lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Äkkimakeaa

Tässäpä taannoinen viikonlopun jälkiruoka, mausteisessa rommiseoksessa paistetut banaanit. Tuppasivat olemaan melkoisen äkkimakeita, etenkin kun seuraksi annosteltiin vielä nokare Ben&Jerry’sin Phish Food - jäätelöä. Huomautettakoon vielä, että omat banaanimme eivät olleet lähtötilanteessa kovinkaan kiinteitä, vaan pikemminkin niitä hedelmäkorin pohjalle jääneitä alustavasti mustuneita yksilöitä.
Paistetut banaanit

4 kiinteää banaania
2 rkl voita
2-4 rkl fariini- tai muscovadosokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
4 rkl tummaa rommia
appelsiinimehua

Sulata voi isossa paistinpannussa. Lisää sokeri ja mausteet sekä rommi. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa.
Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuunnassa. Nosta banaanit pannuun ja anna kuumentua. Kypsennä varovasti, jotta banaanit eivät pehmene liikaa. Lisää tilkka appelsiinimehua niin, että liemestä tulee siirappimainen kastike.

Ohje on kolmen vuoden takaisesta ruoka&viini-lehdestä. Samaisessa artikkelissa näyttää olevan ohje myös herkulliseen cajunpataan (Beef Daube), jota tein yhdessä välissä ties kuinka monille kyläilemään kutsutuille vieraille. Kenties kokeilen sitä taas joskus, kun ainesosien joukossa näyttää olevan kaikenlaista kivaa: pekonia, naudanpaistia, tomaattisosetta, punaviiniä sekä kasoittain kasviksia.

Lisäys seuraavana päivänä: Keittokomerossa on toteutettu tämä jälkiruoka ilman banaania ja rommia. Kannattaa käydä kurkkaamassa.

16 Comments:

At 10/2/07 12:44, Anonymous Anonyymi said...

Rommibanaanit kuulostavat hyviltä sekä B&J:n jäätelö!
Näitä täytyy ehdottomasti jossain vaiheessa testata.

 
At 10/2/07 16:34, Blogger Rosmariini said...

Alkuperäisessä ohjeessa oli muistaakseni suositeltu banskujen kaveriksi pekaanikermavaahtoa, eli jonkinlaista kermavaahdon ja pekaanipähkinöiden risteytystä.

Rommista ja ananaksesta tulee myös herkullisia jälkiruokia, esimerkiksi ihanainen rommimarinoitu ananas.

 
At 10/2/07 17:35, Blogger sea said...

Voisko ton rommin sijaan laittaa jotain muuta? Alkoholituotteita kun ei talossa ole ikinä pisaraakaan, eikä ihan 4 rkl:n takia kehtaisi ostaa. ;)

 
At 10/2/07 18:08, Blogger Rosmariini said...

Jotain rommiesanssia on kai olemassa, mutta en tiedä, miten se tässä toimisi, kun ei ole moisen käytöstä kokemusta. Ainakin leivonnassa se toimii vissiin hyvin.

Alkossahan on ihan semmoisia minipullojakin myynnissä, olisikohan niissä yhden annoksen verran juotavaa. Semmoisestahan voisi käyttää loput vaikka tuon ananaksen marinoimiseen. :) Ja toki tuon rommiosion voi jättää halutessaan kokonaan poiskin, niin kuin vaikka tässä Ruokalan uunibanaaniohjeessa.

 
At 10/2/07 18:23, Blogger Pippurimylly said...

Pienimmissä minipulloissa on yhden annoksen verran eli 4 cl. Sellainen voisi olla ihan passeli määrä tähän paistoon. Sen kokoisen putelin voi kipata pannulle huoleti kokonaan, niin ei jää tippoja turhaan sitten nurkkiin happanemaan. Esansseja ym. voi toki käyttää myös, mutta jos on mahdollisuus niin kannattaa kokeilla tämäntyyppisissä ohjeissa ihan oikeaa rommia. Rommi jotenkin tykkää hedelmistä, sen maku passaa tosi hyvin useankin hedelmän yhteyteen.

 
At 10/2/07 21:46, Anonymous Anonyymi said...

Heh, miten niin olen rommin ystävä kun heti hieraisin silmiä, että "rommimarinoitu anana"...:)

Huomenna on muuten luvassa aamupalaksi amerikkalaisia pannerita hedelmien kera ja päivällä ruoaksi Teidän lasagnea. Aineet on ostettu, nyt täytyy vaan printata resepti. Tuli nimittäin juostua kaikki Tuusulan ruokakaupat läpi ennen kuin viimoisesta, K-kaupasta!! löytyi tuore lasagne-levyjä ja varsiselleriäkin sai etsimällä etsiä. Lähes kuola roiskuin jo odotan huomista!

 
At 10/2/07 21:47, Anonymous Anonyymi said...

no, tulihan kirjoitus virheitä äsköiseen, suokaa anteenksi :)

 
At 11/2/07 00:10, Anonymous Anonyymi said...

Tulin kertomaan, että bloginne sai hieman palstatilaa uusimmassa Anna-lehdessä, oletteko huomanneet :)?

 
At 11/2/07 10:51, Blogger Rosmariini said...

Terhi: Herkullisenkuuloinen sunnuntaimenu teillä! Itse ajattelin kokeilla yhtä punasipuliohjetta tänään - sen sisältö on toki vielä toistaiseksi Euroopan tarkimmin varjeltu salaisuus. ;) (No ei vaiskaan, ei se niin ihmeellinen ole, ihan perusresepti.)

Anna: Joku siitä tuolla torstain postauksen kommenttilaatikossa jo mainitsi, ihan mukava juttu. Liemessä-ruokablogissa oli kuvakin lehden sivulta.

 
At 11/2/07 10:54, Blogger Rosmariini said...

En osaa vielä sanoa, miten tuo maininta on näkynyt Pastanjauhannan kävijämäärissä, kun sitä tuolla aiemmin kyseltiin. Tosin ainakin perjantaina oli suurin piirtein sata kävijää enemmän kuin keskimääräisenä päivänä, joten pientä lisäystä lienee havaittavissa.

 
At 11/2/07 18:57, Anonymous Anonyymi said...

Sunnuntaipäivää!

Kiitoksia vain hyvästä vinkistä vielä kerran! Laitoin tuohon omaan versioon vähän vähemmän sokeria, koska likööri on sen verran makeaa. Näin ei tullut liian makeaa ja sopivan kirpakat omenat olivat mukavan pirteitä. Tuosta Xanté-likööristä saa muuten mainion kuuman juoman kaakaon ja kermavaahdon kera.

 
At 11/2/07 19:09, Blogger Rosmariini said...

Hykerryttää vieläkin, että teitte tätä jälkkäriä ilman banaania ja rommia. ;D Voi, kun olisi itselläkin noin paljon kekseliäisyyttä.

 
At 12/2/07 09:46, Anonymous Anonyymi said...

No johan nyt taas. Meillä väännettiin viikonloppuna friteerattuja banaaneja, joita tosin en ole vielä ehtinyt ylöskirjailla. Paistetussa versiossa olen yleensä suosinut rommilla liekittämistä. Nyt vaan on ollut rommitynnyri tyhjä jonkin aikaa enkä ole ehtinyt vielä merimatkalle uutta hakemaan. :)

 
At 12/2/07 09:52, Blogger Rosmariini said...

Meilläkin oli kerran semmoinen tilanne, että jälkkäriksi oli suunniteltu jotain rommihedelmiä, vieraita tulossa ja sitten äkkiä huomattiin, etteihän meillä ole rommia ollenkaan. En nyt muista, miten siinä sitten loppujen lopuksi meneteltiin, mutta ei oikein kehdannut lähteä naapureiltakaan lainaamaan. :D

 
At 12/2/07 11:53, Anonymous Anonyymi said...

Maanataita Pastanjauhajille!

Olen itse joskus valmistanut kyseisiä banaaneita niin että liekitän alkoholilla eli lisään sen vasta viimeiseksi ja tulta perään. Mutta täytyy muistaa siirtää pannu pois levyltä,ettei kärähdä liesituuletin ja koko pirtti siinä samassa, tuisi banaanit kalliiksi.
Melkein samanlaisella ohjeella olen valmistanut viherpippurimansikoita ja tarjoilut vaniljajäätelön kanssa, NAM!
Viikon alkuja kaikille! =)
Terv. Herkku

 
At 12/2/07 16:32, Blogger Rosmariini said...

Viherpippurimansikoita! Miten semmoisia tehdään? Kesällä testatut balsamicomansikat olivat sen verran kiintoisa kokemus, että pakko kokeilla joskus noitakin.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails