lauantaina, kesäkuuta 10, 2006

Pekoni-pinaattisalaatti

Tämänkertaisen postauksen otsikko on sikäli harhaanjohtava, että kokkailemani sapuska ei ole oikeasti pinaattia nähnytkään. Sattuipa nimittäin niin, että tähän salaattiin olisi pitänyt ostaa semmoista valmiiksi pussitettua baby-pinaattia, mutta eihän siellä ruokakaupan salaattipussikojussa nyt sitten tietenkään mitään pinaattia näkynyt juuri sillä nimenomaisella kerralla, kun olin varta vasten suunnitellut ostavani juuri sitä.

No, tuommoiset takaiskut eivät ole meitä aiemminkaan lannistaneet, mistä syystä poimin mukaani nipullisen rucolaa. Se toimikin salaatissa aivan loistavasti. Ajattelin tosin kokeilla tätä tässä kesän mittaan pinaattiversionakin; jos vaikka saisin nyysittyä jonkun tutun kasvimaasta jonkinlaisen pinaattinipun mukaani. Eli näin se syntyy:
Pekoni-pinaattisalaatti

nuorta pinaattia (/rucolaa)
herkkusieniä viipaloituna
kevätsipulia
avokadoa
pekonia viipaloituna
(paahto)leipää kuutioituna
reilusti oliiviöljyä
balsamicoa
valkosipulia hienonnettuna

Pinaatit ja herkkusienet laitetaan astiaan odottamaan. Pilkotaan sekaan avokadoa sekä kevätsipulia. Pekonit kärtsätään pannulla rapeiksi, siirretään sivuun vähän jäähtymään ja leipäkuutiot paistellaan rapsakoiksi pekonin rasvassa (jos rasva ei riitä, lisää oliiviöljyä). Pekonit ja leipäkuutiot sekoitetaan salaattiin.

Valkosipulimurska paistetaan öljyssä. Lopuksi sekaan lorautetaan balsamicoa (varo, roiskuu!). Kastike kaadetaan salaatin päälle ja ruoka nautitaan heti (kuuma kastike veltostuttaa muuten salaatin).
Omassa salaatissani mittasuhteet menivät siinä mielessä keturalleen, että pekoniviipaleet tahtoivat hukkua ihan kokonaan kaiken muun sälän sekaan. Sitä siis seuraavalla kerralla rutkasti enemmän. Samaten tuota jumalaista valkosipulista ja balsamicosta sekoiteltua soosia olisi saanut olla salaatissa vähän reilumminkin. Mutta hienoisista mittasuhdeongelmista huolimatta tämä oli aivan mahdottoman maistuvaa syötävää. Paljon erilaisia makuja, pekonin ja leipäpalojen rapeus, salaatin raikkaus ja balsamicon kirpeys - nam. Reseptistä lähtee kiitokset ja terveiset vanhalle vakilukijallemme Emmalle!

5 Comments:

At 11/6/06 21:08, Blogger Myy said...

Tätä taidan kokeilla, vaikuttaa kivalta. Löysin kivan ohjeen myös
http://mussuliini.vuodatus.net/blog/:sta, joten salaatteja tulossa. :)

 
At 11/6/06 22:29, Blogger Rosmariini said...

Kokeile ihmeessä, tämä oli tosissaan kiintoisaa ja maistuvaa syötävää.

Ja uudet salaattiohjeet ovat aina tervetulleita!

 
At 12/6/06 15:50, Blogger Myy said...

Kokeilin tätä ja pidimme oikein sisareni kanssa, vaikka jouduin korvaamaan herkkusienet purkkiversiolla ja pinaatin sijasta käytin rucolaa. Kiitos reseptistä!

 
At 12/6/06 18:05, Blogger Rosmariini said...

Mukava, että maistui! Rucola toimi tuossa salaatissa minunkin mielestäni tosissaan hyvin, ja varmasti muunkinlaisella salaatilla pötkii pitkälle. Tuo balsamico-soosi kuitenkin kruunaa koko komeuden.

 
At 19/7/12 20:07, Anonymous rzq said...

Salaatteja! Kun kerran ovat tervetulleita, niin minäkin heitän parilla ainesosaluettelolla.

Kesäinen mansikka-halloumisalaatti
- Rucola, lehtisalaatti, mansikka, vesimeloni, kurkku

Välimerellinen kanapastasalaatti
- Pastaa, kurkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja, rucolaa, fetaa, maustamatonta kanaa maustettuna salt+pepper

Saapi kokeilla vapaasti!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails