lauantaina, lokakuuta 21, 2006

Smetana-ahvenet

Ruokalan ahvenfileohje toimi erinomaisesti. Meillä on ollut hienoista paikalleenjäämisen ongelmaa kalaruokien kanssa. Kun kauppojen tiskit notkuvat muodikkaita lohikuhatonnikala-linjan otuksia, kotivesien tutut kalat tahtovat jäädä ansiotta paitsioon.

Tämä hyvin suoraviivainen ja konstailematon kalaruoka rakentuu perusasioiden varaan (mikä on usein hyvä merkki). Reippaalla sitruunamehun käytöllä siihen tulee kuitenkin juuri sopiva raikas säväys ja lopputulos on täysillä tätä päivää.

Juomaksi kannattaa valita ruoan tapaan raikasta tarjottavaa. Valkoviinin on hyvä olla hieman hapokas, jolloin juoma kampittaa ruoan kermaisuutta mukavasti. Myös perinteinen, runsashappoinen vissy pelaa tässä tarkoituksessa kivasti.
Ahvenfileet yrttismetanakastikkeessa

3 dl smetanaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 1/2 sitruunan mehu
valko- ja mustapippuria myllystä
veitsenkärjellinen cayennepippuria
suolaa
12-16 ahvenfileetä
suolaa
musta- ja valkopippuria

Yrttismetanakastike:
Lämmitä smetana ja kerma hiljalleen kattilassa. Lisää joukkoon yrtit, sitruunamehu ja mausteet. Lämmitä hetki ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi. Halutessasi voit lisätä tuoretta basilikaa ja kirveliä.

Ahvenfileet:
Poista ahvenfileiden keskellä olevat ruodot leikkaamalla. Paista fileet voissa puolikypsiksi, nosta ne kastikkeen joukkoon ja hauduta minuutti. Älä paista kalaa liikaa, ettei se kuivu.

1 Comments:

At 16/6/12 16:47, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos reseptistä. Tilli vaihtui olosuhteiden pakosta rakuunaan ja sitruuna limeen, mutta olihan kyllä hyvää.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails