lauantaina, elokuuta 20, 2016

Täytetyt, paahdetut bataatitKesä tuli takaisin! Sen kunniaksi grillissä valmistettavien täytettyjen bataattien ohje, resepti peräisin Jamie Oliverin nettisivuilta.

Täytetyt bataatit

4 suurta bataattia, puhtaaksi pestyinä
oliiviöljyä
merisuolaa
8 siivua pekonia
125 g cheddaria tai Monterey Jack -juustoa
4 kevätsipulia
1-2 tuoretta punaista chiliä

ranskankermaa (tarjoiluun)

Hiero bataattien pintaan öljyä ja ropsauta päälle hiukan suolaa. Grillaa keskilämmöllä kannen alla niin pitkään, että ne ovat sisältä pehmeitä ja pinnalta rapeita, aikaa tähän kuluu alkuperäisen ohjeistuksen mukaan suunnilleen tunnin verran (me halkaisimme bataatit varmuuden vuoksi jo ennen grilliin laittamista, jotta kypsyivät nopeammin). Paista bataattien kypsyessä pekoni pannulla rapeaksi ja jätä sivuun odottamaan.
Halkaise bataatit pitkittäissuunnassa (jos et halkaissut niitä jo ennen grillausta), murentele tai pilko päälle pekoni ja raasta pinnalle juustoa. Grillaa bataatteja epäsuoralla lämmöllä (taas luonnollisesti kansi päällä) vielä 5-10 minuuttia tai niin pitkään, että juusto on sulanut. Hienonna kevätsipuli ja chili ja ripottele bataattien päälle (itse annoin tosin chilin ja sipulinkin grillautua hetken aikaa). Tarjoile ranskankerman kanssa.

Tarjoilimme bataatteja viikko sitten grillaamaan tulleille vieraille. Ihan mukavasti tuntuivat maistuvan.

Ohjeen voi toteuttaa hyvin myös vegeversiona. Tosin itse laittaisin pekonin tilalle kuitenkin jotain kohtalaisen suolaista, jotta bataatin makeus saisi vähän vastamakua.

4 Comments:

At 20/8/16 22:01, Anonymous Jonna/suolaa&hunajaa said...

Olen ollut niin ulkona blogimaailmasta, että minulta on kokonaan mennyt teidän paluu. Täällähän on kokattu vimmatusti.
Kesä tuli takaisin ja toivottavasti ei ihan heti poistukaan, elokuu on kuukausista paras ja kaltaiseni slaavilainen (yhdistettynä preussilaiseen...) nauttii orastavan syksyn tuoksuista.

 
At 21/8/16 11:08, Blogger Virpi said...

Mun on pitänyt pieni ikuisuus tehdä bataattia tähän tyyliin, harmi kun ei oo grilliä, mutta ehkä uunitettu bataattikin maistuisi?!

 
At 21/8/16 12:58, Blogger Satu said...

Uuh, onpa ihanan kuuloinen resepti! Pitää laittaa testaukseen koska rakastan bataattia melkein yhtä paljon kuin perunaa ja grilli on vielä pihalla :D

 
At 21/8/16 18:21, Blogger Rosmariini said...

Jonna: Kokattu on kaikenlaista, mutta oli mahtavaa olla lomalla pari viikkoa avaamatta läppärin kantta kertaakaan. Melkoisen uusi kokemus meikäläiselle, kun yleensä naputan näppäimistöä lähes kaiken valveillaoloaikani.

Virpi: Uuni toimii varmasti oikein hyvin, vrt. meidän grillausiltanamme oli sateista ja tuulista = vähän turhan epävakaat paisto-olosuhteet.

Satu: Tykkäsin kyllä henk.koht. tosi paljon, joten suositella voi.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails