lauantaina, elokuuta 19, 2006

Papupasta

Tämmöista herkullista papu-pekonipastaa pyöräytimme eilen perjantai-illan purtavaksi. Kiitoksia ohjeen lähettäneelle lukijallemme, joka hoksautti meidätkin ostamaan tuoreita kotimaisia papuja! Niiden avulla sai loihdittua kätevästi kesän makua vähitellen sarastavaan alkusyksyyn. Lisäksi pavut raikastivat pekonista pastaa varsin mukavasti:
Penneä, papuja ja pekonia

kahdelle hengelle pennepastaa (olisiko n. 300 g)
n. 250 g tuoreita kotimaisia vihreitä papuja
n. 140 g amerikanpekonikuutioita tai muuta kuutioitua pekonia
1 valkosipulin kynsi
pecorino romano -juustoa
mustapippuria
suolaa

Poista pavuista kannat ja pätki ne suupaloiksi. Laita pavut ja ripaus suolaa isoon paistinpannuun mahdollisimman vähään kiehuvaan veteen. Laita pasta kiehumaan. Kun pavut ovat kiehuneet n. 6 minuuttia ja ovat vähän napakoita, poista ne pannusta ja korvaa pekonilla ja liiskatulla valkosipulinkynnellä. Paista pekonia kunnes se on rapeaa ja rasvaa on irronnut mukavasti. Lisää sekaan pavut, suola ja pippuri, pyörittele hetki. Lisää pasta ja sekoita huolella. Sekoita lopuksi mukaan raastettua pecorinojuustoa. Nauti valkoviinin kera.

4 Comments:

At 19/8/06 21:05, Anonymous Anonyymi said...

Pavut ja pekoni, nam nam!
TAivaallista! ;P

 
At 20/8/06 09:03, Blogger Rosmariini said...

Oli kyllä hauska päästä värkkäämään tuoreiden papujen kanssa, kun yleensä pavut tulevat tässä perheessä tölkistä. :)

 
At 24/8/06 13:47, Anonymous Anonyymi said...

Löysin blogiinne pari päivää sitten -kauniita kuvia ja herkullisen kuuloisia reseptejä!
Olen toukokuusta asti saanut sytostaatteja ja voinut vaihtelevanasteisesti pahoin pitkin matkaa. Nyt sytostaatit ovat pulkassa ja tänään ensimmäinen niiden jälkeinen päivä, jolloin on spontaania mielenkiintoa ruokaa ja ruuanlaittoa kohtaan. Päätin kokeilla papu-pekonipastaa ja ilokseni ruokahalu ei edes sammunut ruuan valmistuksen aikana, niinkuin usein on käynyt!
Ruoka oli oikein hyvää :P, tosin seuraavalla kerralla lisään papuja ja vähennän pastan osuutta. Vihreitä papuja tulee tosiaan käytettyä aivan liian harvoin...
Mukava taas vähitellen palailla ruokien maailmaan siten, että niistä nauttii kunnolla, eikä syö vain velvollisuudesta. :)
t. Kettu (kettu79.vuodatus.net)

 
At 24/8/06 18:22, Blogger Rosmariini said...

Onpa mukava kuulla, että blogistamme on iloa ja ennen kaikkea tietenkin, että ruoka on pitkästä aikaa taas maistunut! Hienoa, että voit palata ruokien maailmaan juuri nyt, kun joka puolella on niin paljon kaikkea ihanaa tuoretta syötävää. Kuten noita papuja.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails