Pastanjauhantaa 15 vuotta (katso kuvat!)
Pastanjauhantaa täyttää tänään 15 vuotta! Suunnilleen samanikäinen on suomalaisten ruoka- ja reseptiblogien historia ylipäänsä, sillä blogin pitämistä aloitellessamme emme voineet vielä kovinkaan monta lajitoveria blogimme sivupalkkiin linkata.
Alusta asti oli selvää, että bloggaaminen on kestävyyslaji. Ajoittain blogin päivittäminen on jäänyt pahastikin töiden ja muiden kiireiden jalkoihin, mutta kun ottaa tavoitteeksi blogata jotain edes kerran kuussa, ei ruokapäiväkirjan pitäminen pääse koskaan ihan kokonaan hiipumaan.
Alla muutama muisto pitkäksi venyneen matkan varrelta.
Ensimmäisenä blogisyksynä kirjasimme muistiin lähinnä vanhoja suosikkiohjeitamme, mutta lisäksi teimme muun muassa toffeeomenoita:
Blogin alkuvaiheessa, kun ruokaan liittyvä sosiaalinen media oli vielä varsin vähäistä, kokkasimme paljon myös lukijoiden lähettämiä reseptejä.
Tässä perunasalaattia kesältä 2006:
Bloggaaminen tuntui melkein alusta asti hyvin yhteisölliseltä (blogin kommenttilaatikot täyttyivät alkuvuosina nopeasti viesteistä), mutta myös naamatusten tapaamisia alettiin suunnitella varsin nopeasti.
Yksi Suomen ruokabloggaajien ensimmäisistä miiteistä pidettiin Suomenlinnassa elokuussa 2007. Siellä syötiin näköjään muun muassa näin jännittävältä näyttävää juustoa:
Oulun ensimmäinen blogimiitti pidettiin puolestaan omalla pihallamme toukokuussa 2009.
Sitä tapausta juhlistettiin näin hienolla kakulla:
Blogissa on eletty juhlaa ja arkea. Kaikkein ensimmäisinä blogijouluina olin innoissani esimerkiksi timjamisiveltimen käytöstä (nimimerkillä kaikesta sitä on tullut vuosien varrella intoiltuakin):
Ruokaan liittyviä reissuja on tehty vuosien mittaan vaikka kuinka monia.
Erään kerran pääsimme maistamaan Ben Cohenin ja Jerry Greenfieldin kauhomaa jäätelöä Tukholmassa:
Blogin alkuvuosina kävimme ensimmäisen kerran myös Tokiossa. Siihen(kin) matkaan liittyi myös muutamia ruokamokia, joista kaikkia en varmasti ole kehdannut täällä blogissa kertoakaan. Alla olevan kuvan osoittamassa ruokapaikassa taisin jumittua vessaan, jossa odottelin ulospääsyä parin ensimmäisen ruokalajin ajan:
2010-luvun puolella ruoka tuli osaksi palkkatyötäni, mikä näkyi blogin päivitystahdissa, kun pääsin purkamaan palavaa ruokakirjoittamisen intoa myös arkipäivien aikana. Työmaalla olen viettänyt aikaa ruokahistorian tutkimuksen äärellä ja tutkaillut esimerkiksi tällaisia luetteloita:
Blogiruokaakin on toki samaan aikaan tehty, esimerkiksi nämä pretzelit vietiin johonkin Oulun monista blogimiiteistä:
Osa blogimiittien resepteistä on jäänyt näköjään aikomuksista huolimatta kokonaan postaamatta, esimerkiksi nämä muutaman vuoden takaiset ananasvartaat ja tämän kesän pestokierrepullat:
Vuonna 2014 muutimme maalle nykyiseen kotiimme, ja samalla hurahdimme ihan kokonaan hiiligrillaukseen. Yhtenä vuonna grillikesä käynnistettiin jo tammikuun pimeydessä ja pakkasilla:
Kesäaikaan paremmassa valaistuksessa samasta grillistä on saanut näköjään huomattavasti parempia kuvia:
Kaupallisiin yhteistöihin emme ole lähteneet viimeisinä vuosina juuri ollenkaan, mutta SPR:n Oulun osaston kanssa yhteistyössä toteutettuun hävikkiruokahaasteeseen lähdimme kolme vuotta sitten toki ilman muuta mukaan:
Vuonna 2018 asuimme Japanissa, enkä käyttänyt moneen kuukauteen ollenkaan veistä ja haarukkaa. Tässä kuvassa söimme Hokkaidon muotoisella minimunakkaalla koristettua nuudeliannosta baseball-ottelussa, jossa kannatimme tietenkin Hokkaido Nippon-Ham Fightersia:
10 Comments:
Onnea! Olen monesti teidän blogista hakenut kokkailuohjeita!
Kiitos! Mukava saada yksi onnentoivotus tänne bloginkin puolelle. :)
Paljon onnea , olette kyllä tosi konkareita täällä blogimaailmassa. Muistan kun aloitin oman blogini, vajaa 12 vuotta sitten, ei vielä ollut kauhea määrä silloin.
Kiitos, Jael! 12 vuotta sitten tiesi tosiaan vielä suurin piirtein kaikki muut ruokablogit nimeltä.
Oiiii kun ihanat muistelut, munkin tekemä kakku päässyt kirjoitukseen. Oi niitä aikoja ❤️
Onnittelut - hieno merkkipaalu! Hyvät muistot myös Sikajuhlista ❤️
Onnittelut pitkästä blogi urasta ;). Olen seurannut teitä melkein alusta asti ja ammentanut monia hyviä ohjeita. Ja tällei "Oululaisena" kotipaikka on vain lisännyt mielenkiintoa syntymäkaupunkia kohtaan.
Lilje: Those were the days, todellakin. Paljon on tapahtunut tuon jälkeen, mutta kakku näyttää edelleen superhienolta.
Juha: Gourmet Clubin kokoontumisista voisi tehdä vaikka ihan oman muistelusarjan. Tuo possukakku tosin tiivistää tunnelmat hyvin.
Satunnainen vierailija: Kiitos, ja mukavaa, kun kommentoit! Oulusta voisi blogata kyllä enemmänkin. Kokit ja potit -blogissa on ollut kiva juttusarja oululaisista ravintoloista.
Onneksi olkoon viidestätoista blogivuodesta! Ansiokas postaus oli tämä, ja Arroz con polloa aion ehdottaa seuraaviin ruoanlaittohetkiin - tässä kun hiljan kaksi päätä suti täysillä, vaikka sisässä oli jo ruokavieraan "jotain kastiketta" -toive :)
Teevee Pikkuenkeli
Kiitos, Pikkuenkeli, onpa mukava kuulla sinusta! :)
Lähetä kommentti
<< Home