torstaina, tammikuuta 05, 2006

Hoppupäivän kokkaus

Paola_ pelasti satunnaisen ruokabloggaajan nälkiintymiseltä. Pastanjauhajien naispuolisempi versio oli tänään sen verran syventynyt projekteihinsa, että hoksasi kaivata ruokaa vasta iltapäivällä. (Aamupala ei varsinkaan tänään ollut päivän tärkein ateria, kun se jäi kokonaan väliin.) Onneksi neuvokas ruokabloggaajamme oli nykäissyt pari päivää aiemmin kaupassa käydessään mukaansa paketillisen tuoreraviolia, josta hän loihti Paolan ohjeistuksen mukaan itselleen tämän nopean herkun. Tässä pesto tekee jälleen kerran sapuskan maulle ihmeen hyvää:

Ravioliherkku kahdelle

paketti tuoreravioleja
pestoa
kirsikkatomaatteja
punasipulia
valkosipulia
mustapippuria

Leikkele sipuli sopiviksi haarukkapaloiksi ja tomaatit puoliksi (tai jos ovat isoja, neljänneksiksi). Silppua valkosipuli. Keitä ja valuta raviolit (tällä kertaa jotain basilika&juusto -tyyppisiä), kaada takaisin kattilaan ja heitä muut aineet sekaan. Sekoita ja syö vaalean (paahdetun) leivän kanssa.
Jos kotona on, mukaan kannattaa laittaa myös esim. suikaloitua paprikaa, pinjansiemeniä ja rucolaa. Ja parmesaani maistuu aina tämän kanssa...

Siinä muillekin kiirekokkaajille muheva pikamurkina. Koska ohjeistus oli kahdelle, niin todettakoon vielä, että en minä tuota kaikkea toki keskenäni vetänyt. Eli mikäli miespuolinen pastanjauhajamme sattuu tuntemaan itsensä nälkäiseksi, niin akkas on laittanut ruokaa.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails