torstaina, helmikuuta 15, 2007

Pastarullat

Näitä pastarullia voi tehdä vaikka lasagne bolognesesta tähteeksi jääneistä pastalevyistä ja jauhelihasoosista. Itse tosin keittelin näihin yhtenä iltana ihan varta vasten kastiketta ja Pippurimylly tehtaili pastataikinaa. Valmiita rullia tuli syötyä (vähän turhankin) hyvällä ruokahalulla, olivat nimittäin melkoisen maistuvia. Aurinkokuivattu tomaatti tuo näihin vähän tavallista tuhdimpaa tomaattisuutta.
Pastarullat (8 rullaa)

1 pkt (200 g) tuoretta lasagnelevyä
1 sipuli
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
350 g jauhelihaa
2 dl tomaattimurskaa
1 tl mustapippuria
1/2-1 tl suolaa
300 g tuoretta mozzarellaa
tuoretta basilikaa

Kuori ja hienonna sipuli ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulisilppu ja kuullota hetki. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Lisää suikaloidut tomaatit, tomaattimurska, pippuri ja ripaus suolaa. Anna poreilla hetki kevyesti, jotta maut tasaantuvat. Viipaloi mozzarella.
Levitä lasagnelevy pöydälle ja jaa neljään yhtä suureen osaan. Levitä jauhelihaseosta levyille tasainen kerros. Jaa mozzarellaviipaleet tasaisesti päälle ja ripottele pinnalle basilikanlehtiä. Rullaa levyt kääröiksi ja leikkaa se keskeltä kahdeksi rullaksi. Nosta uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kypsennä noin 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Reseptin lähde: ruoka&viini 3/2004. (Huomaa, että selailin pari viikkoa sitten läjän vanhoja ruokalehtiä, kun niistä on tullut nyt kokkailtua yhtä sun toista. Pitäisiköhän sijoittaa viikonloppuna pariin uudempaankin ruokalehteen...)

11 Comments:

At 15/2/07 11:21, Blogger Pille said...

Cool idea!!

 
At 15/2/07 20:23, Blogger Pippurimylly said...

Joo, varsin makoisia olivat nuo rullat! Jos tätä kokeilee, kannattaa rullat sijoittaa uunivuoassa melko vieri viereen, samaan tyyliin kuin lohikääryleissä jotta pysyvät pystyssä ja mukavina.

 
At 16/2/07 04:48, Anonymous Anonyymi said...

Hyvät sivut teillä. Joka päivä käyn lukemassa mitä uutta ootte tehny.
Tuosta pastasta oisin kysyny että käytättekö siihen Durum vehnäjauhoja vai tavallisia? Itse en ole pastaa koskaan tehnyt mutta pizza pohja taikinaan laitan osan jauhoista Durumia jotta taikinan saa kaulittua ihan ohueksi ja että se on joustava eikä reiinny ohuena. Pizzerioissahan he käyttävät Durum jauhoja pizzassa myös.
Mutta pastaan takasin, ajattelin siit ite kokeilla tehdä pastaa mutta sii kysyin vain tuota että laitatteko siis kaikki jauhot siihen vehnäjauhoja vai durumia vai molempia?

 
At 16/2/07 08:52, Blogger Rosmariini said...

Durumiakin kyllä löytyy hyllystä pussillinen, mutta ihan tavallisia vehnäjauhoja me mahdamme enimmäkseen käyttää sekä pizza- että pastataikinaan. (Molemmat hommat ovat meillä yleensä Pippurimyllyn heiniä, niin en ole ihan satavarma.)

 
At 16/2/07 16:41, Blogger Pippurimylly said...

Joo, enimmäkseen käytetään ihan tavallisia vehnäjauhoja. Joskus kyllä hetken mielijohteesta durumiakin - kokonaan tai osin. Pizzataikinoita on matkan varrella kokeiltu tosi monenlaista ja vaikuttaa, että venyvyyteen ja taikinan kestävyyteen vaikuttaa jauhojen ohella tosi paljon myös vaivaamisen määrä. Kannattaa jaksaa veivata pizzataikinaa (ja myös toki pastasellaista) pitkään ja hartaasti.

Yleiskonehan sen vatvomisen toki tekee kätevästi. Riittää kun vahtii, ettei taikinamöykyn kanssa painiva kone liu'u innostuksissaan pöydänkulmalta lattialle. Meidän koneemme kumitassuissa on nimittäin sen verran hutakka pito, että masiina viipottaa vähänkin isompaa taikinaa vispatessaan pitkin poikin pöytäpintaa.

 
At 16/2/07 19:21, Blogger Aallo said...

Älyttömän herkullisen näköisiä nuo pastarullat, nam.

 
At 16/2/07 21:15, Anonymous Anonyymi said...

Laitoin jo ohjeen kokeiltavien listalle, näyttää todella herkulliselta ja kaamea nälkä iski heti!

 
At 17/2/07 10:45, Blogger Rosmariini said...

En tiedä mikä siinä on, mutta meikäläinen on kokonaan koukussa kaikenlaisiin kääryleisiin. Ja aina vaan parempaa, jos käärön väliin on rullattu tomaattisoosia...

 
At 18/2/07 19:07, Blogger Aurinkotuuli said...

Hepsistä :)! Nämä näyttävät ja kuulostavat herkullisilta. Itsekin voisin joskus kokeilla. En tosin ehkä viitsi ilman pasta- ja yleiskonetta ruveta itse vääntämään pastataikinaa. Varmaan lasagnelevyjäkin saa tuoreina paketissa. Tai miksikä ei voisi kokeilla kuivatavaraa keittää hetkisen..? Nams nams, maistan jo suussani mehevät pastarullat!
Te kun tomaatin ystäviä olette - tai rosmariini ainakin - niin suosittelen lämpimösti uudesta Maku-lehdestä bongaamaani pastakastike reseptiä. Raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja siksi juuri niin toimivat. Paljastettakoon, että pääosassa ovat tomaattimurska, chili ja oregano. Kaverikseen ne saavat hitusen kanelia. Tarkemmat tiedot löytyvät Tuulentuvasta. Kokeilkaa myös joskus erittäin muuntautumiskykyistä tuorejuustoista-pastavuokaa - blogistani löytyy tämäkin. Siihen sopii tomaattia törkätä vaikka missä muodossa: tuorejuustona, pyreenä, tuoreena, aurinkokuivattuna... :D

 
At 18/2/07 19:34, Blogger Rosmariini said...

Juuri hommasinkin uuden Maku-lehden. Aina yhtä jännä katsoa, mitä reseptejä kukanenkin valitsee noista uusista lehdistä kokeiluun :)

Tuohon alkuperäiseen pastarullaohjeeseen sisältyykin ajatus käyttää nimenomaan kaupassa valmiina myytäviä tuorelasagnelevyjä. Olen itsekin niitä joskus ostanut, mutta nykyään tulee tehtyä taikina tämmöisiin tarkoituksiin itse, kun vaiva ei ole kovinkaan suuri (etenkään minulle, kun Pippurimylly värkkää taikinan yleensä sen verran omatoimisesti;). Oliiviakin kirjoitti vähän aikaa sitten pastantekemisestä, kannattaa käydä lukemassa.

 
At 23/12/11 01:28, Anonymous Anonyymi said...

Durumhössötys on aivan joutavaa. Vehnäjauhosta keko, kananmuna keskelle, ripus suolaa ja siinä se on. Pari kertaa pastakoneesta läpi jauhottaen. Leikkuu ja pataan.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails