sunnuntaina, elokuuta 18, 2013

RavintolapäivääRavintolapäivä on jäänyt Pastanjauhannassa harmillisen vähäiselle huomiolle syystä, että kyseisen päivän aikana on monesti ollut reissua tai muuta sovittua tekemistä. Tälläkin kertaa ravintolapäivä oli jäädä kokonaan väliin, mutta viikonlopun suunnitelmat menivätkin yllättäen kokonaan uusiksi ja tuli vietettyä koko kaksipäiväinen kotikaupungissa.

Minä pidin aikoinaan paljon Oulun valkosipuliyöstä ja etenkin niistä kojuista, joihin yksittäiset ihmiset olivat keittäneet tai leiponeet parhaita valkosipuliherkkujaan ja sitten myivät niitä nälkäisille pikkurahalla. Ravintolapäivä kotona kokattuine ruokineen muistuttaa minua tuosta tapahtumasta.

Tänään vietettävän ravintolapäivän antina on Oulussa ollut muun muassa ”helposti tunnistettavia” makuja tarjoileva Nakkikuppila, raakaruokaa maistattava HeVi sekä ravintola Mesob, jossa olisi ollut tarjolla eritrealaista/etiopialaista ruokaa.

Jauhantapajalle lounas järjestyi ravintolapäivisin toimivasta Obentou Takeaway Oulusta. Obentou lienee jonkinlainen johdannainen tutummasta bento-sanasta. Pop up -ravintolan teriyaki-lihapyörykät olisivat kiinnostaneet eniten, mutta ne olivat ymmärrettävästi jo lopussa (sen siitä saa, kun muuttaa viikonloppusuunnitelmiaan viime tingassa). Maisteltavaksi tuli lopulta uppopaistettua kanaa sekä jonkinlaisissa liemissä marinoituja kiinnostavia kasviksia. Voi, kun olisi vastaavanlainen lounaslaatikko useamminkin käytettävissä. Pelastaisi monta kiireellistä työpäivää.

Vähän jäi vaivaamaan, miltä teriyaki-lihapullat olisivat maistuneet. Pitänee tehdä niitä siis jolloinkin itse.

Monet muut ruokabloggaajat ovat kunnostautuneet ravintolapäiväpostaamisessaan huomattavasti paremmin. Kulinaarimurulan helsinkiläistä ravintolapäivähistoriaa pääset lukemaan klikkaamalla tästä.

Kyllä pitäisi oululaisten ruokabloggaajien panna jonain ravintolapäivänä oma putiikki pystyyn. Vaikka on tuo maistelijanakin olo melko mukavaa.

7 Comments:

At 18/8/13 21:06, Blogger Sari - CampaSimpukka said...

Minäkään en ole vielä osallistunut ravintolapäivään muita blogien lukemista enempää:) Nyt oli tarkoitus, kun olimme vielä eilen Helsingissä, mutta sade laittoi meidät kotimatkalle emmekä tänään viitsiytyneet jyväskyläläisiin paikkoihin. Olisi kyllä kiva joskus saada paikkakunnan blogeja yhdistämään voimansa ja ravintolapäiväilemaan!

 
At 18/8/13 21:10, Blogger Rosmariini said...

Miten paljon siellä Jyväskylän suunnalla yleensä on ravintolapäiväravintoloita? Juuri mietin, että voisi joskus tulla tutustumaan teikäläiseen tarjontaan - etenkin, jos yksi siellä asuva kaveri toteuttaa ajatuksensa oman ravintolan perustamisesta. Perusta sinäkin, niin sitten olisi vielä enemmän syytä saapua paikalle! :)

 
At 18/8/13 21:22, Blogger Sari - CampaSimpukka said...

En oikein tiedä, kyllä niitä useita on ollut, on sattunut niin huonot päivät jotenkin omaan systeemiin, että olen aina ollut jotenkin jälkijunassa. Ruokablogeja on kyllä montakin tällä seudulla, joissa olisi ainesta vaikka mihin ravintolapäiväilyihin, kukapa ei haluaisi syödä Jokihaan espanjalaisruokia tai luimupupun jälkkäreitä!

 
At 18/8/13 21:28, Blogger Virpi said...

Juuri eilen olin yksissä juhlissa, jossa yksi vieras oli pykäämässä tänään oman kojunsa pystyyn ravintolapäivään ja sanoinkin taas, että meidän tosiaan pitäisi joskus oulubloggariporukalla pistää oma ravintola pystyyn!

 
At 18/8/13 21:35, Blogger Rosmariini said...

Camppis: Oijoi, kun kuulostaa houkuttelevalta. Tuli kamala nälkä pelkästä ajatuksesta.

Tulisin teidän ravintolaanne viivana siis!

Virpi: Onhan se kutkuttava ajatus. Tosin saisi lakata kutkuttamasta, kun juuri olen vannottanut itselleni, etten ota yhtään uutta projektia nyt ainakaan ennen ensi vuoden kesäkuuta. :) Mutta täytyyhän tulla vielä semmoisiakin vuosia, ettei tekemistä ja menemistä olisi ihan niin paljon kuin nyt.

 
At 20/8/13 07:54, Blogger ulla said...

Bento-boxit pitäisi kyllä saada rantautettua Suomeen. Tuo harmaahko ruoka-aines taisi olla konnyakua? Kuinka ekstoottista!

 
At 21/8/13 21:38, Blogger Rosmariini said...

Täytyy kyllä myöntää, etten tunnistanut läheskään kaikkea mitä suuhuni pistin. 0:)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails