torstaina, joulukuuta 07, 2006

Aurinkoinen appelsiinisalaatti

Vähän väriä kaamokseen voi loihtia tällä aurinkoisella salaatilla, jonka ohjeen joku lukijoistamme naputteli taannoin taateliaiheiseen kommenttilaatikkoomme. En tiedä, onko salaatin ulkonäkö ihan oikeanlainen, mutta hyvin tämä maistui meille siitä huolimatta:
Nousevan auringon salaatti

6 appelsiinia
2 verigreippiä
3 dl saksanpähkinöitä
2 dl taateleita
2 rkl siirappia

kastike:
4 dl ruokajogurttia
3/4 dl hunajaa (juoksevaa)
1/2 dl tuoretta minttusilppua
mustapippuria

Kuori appelsiinit huolellisesti ja poista kaikki valkoiset kalvot. Leikkaa appelsiinit viipaleiksi ja levitä ne suurelle vadille. Rouhi pähkinät karkeiksi ja silppua taatelit. Ripottele hedelmien päälle. Valuta päälle siirappia. Kaada jogurtti kulhoon ja lisää päälle juoksevaa hunajaa. Sekoita minttusilppu. Pyöräytä myllystä hieman pippuria sekä salaatin että jogurttikastikkeen päälle.

4 Comments:

At 8/12/06 18:16, Anonymous Anonyymi said...

Wau kun näyttää hyvälle!!
Täytyy muistaa tämä ohje kun seuraavan kerran suunnittelen miehelle aamupala-yllätystä. Olisi varmasti mukavan raikasta aamupalan kera.

 
At 8/12/06 19:17, Blogger Rosmariini said...

Aamiaisyllärit ovat kyllä ihania! Harmi vaan, että tuo oma mieheni on niin kehno syömään aamuisin yhtään mitään, etten en itse oikein voi harrastaa moisia. Taisin joskus blogatakin aiheesta.

 
At 8/12/06 22:50, Anonymous Anonyymi said...

rosmariini - jos nyt totta puhutaan niin kyllä se meilläkin painottuu siihen Isänpäivään :)...yritin vaan vaikuttaa "supervaimolta", heh....

Oikeesti tuo toimisi ihanasti aamun herättäjänä :)

 
At 9/12/06 14:08, Blogger Rosmariini said...

Niin luulisi toimivan semmoisellakin, joka ei aamusyömisestä yleensä kovin paljon perusta. Tosissaan ihanan raikasta syötävää ja maistuu varmasti ilman tuota kastikettakin. Appelsiini ja muut hedelmät kannattaisi viipaloida ehkä muutenkin useammin valmiiksi tarjolle, kun monet kokevat kuorimisen ainakin aamutuimaan varsin vaivalloiseksi.

(Ja tokihan me ollaan supervaimoja, kun silloin tällöin edes haaveillaan ylläriaamiaisen valmistamisesta;)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails