maanantaina, marraskuuta 21, 2005

Possunfilesämpylät

Reilua, suoraviivaista ja maistuvaa. Benropen leivät osoittautuivat erittäin oivalliseksi iltapalaksi. Sellainen vatsassaan voi turvallisin mielin asettautua vaateriin ja ottaa vastaan yön. Aamuun asti jaksaa kyllä.

Valmistimme leivät reseptille hyvin uskollisesti. Noin puolen kilon possunfile paloiteltiin reilun sentin-parin paksuisiksi viipaleiksi. Otin vapauden nuijaista jokaista parilla napakalla iskulla hieman ohuemmaksi. Tämän jälkeen lihat paistettiin pannulla, suolattiin ja pippuroitiin. Sitten munat pannulle, sitten sämpylät.

Sämpylän kasaaminen aloitettiin ohjeen mukaisesti kunnon kerroksella suolakurkkua, sitten paistettu muna ja lopuksi lihat - jälleen ihan reipas kerros. Kansi päälle, olutta lasiin ja syömään.

Maukasta ja ravitsevaa! Pastanjauhajien naisosasto lisäsi omaansa vielä salaattia (ikään kuin se keventäisi!?), itse olin enemmän kuin tyytyväinen reseptin ainesosiin.

Syödessä tuli mieleen, että kun tätä seuraavan kerran tehdään, kokeillaan lisätä lihoille esim. HP:n BBQ-soosia tai vastaavaa tomaattipohjaista kastiketta. Tällöin liikutaan jo aika lähellä filehampurilaista. Myös rapeaksi paistettua pekonia voisi lisätä väliin. Jos välttämättä haluaa, annosta voi myös raikastaa vaikkapa lehtisalaatilla. Tällöin myös tilkka majoneesia voisi toimia antamassa salaatille pirskautta.

3 Comments:

At 21/11/05 11:19, Blogger Rosmariini said...

Toimituksen naisjaosto huomauttaa, että lisäsin salaattia ja tomaattia lautasen reunalle ihan vaan väriä antamaan. Vaikka toki niiden keventävä vaikutuskin oli huomattava. ;)

 
At 21/11/05 12:06, Anonymous Nimetön said...

Pekoni tosiaan olisi oiva lisä tuohon kokonaisuuteen! Täytyykin muistaa.

 
At 21/11/05 13:39, Blogger Rosmariini said...

Oikein mehevää se oli kyllä tuommoisenaankin, kun vielä suolakurkkukin toi sapuskaan mukavaa raikkautta. Kiitokset vaan reseptistä!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails