lauantaina, heinäkuuta 28, 2007

Porsaankyljykset maustetuliaisista

Kävimme kesälomareissulla arvatenkin useaan otteeseen länsirannikon ruokakaupoissa, koska juomavesivarantoja piti täydentää jatkuvasti. Samalla oli mahdollista tiirailla sikäläisiä tuotteita sekä päästä täydentämään tuliaismielessä omankin maustekaapin puutteita. Nyt meillä on viimein valikoimissamme coleslaw-salaattiin tarvittavia sellerinsiemeniä, koshersuolaa, Chipotle Tabascoa sekä kunnon puteli vaniljauutetta. Puolivalmisteita ei kamalan paljon matkalaukkuihin mahtunut, mutta grillireseptisuosikkimme Weberin valmistama chipotle-maustesekoitus oli pakko pakata mukaan. Mainiosti se grillattujen porsaankyljysten maustajana toimikin.

Sikäläisistä ruokakaupoista suosikikseni nousi Safeway, jossa oli tarjolla suorastaan häkellyttävän paljon luomutuotteita sun muuta kivaa. Safeway-kauppoja emme löytäneet enää Los Angelesista ensimmäistäkään, mutta sikäläiset Pavilions-myymälät korvasivat puutetta kohtuudella.

Tietääkö joku, mistäpäin Suomea voisi ostaa mustia sipulinsiemeniä, jotka tunnetaan ilmeisesti myös nimillä nigella, ryytineito ja mustakumina? Onko missään maustekauppaa, joka toimittaisi maustepussukoita tänne pohjoiseen vaikka postiteitse?

8 Comments:

At 29/7/07 18:20, Blogger Välispiikki said...

Uskoisin, että Helsingissä Hämeentien etnokaupoista nigellansiemeniä löytyy. Postimyyntimahdollisuuksista en tiedä, mutta tehän olette piakkoin tulossa tänne Tsadiin :-)

 
At 29/7/07 18:35, Blogger Rosmariini said...

Totta - reilun viikon päästä pääsen ostostelemaan sinne suunnalle!

 
At 29/7/07 18:38, Blogger Välispiikki said...

Pikku Nepalin sivuilla olevan naan-leivän ohjeen yhteydessä kerrotaan, että "mausteena käytettävää nigellaa eli mustaa kuminaa saa nimellä kalonji ainakin Helsingissä eksoottisten ruokien kaupoista" eli rakkaalla siemenellä on monta nimeä :-)

 
At 29/7/07 20:45, Anonymous Anonyymi said...

Lue (jos et ole jo lukenut) Marsha Mehranin Lumoavien mausteiden kahvila. Sivuilla 43-44 puhutaan nigellasta ja luvun alussa on linssikeiton ohje, jossa sitä käytetään. Kirjan mukaan ainakin Lontoosta saa ko. maustetta, mutta jos löydät lähempää, kerro. Kirja on hyvää kesälukemista, sopii muihinkin vuodenaikoihin.

 
At 29/7/07 23:26, Blogger Rosmariini said...

Luin Lumoavien mausteiden kahvilan nyt lomalla, ja siinä tosiaan oli paljonkin puhetta ryytineidosta - eli kalonjista! :) Pakko löytää sitä jollain nimikkeellä omaankin maustehyllyyn.

 
At 30/7/07 15:55, Anonymous juntti said...

http://www.asafoetida.net/

 
At 31/7/07 21:33, Blogger Rosmariini said...

Tuoltahan tosiaan näyttääkin löytyvän kaikkea mahdollista postimyyntiä myöten. Tattis!

 
At 5/8/07 23:28, Blogger Mikko said...

Ostin itse nigellansiemeniä muutama viikko sitten juurikin Hämeentien Vii Voanista.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails