keskiviikkona, elokuuta 28, 2013

Tintin tunnelmiin


Syyskuussa on luvassa viikon mittainen työreissu Brysseliin, ja hiukan tekisi jo mieli alkaa suunnittelemaan.

Mitä syödä, mitä tehdä. Luvassa on ainakin vohveleita sekä suklaata (muun muassa suklaamuseon muodossa).

Vinkkejä saa antaa, jos joku kaupunkia paremmin tuntee. Huvittaisi tehdä myös pieni junareissu vaikka Bruggeen, jota jotkut tutut ovat vuolaasti kehuneet.

17 Comments:

At 28/8/13 09:32, Blogger Jaana said...

Maison Antoine on THE paikka syödä frittejä. Perunatötterön kanssa voi mennä lähikuppiloihin ja ostaa niistä olutta palanpainikkeeksi. Ihan siinä frittikioskin vieressä olevalla Place Jourdanilla on myös kivat sunnuntaimarkkinat.

 
At 28/8/13 09:38, Blogger Rosmariini said...

Hmmm, kohde tuntuu koko ajan kiinnostavammalta. Tai olenhan minä käynyt Brysselissä ennenkin, mutta matka oli silloin hyvin lyhyt ja suunnittelematon. Jäi makumatkailun puolesta vajaaksi.

 
At 28/8/13 09:56, Blogger Jaana said...

Mä olen käynyt siellä yhden kerran viikonloppuvisiitillä toissavuonna joulumarkkinoiden aikaan. Mieli halajaa takaisin.

 
At 28/8/13 10:25, Blogger Virpi said...

Mä olen käynyt siellä muutaman päivän yli 10 vuotta sitten, joten en osaa antaa muita vinkkejä kuin että jos poksautat kuohupullon hotellihuoneessasi, pidä ikkuna kiinni, ettet vahingossa ammu korkilla kadulla kulkevaa mummoa! :D

 
At 28/8/13 10:38, Blogger Rosmariini said...

Jaana: No hemmetti. Juuri aamulla lueskelin lambicista & gueuzesta. Kannattaisi katsoa kaikkia reissujuttuja aina ensin Kulinaarimuruista.

Virpi: Oh noes! Tuo tunnelma on ehkä lähempänä Dupondia ja Dupontia kuin Tinttiä. :D

 
At 28/8/13 11:50, Blogger Pere said...

Brugge on kiva, mutta varsin turistinen etenkin viikonloppuisin. Sen sijaan suosittelen erittäin lämpimästi Antwerpeniä, joka on kaikkinensa aivan mahtava kaupunki.

Suklaan, vohvelien ja frittien lisäksi perusbelgialainen ruoka on tietysti kattilallinen simpukoita, nam!

Ja mikäli kuljette Brysselissä Ixellesin suunnalla, kannattaa poiketa Nea Genia-nimisessä ravintolassa. Tarjolla on (epäilyttävältä kuulostava) kreikkalainen "tapastyylinen" lajitelma ruokia, mutta konsepti toimii! En tosin ole aivan varma enää paikan olemassaolosta, kun viime vierailustani on aikaa pari vuotta.

 
At 28/8/13 12:40, Anonymous Anonyymi said...

Kävimme muutama vuosi sitten Brüggessä pääsiäislomalla, kaunis kaupunki! Via Michelinin kautta löytyy hyviä ruokapaikkoja myös opmalla rahalla maksaville (Best value restaurants). Kävimme mm. täällä, suosittelen:
http://dieswaene.be/hotel-die-swaene-brugge_pergola-kaffee.asp?taal=uk

T. Sanna

 
At 28/8/13 15:16, Blogger Rosmariini said...

Suuri kiitos vinkeistä, Terhi ja Sanna! Kiinnostava kuulla kokemuksia muistakin Belgian kaupungeista.

Pitäisi katsastaa (kiintoisien ravintoloiden ohella) myös kunkin kaupungin geokätkötystilanne. :)

 
At 30/8/13 09:46, Anonymous Anonyymi said...

Suosittelen lämpimästi Les Brassins ravintolaa Ixellesissä. Belgialaista hyvää perus bistro ruokaa ja hieno tunnelma! http://www.lesbrassins.com/

T.Rosa

 
At 30/8/13 20:23, Blogger Brokkoli said...

Vaikka Bruggessa osaa olla paljon turisteja, on se silti ehdottomasti Belgian kauneimpia kaupunkeja. Tärppeinä sanoisin De Halve Maanin alkuperäisen ja yhä toimivan panimon (myös nimellä Brugse Zot), jossa järjestetään tiuhaan opastettuja esittelykierroksia ja kaupan päälle saa panimon omaa olutta suoraan hanasta. Kerskuilevat myös yhdeksi maailman parhaimmista oluista. Suklaita kannattaa hakea The Chocolate Linesta, josta voi ostaa puhdasta kaakaomassaa kilohintaan. Ylipäätänsä suklaapuodeissa kannattaa katsoa, että sertifikaatti löytyy ikkunasta, niin ei vamasti ole bulkkitavaraa. Jos aikaa on, kannattaa myös piipahtaa Gentissä, joka myös on erittäin kaunis, muttei yhtä turistoitunut kuin Brugge.

 
At 2/9/13 11:37, Blogger Nanna said...

jee, ihanaa, taas yksi hyvä matkaraportti odotettavissa. Kiittää etukäteen!

 
At 3/9/13 00:00, Blogger Rosmariini said...

Kiitos herkullisista vinkeistä, Rosa ja Brokkoli!

Nanna: Ruokabloggaajien reissupostauksissa saisi kyllä jo melkoisia matkaoppaita aikaiseksi! Mukava katsoa ensin blogeista ja sitten ehkä jostain Mondosta. :)

 
At 4/9/13 14:28, Anonymous Anonyymi said...

Ehdottomiin "pakko testata" kokemuksiin kuuluvat tietysti myös belgialaiset vohvelit, sekä hullunkuriset oluet sopivan ruuan kera.
Brysselissä ehdottomasti Cantillonin museopanimo on miellyttävä ja rauhallinen kohde, jota saa kiertää omaan tahtiin.
Paluumatkalla voi poiketa maailmankuuluun Chez Moeder Lambic Fontainas olutravintolaan ja kokeilla paikan uskomattoman juustolautasen soveliaan tuopillisen kera.

 
At 4/9/13 19:14, Blogger Rosmariini said...

Loistovinkkejä, kiitokset! Hullunkuriset oluet ruuan kera kuulostavat täsmälleen hyvältä.

 
At 7/9/13 14:56, Anonymous Anonyymi said...

Jos suklaa maistuu ja aikaa riittää, kannattaa pistäytyä Neuhausin tehtaanmyymälässä. Suklaamaistiaisia on miltei kaikista siellä myytävänä olevista tuotteista! Lähin metropysäkki tosin on sitten linjan 5 päätepysäkki Erasme, eli on vähän matkaa, mutta ainakin oman (kahden) kokemukseni mukaan ihan sen arvoistakin! ;)
Oluiden ystävän kannattaa tietysti käydä Delirium Cafessa, jonka olutvalikoimassa menee pää pyörälle.

 
At 11/9/13 22:13, Anonymous Anonyymi said...

Les Brassins ravintolaa minäkin suosittelen Brysselistä. Ja Gent on myös kiva retkikohde - vähemmän turisteja!

 
At 14/9/13 00:08, Anonymous Anonyymi said...

Täältäkin ääni Les Brassinsille. Toinen kiva on La Fin du Siècle (rue des Chartreux, Brysselistä löytyy toinenkin saman niminen ravintola, mutta näillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa). Mutkaton ja hyvin Brysseliläinen tunnelma. Ja hyvää ruokaa. Lambiceista erityisesti Faro ja Gueuze ovat hyviä ja vähemmän makeita. T. Elina

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails