tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Rydbergin pihvi

Taannoin kokkasimme pyttipannua makkarasta, mutta nyt intouduimme ruotsalaisuuden päivän siivittäminä tekemään sen hieman juhlavammin, ulkofileestä. Puhdasoppisimmat eivät ilmeisesti nauti tätä muotoa perinteisten grillimausteiden kera, mutta itse kyllä somistin omani sinapilla, ketsupilla ja maustekurkun palasilla.

Annos oli erittäin maukas ja täyttävä - kuin makkaraperuna-annos hyvältä grilliltä, mutta varmasti laatuaineksista itse kokattuna. Lisäbonuksena sattui niin hauskasti, että annoksen päälle rojautettu uppomuna näyttää ainakin minun silmääni ihan siltä, kuin ahnas mustekala olisi ahmimassa annostani parempiin suihin!

Rydbergin pihvi

perunaa (keitettyä, kuutioituna)
lihaa (esim. sisä- tai ulkofilettä, kuutioituna)
sipulia (karkeaksi pilkottuna)
suolaa, pippuria
kananmuna

Perunoita ei kannata keittää ihan muusiksi asti, jotta ne saa järjen nimissä kuutioitua. Paista perunakuutiot voissa ruskeiksi ja pinnaltaan rapsakoiksi. Laita ne sitten hetkeksi syrjään ja paista sipuli haluamaasi kypsyyteen. Lihat kannattaa paistaa voissa kuumalla pannulla pienissä erissä, jottei kaikki lihasneste tursuaisi pannulle vesittämään annosta.

Sekoita lopuksi kaikki ainekset pannulla ja paista vielä hetki, jos jokin osa-alue pääsi odottaessaan jäähtymään. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Myös tässä vaiheessa totisimmat toimivat toisin: he jättävät pippurin kokonaan pois, ettei mikään sotkisi lihan makua. Itse laitoin tapani mukaan reilusti pippuria.

Annoksen päälle voi vielä rikkoa raa'an munankeltuaisen tai - kuten me teimme - hivenen löysäksi jätetyn uppomunan.

4 Comments:

At 14/11/07 14:40, Anonymous Anonyymi said...

Vaikuttaa kyllä ihanalta herkulta - kun sen foodysta bongasin! Tätä on pakko kokeilla kotona jo tänään - mies saa kerrankin toivomaansa illallista. ;)

 
At 14/11/07 17:40, Blogger Rosmariini said...

Minäkin olen tehnyt pyttipannua vähän aikaa sitten, mutta hiukan tästä perinteisestä poikkeavaa. Joten uutta pyttispostausta pukkaa hetkenä minä hyvänsä.

 
At 18/11/07 22:10, Blogger Ketturouva said...

Katsos mokomaa, juuri pari päivää sitten saimme tilaisuuden selailla Pyttipannukirja -nimistä opusta, ja tämä samainen pyttiksen versio pisti sieltä hyvin houkuttelevasti silmään. :)

 
At 19/11/07 09:29, Blogger Rosmariini said...

Pyttiskirjasta minäkin tämän muonan taisin alkujaan bongata, ja on se sittemmin tullut vastaan muuallakin. Jotenkin vaan pihvilihan veisteleminen pyttiskuutioiksi on tuntunut vähän vallankumoukselliselta ratkaisulta (nimimerkillä pihvi on pihvi), mutta nyt kun piti lennossa keksiä jokin ruotsalainen ruoka, niin rydbergiläinen muistui taas mieleeni. Ja kyllähän sitä kannattikin kokeilla!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails