keskiviikkona, huhtikuuta 19, 2006

Se iti sittenkin...

Rairuoho nimittäin. Olin pääsiäislauantaina kärräämässä multalautasta harmistuneena kohti roskista, kun äkkiä huomasin siellä seassa mikroskooppisen pieniä ruohonalkuja. Kaikki siemenet eivät siis ilmeisesti hukkuneetkaan, eli odotettavissa on kenties älyttömän hienoa vappuruohoa. Yllä kuitenkin piskuinen basilika.

Lisäksi olemme päässeet tervehtämään viime päivinä herneitä, jotka kasvavat vuodenaikaan nähden vähän liiankin innostuneina - yleensä olen tainnut kylvää ne vasta kesäkuussa. No, pitää kasvattaa uusi satsi kesän koittaessa, jos näiden kanssa ei vielä tärppää.

Päivänvalon ovat nähneet myös maissi, rakuuna, salvia sekä timjami. Yllä joku edellä mainituista, itse veikkaan rakuunaa.

6 Comments:

At 19/4/06 22:59, Anonymous Anonyymi said...

suosittelen syömään herneet versoina ja sitten voit laittaa myöhemmin uudet! ihania. juuri idätän alfalfaa ja mungpapua.

 
At 19/4/06 23:10, Blogger Rosmariini said...

Sen muuten teemmekin! Herneenversoja, jee. Nytpä en enää harmittelekaan niiden joutuisaa kasvamista.

Mungpapua on meidänkin ollut tarkoitus laittaa itämään tässä jo hetken aikaa. Mutta mikä ihme on alfalfa? :)

 
At 20/4/06 09:03, Anonymous Anonyymi said...

Suomalaisitain alfalfa on sinimailanen :)

 
At 20/4/06 21:53, Blogger Rosmariini said...

Hmmmm, tuo kertookin jo enemmän, mutta enpä ole koskaan hoksannut, että semmoista kasvia voi kasvatella kotonakin. (Paljastan tässä nyt tosissaan tietämättömyyteni itujen ynnä versojen suhteen.;)

 
At 21/4/06 09:02, Anonymous Anonyymi said...

En ole aivan varma, muistanko kaikki yksityiskohdat, mutta suunnilleen näin se meni: huuhtele sinimailasen siemenet, laita tilavaan lasipurkkiin ja viritä esim. kuminauhan avulla harsokangas kanneksi. Tarkoitukseen myydään asianmukaisia tölkkejä esim. luontaistuotekaupoissa, mutta kokeiluun ja laajempaan tuotantoonkin tuolla itsetehdyllä virityksellä pääsee hyvin.

Aseta tölkki kumolleen astiankuivauskaappiin (vesi pääsee valumaan pois, mutta idätys tapahtuu pimeässä). Huuhtele kerran pari päivässä. Kun idut ovat kasvaneet, nosta tölkki päivänvaloon, jotta idut vihertyvät.

Muista vielä, että tilavuus kasvaa monikertaiseksi eli pienen talouden tarpeisiin desi siemeniä on iso annos. Toki pieniä eriä kannattaa idättää usein. Virkistystä kevätsalaatteihin niiden herneenversojen lisäksi :)

 
At 21/4/06 10:01, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset! Pitääkin kokeilla, saisimmeko idättelyt onnistumaan. Pieni virkistys olisi enemmän kuin paikallaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails