tiistaina, elokuuta 16, 2016

Kesän parhaat keksitKesälomani käynnistyi varsinaisen työleirin merkeissä. Tulevan talven pakkaspäivät mielessäni kannoin polttopuita aamusta iltaan ja tein siinä ohessa muitakin rästiin jääneitä kotitöitä.

Kolmen työleiripäivän jälkeen päätin rentoutua leipomalla jotain hyvää. Allrecipes tarjoili testattavaksi keksiohjetta, jossa suolahippuset yhdistyvät hauskasti suklaahippusiin ja palasiksi leikeltyihin kermakaramelleihin.

Kovien karamellien pilkkominen ei tosin osoittautunut kovinkaan rentouttavaksi puuhaksi, mutta keksien muotoileminen paistokuntoon oli sitten sitäkin hauskempaa:

Salted Caramel Chocolate Chip Cookies

7,2 dl (3 cups) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl karkeaa suolaa
4,2 dl (1 3/4 cups) ruskeaa sokeria
2,4 dl (1 cup) suolatonta voita, huoneenlämmössä pehmennettyä
0,6 dl (1/4 cup) valk. sokeria
2 munaa
2 tl vaniljauutetta
4,8 dl (2 cups) suklaahippuja
18 Werther'sejä tai muita vastaavia kermakaramelleja, kuorittuna ja kukin leikattuna kuuteen osaan

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa sokerit ja voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa munat, 1 kerrallaan, voiseokseen, ja sekoita sen jälkeen mukaan myös vaniljauute.
Sekoita jauhoseos voiseokseen siten, että ainekset juuri ja juuri yhdistyvät (älä siis sekoita tässä vaiheessa liikaa). Sekoita varovasti mukaan myös suklaahiput.
Jaa taikina kolmeenkymmeneenkuuteen (parin ruokalusikallisen kokoiseen) palloon ja järjestele pallot pellille leivinpaperin päälle (keksejä toki tulee niin paljon, etteivät kaikki mahdu yhdellä pellillä paistumaan, toim. huom.). Paina jokaiseen palloon 3 karamellipalaa.
Paista esilämmitetyssä uunissa niin, että keksien reunat tulevat kullanruskeiksi, noin 13-15 minuuttia. Siirrä keksit ritilälle jäähtymään.

2 Comments:

At 4/9/16 09:58, Anonymous Jenni said...

Voisin kuvitella, että Omar-karkit toimis näissä kekseissä myös. Ja olisivat huomattavasti helpompia leikata :D

 
At 19/9/16 21:42, Blogger Rosmariini said...

Oikein hyvä vinkki, kiitoksia. :-D En kerta kaikkiaan muistanut, että werthersit ovat niin kovaa kamaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails