lauantaina, joulukuuta 23, 2006

Aatonaaton ateria

Pienperheessämme on pitänyt semmoista haipakkaa, ettei ole oikein ehtinyt kokkaamaan eikä pahemmin bloggaamaankaan. Nyt on kuitenkin kinkku pikkuhiljaa menossa uuniin, ja juhlatunnelma muutenkin melkoisesti vireillä. Aatonaaton ateria koostui kuitenkin vielä lähes tyystin valmiina ostetuista tuotteista. Lautasella on savustetun kalkkunanrinnan lisäksi Cumberlandin kastiketta, waldorfinsalaattia, punaviinissä haudutettua punakaalta sekä punajuuri-sienirullaa.

Jouluaatto aloitetaan meillä uuniriisipuurolla, joka hautuu toivon mukaan kinkun jälkilämmössä sopivaksi aamusyötäväksi. Tässä siihen Risella-riisipussin kyljestä napattu ohje:
Riisiuunipuuro (neljälle)

2 dl Risella Puuroriisiä
1 l maitoa
n. 1/2 tl suolaa

Mittaa aineet voideltuun uunivuokaan (n. 2 l) ja sekoita. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasossa noin 1 1/2 tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.

4 Comments:

At 23/12/06 20:44, Anonymous TiV said...

Kirjoittelin tuossa juuri Lapaselle viestiä ja laitan nyt saman teillekin blogiystäville. Tarinaa elävästä elämästä, ei mitään tositv:tä:
Olen ollut herkällä tuulella tänään monestakin syystä. Ensinnäkin kun olin työntämässä joulun yhtä pääesiintyjää uuniin, ihmettelin, että miksikä se uunin näytössä on F. Eikös se ole englantia ja yleensä tarkoita failure. No. Käsikirja kätöseen ja siellähän se selvästi sanotaan. Että F on sähkövika ja korjaaja äkkiä paikalle.
Oletteko koskaan yrittäneet saada kodinkonekorjaajaa kotikäynnille lauantaina jouluaaton aattona? Pikku vinkki: ei kannata edes yrittää....
Varsinaisen joulumielen toi naapuri, joka sanoi, että voin aivan vapaasti käyttää heidän uuniaan ja keittiötään. He kun lähtevät joulureissulle, antavat avaimen minulle ja voin kulkea yötä myöten siellä uunia hoivaamassa. Eikun kinkku kainaloon ja aidan toiselle puolelle!
Toinen naapuri lahjoitti omilla puolukoilla maustettua snapsiherkkua.
Kolmas naapuri tulee huomenna punanuttuna vierailulle.
Ei ole Suomessa naapuriapu eikä naapurisopu kuollut!
Tällaisesta vilpittömästä halusta auttaa syntyy joulumieli, niin auttajalle kuin vastaanottajalle. Onneksi olin ehtinyt joululeivät tehdä ja muutakin apetta, niin oli vastavuoroisesti jotain pientä annettavaa.

Annetaan kaikille hyvä joulumieli, niin itselle, läheisille kuin naapureillekin! Hymyillään ja huokaistaan onnellisina ja rauhoitutaan joulurauhaan.
Rauhaisaa Joulua Pastanjauhajille ja läheisillenne!
Terveisin
TiV

 
At 23/12/06 20:58, Blogger Rosmariini said...

Oikein hyvää joulua ja lämpimiä ajatuksia täältä Oulusta sinne teillepäin! Ystävät ovat parasta, niin tosielämässä kuin täällä netissäkin.

 
At 23/12/06 23:26, Anonymous Emma said...

Iloista joulua ja herkullista uutta vuotta pastanjauhajille!

Kuluneen vuoden maistiaisista kiitellen,
Emma

 
At 24/12/06 00:09, Blogger Rosmariini said...

Hyvää joulua, Emma, ja kiitokset monista herkullisista hetkistä! Jospa uusi vuosi toisi tullessaan rutkasti uusia reseptejä.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails