maanantaina, maaliskuuta 23, 2009

Ruokabloggaajan arkea

Tänään on tiedossa ruokabloggaajan vapaapäivä, mutta lukemista riittää silti koko illaksi. Lähinnä työn alla on oikean ruoan puolustuspuhe, jonka sanoma kolahti meikäläiseen saman tien. Ja pari muutakin ruokakirjaa kulkeutui taas viime viikolla kotiimme. Mutta kaikista niistä joskus toiste lisää!

14 Comments:

At 23/3/09 19:00, Blogger Kaura said...

Huippua! Mä olen viime syksystä lähtien mennyt yhä syvemmälle "oikean ruoan" maailmaan ja todennut, että netissä on aika intohimoisia real foodisteja :) Olen esmes ruvennut keittelemään kana- ja kalaliemiä hartaasti itse ja kyllä maistuu. Myös lapsille <3

 
At 23/3/09 19:22, Blogger Rosmariini said...

Kuinkas sattuikaan: Tuon liemien keittelyn totesin omaksi kompastuskivekseni, kun kokkaamiamme ruokia (ja niiden keinotekoisia ainesosia) päädyin pohdiskelemaan. Hullua, ettei siihen hommaan ole muodostunut tottumusta ja rutiinia, vaikka tietääkin, kuinka ylivoimaisen makoisilta omatekoiset liemet ruokien seassa maistuisivatkaan.

 
At 23/3/09 20:16, Blogger Merituuli said...

Oikean ruuan puolesta menee heti luettavaksi jahka sen jostain käsiini saan. linkin "mainospuhe" osui ja upposi.

Teidän tavoin olen samaa mieltä liemien keittelystä, mutta miten se jää...paitsi kalaliemi kyllä keittyy perkeistä AINA.

 
At 23/3/09 20:48, Blogger Rosmariini said...

Minä olin myös tuon mainospuheen perusteella ihan myyty ja onnistuinkin saamaan käsiini arvostelukappaleen. Erityisen ilahtunut olen siitä, että kirjassa korostetaan ruuan keskeistä merkitystä myös muuna kuin pelkkänä (terveyteen vaikuttavana) ravintona: eli myös ruokaan liityvät kulttuuri- ja identiteettikysymykset on otettu esille. Samaten kuin syömiseen liittyvä yhteisöllisyys ja tietenkin myös sen aiheuttama mielihyvä.

 
At 23/3/09 21:06, Anonymous Anonyymi said...

Minä olen jo pitkään käyttänyt ruoanlaitossa aitoa voita, punaista maitoa, kuohukermaa, tuoreita kasviksia, tuoretta lihaa yms. On elämänlaatu tullut paljon paremmaksi, sillä nyt ruoasta saa nautintoa toisin kuin käyttäessäni kevyttuotteita ja pakastevihanneksia. Lisäaineiden määräkin on ruokavalion myötä pudonnut paljon. Suosittelenkin lämpimästi kaikkia palailemaan sinne aitojen makujen pariin. -Jokke-

 
At 24/3/09 08:04, Blogger Nelle said...

kalaliemiä olen keitellyt, mutta lihaliemiin en yleensä jaksa vaivautua :) Sitten kun muistaisi vielä käytää niitä liemiä pakkasesta...

 
At 26/3/09 09:44, Blogger Aurinkotuuli said...

Oi että. Ruokakirjat on kyllä mun pahe. Aina olen tukailemassa ja hipelöimässä uutuuksia, kun kirjakauppaan eksyn. Tuo "puolustuspuheteos" vaikuttaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta. Siihen saatan jopa sortua. Himoitsen myös kaikkia ihania kasvisruokakirjoja sekä Jamien teoksia.

Kyllähän näihin saisi omaisuuden ja ajan uppoamaan, jos uskaltaisi ostaa. Itselle kun on kolme tenttiä tulossa, niin ei oikein uskalla ihan tähän hätään mitään shoppailla, hehe :).

 
At 26/3/09 12:11, Blogger Rosmariini said...

Kiitos kaikille kommenteista! Kamalasti puuhaa pukannut viime päiville, en ole ehtinyt roikkua netissä juuri ollenkaan. Viimeistään pääsiäisen tienoilla pitäisi näillä näkymin olla hyvinkin runsaasti aikaa bloggailuun.

 
At 13/4/09 17:29, Anonymous Okino said...

Minäkin olen alkanut tarkkailemaan lisäaineiden syöntiä luettuani Mats-Eric Nilssonin "Petos lautasella". Ehdottomasti pitää myös tuo Pollanin vastaava lukaista. Facebookista löytyi muuten ryhmäkin aidon ruoan puolesta: http://www.facebook.com/group.php?gid=69086447819

 
At 18/5/09 15:30, Anonymous cele said...

Olettekos ehtineet tuohon Professional Cookingiin jo tutustua? Olen itse lueskellut tuon sisarkirjaa Professinal Baking, joka on kyllä mahtava referenssi. Jos tuo on yhtä kattava ja yksityiskohtainen niin pitää laittaa tilaukseen.. :)

 
At 18/5/09 18:13, Blogger Rosmariini said...

Itse säikähdin kirjan ammattimaista yksityiskohtaisuutta (ei sovi tämmöiselle suurpiirteiselle fiiliksen mukaan menijälle), ja jätin kirjaan tutustumisen tuolle perheen analyyttisemmälle osapuolelle. Hän oli kyllä sitten sitäkin vakuuttuneempi kyseisen kirjan käyttökelposuudesta. :) Mutta pitää palata jossain vaiheessa asiaan vähän perusteellisemminkin!

 
At 18/5/09 18:15, Blogger Rosmariini said...

Hmm, siis käyttökelpoIsuudesta. Pitäisi saada oikolukuohjelma tänne kommenttiboksiin.

 
At 18/5/09 22:24, Anonymous cele said...

Eli pitänee laittaa tilaukseen.. ;)

 
At 18/5/09 22:47, Blogger Pippurimylly said...

Joo, tosi juurtajaksainen ja miellyttävän tarkka oli tuokin opus. Juurikin referenssityyppiseen käyttöön varmasti oiva hankinta.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails