perjantaina, toukokuuta 10, 2013

Mansikka-banaanijäätelö

Banaani ja mansikka sopivat hyvin yhteen ja mouodostavat tämän raikkaan, keväisen jäätelön ytimen. Mansikan asemesta voi hyvin käyttää muitakin marjoja tai hedelmiä. Tämä onkin loistava ja maukas keino tehdä tilaa uudelle satokaudelle, jos pakastimen perällä on vielä viime vuoden marjoja.

Resepti on alun perin Ben & Jerry's -reseptikirjasta.

Mansikka-banaanijäätelö

2 suurta kananmunaa
1,8 dl sokeria
4,8 dl kermaa
2,4 dl täysmaitoa
1,6 dl mansikoita (pakastetut käyvät hyvin)
1 ylikypsä banaani
1 tl sitruunamehua

Muusaa banaani kulhossa ja kaada joukkoon sitruunamehu. Jos sulatit mansikat pakasteesta ja sulamisvesi näyttää herkulliselta, sitäkin voi lisätä joukkoon.

Pilko mansikat. Varsinkin pakastemansikat kannattaa hienontaa melkoisen pieniksi palasiksi, jos ne ovat vielä hieman jäisiäkin. Ajatus isoista mansikanpaloista jäätelössä voi tuntua äkkiseltään herkulliselta, mutta suuret, kivikovat mansikkasattumat hampaissa eivät sitä käytännössä kuitenkaan ole.

Vatkaa munia, kunnes koostumus on kevyt ja ilmava. Lisää vähitellen mukaan sokeri ja vispaa, kunnes se on kokonaan sekoittunut muniin. Lisää kerma ja maito ja vispaa jälleen. Sekoita lopuksi mukaan muusattu banaani.

Jäähdytä jäätelökoneessa koneen ohjeiden mukaisesti. Lisää mansikanpalaset vähän ennen kuin jäätelö on valmista. Meidän koneessamme sopiva hetki on noin puolen tunnin veivaamisen jälkeen.

Valmis jäätelö kannattaa laittaa vielä muutamaksi tunniksi pakastimeen, jotta rakenne jämäköityy. Jäätelökoneen käsittelyn jälkeen jäätelö on yleensä vielä melkoisen sulavaa.

5 Comments:

At 13/5/13 22:46, Anonymous annemi / 52 weeks of deliciousness said...

Onpa kiva makuyhdistelmä :) olen hurahtanut itsetehdyn jäätelön tekoon mutta en ole vielä tällaista yhdistelmää kokeillut.

 
At 14/5/13 23:10, Anonymous Taneli said...

Vaikuttaa hyvältä! Oletteko muuten todenneet jäätelöreseptien laajasta kirjosta jotakin ylivertoa reseptiä? Viittaan tässä lähinnä valmistusmenetelmiin. Vaihtoehtoina kun on näitä "vatkaus ja jäädytys" menetelmiä tai sitten ainesten kiehauttaminen ja custardin tekeminen. Ja ties mitä muita. Omissa kokeiluissani tulokset ovat vaihdelleet niin rajusti raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien mukaan, etten ole vielä onnistunut löytämään omiin makunystyröihini parhaiten sopivaa tapaa.

 
At 23/6/13 20:49, Blogger Rosmariini said...

Kokemus on vielä kovin ohutta, mutta tarkoitus olisi kerryttää sitä tässä kesän mittaan. Nyt kun lomakin on jo pidetty, niin joutuu pakosta hääräämään kotikeittiössä tavallista enemmän. :)

 
At 8/7/13 15:18, Blogger Bettina's Food Dreams said...

Ihania reseptejä sinulla! Jäätelöä olen halunnut jo pitkään itsekin laittaa...onko tuo jäätelökone ihan pakollinen (on nimittäin niin paljon koneita jo keittiössä, että en tiedä mihin tuonkin vielä laitan :)?

 
At 19/7/13 23:58, Blogger Rosmariini said...

Ei ole pakollinen ollenkaan. Jäätelön sekoittelun voi hyvinkin tehdä manuaalisesti.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails