sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2017

Herkkusieni-parmankinkkupasta



Etsimme taannoin verkosta inspiraatiota jääkaapissa olleen pinaatti-tuorepastapaketin kastikkeeksi ja päädyimme yhdistelemään ja hieman yksinkertaistamaan useamman reseptin ideoita. Lopputulos oli niin makoisa, että kastiketta tuli tehtyä jo pian uudestaan. Siinä yhdistyy monta hyvää asiaa: se on maukas, yksinkertainen ja arki-iltaan sopivan nopea ruoka.

Varsinainen juju piilee kuitenkin kerman sekaan sulatettavassa parmesaaniraasteessa. Se nimittäin tekee kermasta niin paksua, että kastike tarttuu erittäin mukavasti pastan pintaan eikä luiskahda syödessä kyydistä takaisin lautaselle, kuten jotkin ohuemmat tomaattipohjaiset kastikkeet pyrkivät ikävästi tekemään.

Herkkusieni-parmankinkkupasta

(tuore)pastaa, esim. pinaattifettuccini tai -tagliatelle
rasiallinen herkkusieniä pilkottuna noin neljään osaan per sieni
paketti parmankinkkua pilkottuna sentin-parin paloiksi
2 dl kermaa
2 dl raastettua parmesania (+ vähän annoksen päälle)
suolaa, pippuria

Laita kerma kattilaan miedohkolle tulelle parmesaniraasteen kanssa. Sekoittele sitä vähän päästä, kunnes kaikki parmesan-raaste on sulanut joukkoon. Tässä vaiheessa voit kääntää levyä vielä vähän pienemmälle ja antaa juustokerman hautua hetken aikaa.

Kuumenna paistinpannu keskikuumaksi ja paista kinkunpalasia muutama minuutti. Ota ne sitten pannulta ja vaihda tilalle sienet. Paista niitäkin muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät ja saavat vähän väriä.

Sekoita lopuksi paistetut parmankinkkupalaset ja sienet kermakeitoksen joukkoon. Rouhi joukkoon reilusti mustapippuria ja säädä suola maistelemalla haluamallesi tasolle. Parmankinkku ja parmesaani ovat molemmat hieman suolaisia, joten lisäsuolaa ei kannata roiskia kastikkeeseen maistamatta sitä ensin.

Keitä pasta ohjeensa mukaisesti. Voit tarjoilla kastikkeen pastan päällä tai sekoittaa sen pastan sekaan niin, että koko ruoka on lopulta yhdessä kattilassa. Itse pidän tästä jälkimmäisestä tavasta. Täysin valmista syötävää on jotenkin helppoa ja kätevää lastata kattilasta lautaselle.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails