torstaina, tammikuuta 01, 2009

Uudenvuoden minisamppanjat

Uudenvuoden paukkupulloa hakiessani äkkäsin, että kas! Alkohan myy samppanjoitakin minipulloissa, ainakin muutamaa sorttia. Hankkimalla setin sellaisia voi yhden täysikokoisen hinnalla ja juomamäärällä viritellä pienimuotoisen tastingin.

Juhlan hengen mukaisesti keskityimme enemmän tinan valantaan ja rakettien ihailuun kuin pikkutarkkaan juoma-analyysiin, mutta Moët & Chandon todettiin tästä setistä maultaan täyteläisimmäksi ja meidän suitamme eniten miellyttäneeksi.

Paukkupullottelun kannalta olennainen seikka lienee myös se, että aivan pienimpien, kahden desilitran vetoisten pullojen korkit ovat tyypillisesti ruuvattavaa mallia eikä niitä voi mosauttaa näyttävästi kattoon tai ympäristön riesaksi.

2 Comments:

At 16/1/09 21:45, Anonymous Anonyymi said...

Kyllähän minipulloja shamppanjaa on mukava käyttää isojen korvaajana jos jostain syystä ei isoa halua/voi ostaa. Käytännössä sisältö ei ikinä vastaa ison pullon makua. Tämä johtuu siitä että shamppanja kypsytellään niissä ns. normaalikokoisissa pulloissa ja siirretään sitten pienempään jolloin viini saa ilmaa ja muutenkin menettää osan luonnettaan ja niitä kuplia.

 
At 17/1/09 12:12, Blogger Rosmariini said...

Hyvä huomio, kiitoksia. Ja poksahtavan korkin puute on niin ikään miinuksena (tärkeä tunnelmatekijä!), jos kohta vuoden vaihtumisen juhlintaan nuo minipullot olivatkin varsin käteviä.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails