torstaina, marraskuuta 03, 2005

Tomaattinen kana-pekonipasta

Rupesin nyt vallan lukijaresepteille. Niiden kokkaaminen tai ennen kaikkea kuvaaminen on tavallista jännittävämpää, kun ei yhtään tiedä, miltä ruoka on reseptin lähettäjän omalla lautasella näyttänyt. Mutta keittiöhaasteet on kivoja haasteita.

Innostuin kokeilemaan tätä "sarihoon" lähettämää reseptiä sen vuoksi, että jääkaapissa on roikkunut muutaman päivän ajan purkillinen Crème Bonjour Cuisine Tomaatti & Välimeren yrttiä [en oikeasti kerta kaikkiaan pysty kaupassa vastustamaan tomaattivalmisteiden houkutuksia], enkä ole vielä keksinyt, mihin ruokaan sen käyttäisin. Lisäksi kokkausrepertuaaristamme puuttuu kunnollinen kanapastan ohje, joten oli pakko päästä kokeilemaan, löytyisikö se tästä. Pastanjauhantaa ylpeänä esittää: seuraava osa reseptikilpailun sadosta.
Tomaattinen kana-pekonipasta
170 g pekonia
1 kpl punasipulia
400 g marinoituja broilerinsuikaleita
0,25 tl mustapippuria
2,5 dl Crème Bonjour Cuisine Tomaatti & Välimeren yrttiä
300 g pastaa

Paloittele pekoni ja hienonna sipuli. Paista pekonipalat, sipulikuutiot ja broilerinsuikaleet paistokasarissa kypsäksi. Mausta pippurilla. Sulata joukkoon Crème Bonjour Cuisine ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kastike keitetyn pastan kanssa ja tarjoa heti.
Ohjeistuksessa neuvottu pastan ja kastikkeen yhdistäminen on erityisen suositeltava vinkki. Meillä ainakin vielä hiljattain tarjoiltiin pasta ja kastike eri kattiloista, eivätkä ne sitten juuri sekoittuneet lautasellakaan kunnolla toisiinsa. Parempaa tulee, kun antaa kastikkeen todella uida pastan sekaan.

Tällä kertaa pasta ei valmistunut käsityönä, kun koneenkäyttäjällä oli menoa (ja itsehän en osaa pastakoneen kaltaisia monimutkaisia vempaimia käyttää:P). Kaupan tuorepastaan voi onneksi aina luottaa. Sapuskalle olisi tehnyt oikeutta, jos sitä ei olisi sutaistu kamalassa kiireessä (ja nälässä) keskiviikkona, vaan sitä olisi valmistettu kaikessa rauhassa ja rakkaudessa lauantai-iltana. Mutta maukasta oli joka tapauksessa. Pekoni sopii mainiosti pastakastikkeen pohjaksi. Ohje tarjoaa myös kiinnostavia muuntelumahdollisuuksia: sopisiko vaikka kuutioiksi pilkottu tuore ananas pekonisen kanakastikkeen kylkeen? Pitää testata reseptiä uudemman kerran joskus viikonloppuna tomaattisalaatin kaverina. Vierasruuaksikin tuo olisi oikein oivallista, suosittelen.

Mistä tulikin mieleen, että haluaisiko joku tulla meille lauantai-iltana syömään? :)

Menipä taas pastanjauhannaksi nämä meidän jutut. Loppuviikosta luvassa jotain ihan muuta.

Mutta kiitokset maittavasta hetkestä reseptin lähettäjälle! Pastanjauhannalla on parhaat lukijat!

6 Comments:

At 9/11/05 17:26, Anonymous Anonyymi said...

Pitkästä aikaa ehdin poikkeamaan sivujenne syövereihin ja olipas kiva huomata, että olitte uskaltautuneet kokeilemaan antamaani ohjetta :D Ja vielä kivempää oli se, että lopputulos oli mieluinen. Nyt kun katsoin tuota pastakuvaa niin se tuli mieleen, että itse olen lisännyt tuoretta basilikaa vielä viimeiseksi silaukseksi ruoan päälle. Siinä iloa sekä silmälle että suulle :)

 
At 9/11/05 17:46, Blogger Rosmariini said...

Toki kokeilimme, ja kokeilemme varmasti jatkossa useampaankin kertaan - sen verran maukasta syötävää tuo oli. Seuraavalla kerralla sitten tuoreen basilikan kera. :)

 
At 24/1/07 19:40, Anonymous Anonyymi said...

Kuullostaa hyvälle ja taidan tehdä tämän huomena :)

Olisi ollut kyllä mukavaa jos olisi myös ollut linkki 'alkuperäiseen' ohjeeseen.

 
At 20/7/09 19:16, Anonymous Anonyymi said...

Aika tunkkainen lopputulos.

 
At 1/4/11 20:38, Anonymous Anonyymi said...

Lapset tykkäs, ja niin tykkäs äeteekin.

 
At 1/6/14 12:39, Anonymous Lellu said...

Oli makoisaa! Me tosin käytettiin chili-paprika bonjouria tuon reseptissä olleen tilalla. Nams! Voin suositella, helppo ja nopea arkiruoka :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails