Pähkinäiset anjovisrullat

Rullien ohje on otettu jostain vanhasta Glorian ruoka&viini -lehdestä. Ei ehkä paras valinta rapujuhlasyötäväksi, mutta lämpimänä iltapalana nämä voisivat toimia huomattavasti paremmin:
Anjovisrulla
100 g voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ tl leivinjauhetta
2 rkl jauhettua pähkinää
2 tl anjovislientä
3 keltuaista
3 valkuaista
TÄYTE:
2-3 sipulia
2-3 rkl voita tai margariinia
2 dl kermaviiliä
1 rasia Abban anjovisfileitä
1-2 hienonnettua keitettyä kananmunaa
½ dl hienonnettua tilliä
½ dl hienonnettua persiljaa
½-1 tl kirveliä
PÄÄLLE
juustoraastetta
Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Kaada maito joukkoon samalla hyvin sekoittaen ja anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, lisää leivinjauhe, pähkinäjauhe, anjovisliemi, keltuaiset yksitellen sekä valkuaiset vaahdoksi vatkattuna. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista pohjaa 200° C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia. Kumoa kypsä levy toiselle leivinpaperille.
Valmista pohjalevyn kypsyessä täyte. Hienonna sipulit ja hauduta ne voissa tai margariinissa läpikuultaviksi. Lisää kermaviili, hienonnetut anjovikset ja kananmunat sekä silputut maustevihannekset. Mausta täyte lopuksi kirvelillä. Levitä täyte pohjalevylle ja kääri rullalle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kuumenna rulla vielä uunissa kunnes juusto alkaa sulaa. Tarjoa iltapalana salaatin kera.
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home