lauantaina, elokuuta 26, 2017

Helppo jälkiruoka ricottajuustosta


Kesä alkaa olla taas harmillisesti lopuillaan, ja nyt olisi korkea aika naputella tänne blogin puolelle kesän parhaat ruokaohjeet (esimerkiksi luottoreseptiksi muodostunut supernopea, mutta silti oikeinkin herkullinen BBQ-kastike, joka toimii oikein hyvin myös omenaisena versiona esimerkiksi possunribsien kanssa).

Heinäkuun kattotalkoissa tarjoiltua talkooruokaa esittelisin myös mielelläni, mutta talkoopäivät olivat niin vauhdikkaita ja talkoilijat sen verran nälkäisiä, etten ehtinyt ottaa yhdestäkään ruokalajista kuvaa. Kari Aihisen mehukas makaronilaatikko toimi joka tapauksessa talkooruokana mainiosti; tein sen tosin alkuperäistä ohjeistusta huomattavasti pienemmällä kermamäärällä. En ole aiemmin tullut ajatelleeksi, että makaronilaatikkoonkin voi laittaa pekonia.

Tämäkin postaus sisältää kuitenkin yhden ruokaohjeen. Pitkäaikainen bloggaajakollega Virpi oli bongannut tämän ohjeen muistaakseni jostakin ruokaohjelmasta, ja teimme tätä toukokuussa hänen vieraillessaan Oulun suunnalla. Toimi mainiosti vuohenjuustolla maustetun parsarisoton jälkitunnelmissa. Virpiltä olen aiemminkin oppinut hyvien jälkiruokien ohjeita, esimerkiksi valkosuklaalla gratinoituja hedelmiä on meillä tarjottu useaan otteeseen vierasjälkkäriksi.

Mutta tässä se toukokuinen toteutus:

Crema Di Ricotta (linkki ohjeeseen)

250 g ricottaa
4 rkl tomusokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa
2 rkl rommia tai marsalaa
(marjoja, keksejä tms. koristeluun)

Vatkaa yhteen munat, tomusokeri ja ricotta. Lisää rommi ja vatkaa jälleen.
Vatkaa kerma erillisessä kulhossa.
Sekoita vatkattu kerma ricottaseokseen.
Tarjoile esim. marjojen ja rommitilkassa liotettujen amaretti-keksien (tai keksimurusten) kanssa.

2 Comments:

At 2/9/17 09:45, Blogger Virpi said...

Tää oli kyllä taas yksi sarjassamme helppo ja hyvä jälkiruoka! Rupeskin tekemään hirveästi mieli italialaista ateriaa, mmmm. No, tänään kaivan jäätelökoneen pitkästä aikaa esille, ajattelin tehdä mustikka-limoncellojäätelöä!

 
At 2/9/17 14:15, Blogger Rosmariini said...

Limoncellojäätelö olisikin täydellistä tähän viikonloppuun. Vinkkaahan taas, jos löydät hyvän ohjeen.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails