keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

Ruokakirjoista ja vähän muustakin

Kukkamaalta tuli haaste harvinaisen hauskaan kirjameemiin, ja minähän siihen tietenkin heti osallistumaan.

1. Yksi kirja, joka muutti elämääsi:

Luonnollisesti monet nykyiseen työhöni sysäyksen antaneet kirjat, mutta jos romaanipuolelta valitaan, niin sitten ilman muuta jokin lukuisista lukemistani Tiina-kirjoista. Sieltä sitä naiskuvaa ammennettiin jo alle kouluikäisenä. Ja niiden kautta pääsin kiinni myös kirjojen lukemisen meininkiin, mikä sekin tietenkin muutti elämääni melkoisesti. Ruokakirjoista Jamie Oliverin Alaston kokki ynnä Alastoman kokin paluu, koska niiden myötä huomasin, että minunkin sisälläni asuu pieni kotikokki.

2. Yksi kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran:

Hullunkuriset perheet – mikäli nyt muistan nimen oikein. Tämä oli kersana suursuosikkini. Lainasin sen kirjastosta suurin piirtein sata kertaa. Mitään ruokakirjaa en ole muistaakseni lukenut useammin kuin kerran. Selailtua toki tulee monia jatkuvasti, myös alusta loppuun tai lopusta alkuun.

3. Yksi kirja, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:

En ainakaan Robinson Crusoeta, koska se on aivan mahdottoman tylsä opus, ja tuskinpa siitä olisi mitään käytännön hyötyäkään. Sanotaan nyt vaikka Tolstoin Anna Karenina, jota en ole saanut koskaan alkua pitemmälle, vaikka se on kuulemma todella hyvä sitten kun siinä pääsee vauhtiin. Sudenpentujen käsikirja voisi myös olla aika kätevä. Sapuskakirjoista jonkun semmoisen, jossa tehdään maistuvia nuotioruokia eksoottisista hedelmistä.

4. Yksi kirja, joka teki sinusta hupakon (alkuperäisessä kysymyksessä giddy):

Tämä taitaa mennä tuonne hobittiosastolle. Eläydyin tarinaan ja etenkin sen loppuosaan vähän liiaksi. Olen palautunut kyllä sittemmin ennalleni.

5. Yksi kirja, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:

Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani eli Jane Eyre. Olin teininä tavaton romantikko, ja tämän kanssa kyynelehdin koko ajan. Keittokirjoista Alussa oli sipuli. (Itkettää enemmänkin kokkausvaiheessa, ei niinkään reseptejä lukiessa.)

6. Yksi kirja, jonka toivoisit tulleen kirjoitetuksi:

No sanotaan nyt vaikka Jeesuksen muistelmat. Olisi kiva tietää, mitä mieltä se heppu on oikeasti ollut asioista. Ruokakirjoista taas joku kivikautista keittotaitoa esittelevä kirja voisi olla mielenkiintoinen. Nimenä voisi olla vaikka Parhaat mammuttireseptini.

7. Yksi kirja, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan kirjoitettu:

Ei tämmöisiä oikeastaan ole. Kaikista kirjoista lienee iloa jollekin - ainakin omalle kirjoittajalleen, jos ei muille. Tai no ehkä jotkin ankeat propagandakirjat olisi voinut jättää kirjoittamatta.

8. Yksi kirja, jota luet paraikaa:

Ai yksi niistä viidestä kesken olevasta? No, esimerkiksi Elizabeth Kostovan kirjoittama Historiantutkija on työn alla, mutta onneksi olen jo voiton puolella. Aikamoista jaapistelua koko opus. En ymmärrä, miten se on ollut maailmalla muka niin suosittu. Kaipa Dracula sitten myy missä muodossa tahansa.
Ruokakirjoista olen lueskelemassa Katinkontin suosittelemaa Tikut ristissä -kirjaa, joka onkin oivallinen opus japanilaisista sapuskoista kiinnostuneille ihmisille. Paljon juttua ja ruokakokemuksia reseptien lisäksi. Suosittelen.

9. Yksi kirja, jonka olet aikonut lukea:

Moby Dickin. En tiedä itsekään miksi.
Ruokakirjoista voisi perehtyä tällä hetkellä yrttikirjoihin, kun ruukkupuutarhasta riittäisi nyt satoa vaikka minkälaisiin sapuskoihin.

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:
En taaskaan haasta ketään, mutta kaikkien lukutoukiksi tunnustautuvien kannattaa osallistua!

4 Comments:

At 10/8/06 08:34, Anonymous Anonyymi said...

Suosittelen Anna Kareninaa! Itse luin sen samassa herkässä iässä kuin Kotiopettajattaren romaanin - molemmat kolahtivat lujaa. Kiitokset vastauksesta ja ruokakirjavinkeistä :)

 
At 10/8/06 08:42, Blogger Rosmariini said...

Aloitin Anna Kareninan kesällä - jälleen kerran - mutta sitten se syrjäytyi dekkareiden ja muun lomalukemisen tieltä takaisin kirjahyllyyn. Mutta pitää kaivella se nyt uudestaan esiin. Kivaa, kun on kuitenkin vielä niin monia hyviäkin kirjoja lukematta.

 
At 17/8/06 15:25, Anonymous Anonyymi said...

Kuules! Laita sipulit hetkeksi pakastimeen ennen kuin leikkaat, ei itketä:)

 
At 17/8/06 17:29, Blogger Rosmariini said...

Pitääpä kokeilla joskus. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails