lauantaina, joulukuuta 15, 2018

Ryokan HakodatessaHakodate on Hokkaidon eteläisin kaupunki, joka on tunnettu muun muassa herkullisia mereneläviä sisältävistä donburi-kulhoistaan. Tarkoituksenamme oli käydä Hakodatessa jo viime keväänä, mutta useamman tunnin junamatka Sapporosta sai suunnitelmat muuttumaan tilanteessa, jossa Sapporossa ja sen lähistölläkin oli vielä paljon nähtävää.

Syyskuun maanjäristyksen jälkeen oli sen sijaan uutta intoa ryhtyä suunnittelemaan Hokkaidon sisäisiä matkoja, koska hotelliöiden hintoihin tuli mukavia alennuksia tuhansien turistien peruttua tulonsa alueelle.Me piipahdimme Hakodatessa yhden yön verran ja yövyimme kaupungin onsen-alueella Ryokan Ichinomatsussa perinteisessä japanilaisessa majatalossa.

Ohjelmassa oli luonnollisesti yukatassa oleskelemista ja kuumassa kylvyssä istumista:Ryokanissa ateriat nautittiin omassa huoneessa. Alla olevassa kuvassa muun muassa valkoista ika-sashimia, joka on Hakodatelle tyypillistä syötävää. Ika eli kalmari on kokemusteni mukaan kokonaisena varsin työläs pureskeltava ja nielaistava, mistä syystä se ilmeisesti usein leikataan ohuiksi säikeiksi:

Tässä vielä Hakodatesta ostettu, paikallisista raaka-aineista koottu donburimainen ekiben:
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails