torstaina, heinäkuuta 27, 2006

Jos metsään haluat mennä nyt

Teimme retken lähes koskemattomaan aarniometsään. Tosin nuotiopaikalle oli tieltä matkaa vain muutamia satoja metrejä, lähimmät vessat olivat kivenheiton päässä ja kahvilakin löytyi ihan lähistöltä.

Kävimme Oulun seudun parhaalla retkipaikalla Kiimingin Koitelissa jo perinteeksi muodostuneella kokkausretkellä - miksi kutsua kavereita kotiin, kun heidät voi viedä sanan mukaisesti myös ulos syömään? Tällä kertaa askarsimme syötäväksi vartaassa paistettuja rosmariiniperunoita, tomaatti-mozzarella-kasvisnyyttejä sekä lammaskääröjä, joihin ohje löytyy parin vuoden takaisesta Kalevasta.

Kääröjä varten grillattiin vartaissa jugurttimarinoituja karitsan sisäfileitä. (Fileet marinoitiin maustamattomassa jugurtissa, joka maustettiin mustapippurilla, suolalla ja ripauksella cayennepippuria; toinen vaihtoehto on maustaa fileet suoraan suolalla & pippurilla ja sivellä oliiviöljyllä.) Lihat syötiin vehnätortillan sisällä yhdessä retiisin, salaatin, persiljan, kurkun, sipulin ja tomaatin kanssa. Jotain soosia (kuten ranskankermaa) oli tarkoituksemme laittaa kääröjen väliin myös, mutta meidän piknikeillemme on hyvin tyypillistä, että kaikkia tykötarpeita ei ikinä muista ottaa mukaan. Tässä kuvassa kasviskioskimme:

Jälkiruuaksi tehtiin kanelilla maustettuja banaaninpuolikkaita, jotka maistuivat hunajan kanssa oikein mainioilta. Kuvassa näkyvän muurikkapannun veimme metsään mukanamme, mutta nuotiopaikkoja ja puita löytyy paikan päältä.

4 Comments:

At 28/7/06 08:07, Anonymous Anonyymi said...

Voi kun voisi olla teidän kaveri ja asua Oulussa :) Hienon kattaukselle olette metsän keskelle saaneet aikaiseksi. Pitäisi muistaa taas itsekin kerätä tarpeet reppuun ja lähteä ihan vaikka letunpaistoon lähiulkoilualueille, kun ei tosiaan ole omaan pihaa missä niitä paistaisi ulkona.

Ja hyvät ruokaideat poimin tulevaa viikonloppua varten ;)

 
At 28/7/06 08:13, Anonymous Anonyymi said...

Piti vielä kysäistä, että mitä laitoitte tomatti-mozzarella-kasvisnyytteihin? Muuta kuin tomaattia ja mozzarellaa?

 
At 28/7/06 11:28, Anonymous Anonyymi said...

Tulihan tänne kuvat bananaistakin ;)

Oli kyllä tosi hyvää; niin ruoka kuin seurakin :)

Kiitoksia - ja otetaanpa (viimeistään) ensi vuonna taas uusiksi.

 
At 28/7/06 13:05, Blogger Rosmariini said...

Sarihoo: Siitä vaan Ouluun muuttamaan! Mukava kaupunki ja mukavia ihmisiä, hehheh. ;)

Näin kesäaikaan (ja miksei talvellakin) on kyllä hauska raahata syömisiä ulkosalle. Lätynpaisto retkipaikalla on kyllä myös ihan huippua - saisikohan sitä itsekin vielä tänä kesänä sen verran ryhtyneeksi. Lättytaikina vaan isoon limsapulloon ja menoksi.

Piknik-meininkimme on kyllä aika lailla hiipunut siitä, kun asuimme vielä kerrostalossa. Silloin saatoimme piknikata oman pihan puutteessa useammankin kerran viikossa, mutta nykyään kökimme enimmäkseen vaan kotosalla.

Noihin nyytteihin voi laittaa kasviksia samaan tapaan kuin kasvisnyytteihin yleensä. Toukokuussa taisi olla aiheesta postaus.

Koitelin ensi kesän ruokafestareita odotellessa... :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails