torstaina, heinäkuuta 20, 2006

Makumatka Müncheniin

Vietimme reissumme viimeiset päivät Münchenissä, josta sitten lenskaroimme Finnairin siivin takaisin kotimaahan. Paikasta jäi lyhyenkin pyrähdyksen perusteella ihan mukava kuva, joten jonain vuonna voisi mennä uusintavierailulle vaikkapa Oktoberfestin aikaan.

Makkaraa olisi ollut tarjolla joka lähtöön, mutta ei sitten tullut maisteltua, kun ei sattunut olemaan erityisiä makkaramielitekoja. Olut sen sijaan maistui, etenkin kun ilma oli aina vaan helteinen:

Kaupungin Raatikellarissa oli mukava tunnelma ja harvinaisen hyvää ruokaa. Minulla mozzarella-päällysteistä kanaa ja Pippurimyllyllä tosissaan herkullista ohueksi viipaloitua paistia, johon sienet toivat saksalaisille niin tärkeän metsän henkeä:

Alla vielä tarkempi kuva lähimmästä lautasesta - oli nimittäin sen verran kaunis ja houkutteleva annos. Viininä oli Spätburgunder Spätlese - Pinot Noir Burgundy:

Itävallassa ja Saksassa suoritetun kakkumatkailun päätti katukahvilassa nautittu kirsikkatorttu, joka mahtaa olla Etelä-Saksassa hyvinkin suosittua syötävää. Pala näyttää ehkä hieman rähjäiseltä, mutta oli oikeasti varsin maistuvaa. Saksassa selailemieni keittokirjojen perusteella kyseisiin torttuihin näyttäisi tulevan usein myös mantelia:
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails