keskiviikkona, heinäkuuta 24, 2013

Pikniksalaatti purkissa

Kolme vuotta sitten tein pieniä juustokakkuja säilykepurkkeihin. Viime viikon blogipiknikillä halusin soveltaa samaa ajatusta johonkin suolaiseen syötävään.

Kierros ruokablogeissa tarjoili tulokseksi lasipurnukkaan kerrostetun pikniksalaatin. Siitä muistin Nami-Nami-blogin eestiläisen kerrossalaatin, ja pohdin, voisiko lasipurkkiin tehdä vastaavasti suomalaistyylisen rosollin.

Lopulta päädyin The Girl Who Ate Everything -blogin seitsemän kerroksen dippiin. Kaupan päälle pääsin tekemään guacamolea ja kestosuosikkiani pico de galloa. Suomesta sai (vastoin odotuksiani) tölkitettyä pintopaputahnaa, joten sitä ei tarvinnut tehdä itse. Tosin tuon valmiin tölkin kanssa tunnelmat olivat vähän samat kuin koiranruokapurkilla:


Että olisiko kuitenkin pitänyt tehdä tahnaa yön yli liotetuista pavuista ja pekonista.

Seitsemän kerroksen dippi

tölkki pintopaputahnaa (refried beans)
valmista tacomaustesekoitusta (jätin tämän väliin)
guacamolea
ranskankermaa
pico de galloa tai esim. kaupan valmista tomaattisalsaa
raastettua cheddarjuustoa
2 kuutioitua tomaattia
kevätsipulia viipaloituna
viipaloituja oliiveja
nachoja

Sekoita tacomaustetta paputahnaan. Tee pico de gallo ja guacamole. Sen jälkeen ryhdytään kerrostamaan dippiä purkkeihin:
Kerros 1: paputahnaa. Kerros 2: ranskankermaa. Kerros 3: guacamolea. Kerros 4: salsaa tai pico de galloa (valuta liiat nesteet pois!). Kerros 5: juustoa. Kerros 6: kuutioitua tomaattia. Kerros 7: sipulia ja oliiveja.

Hmmm. Hiukan näyttää liioitellulta tuo oman dippini valkoinen kerros. Ja se taitaa olla väärässä kohdassakin (huoh).

Guacamolesta tuli mieleen, että sen voi tehdä myös grillatuista kasviksista.

6 Comments:

At 24/7/13 10:07, Blogger Virpi said...

Tää oli superhyvää! Ei väliä vaikka oiskin ollut väärässä järjestyksessä :)

 
At 24/7/13 10:13, Blogger Rosmariini said...

Minua vähän ahdistaa tomaattisalsan asema tuolla muiden kerrosten puristuksissa. Se on niin hyvää yksinäänkin. :D

 
At 24/7/13 18:24, Anonymous annemi / 52 weeks of deliciousness said...

Onpa kiva idea! olen tänä kesänä hamstrannut aika paljonkin lasipurkkeja mutta en ole kerrossalaattia niihin keksinyt laittaa :)

 
At 25/7/13 08:33, Blogger Maija - Köökistä kajahtaa said...

Tarjoilutapa lasipurkissa on huippu! Sitä pitäisi vaan hyödyntää useammin. Vein itse eräälle ylioppilaalle ison lasipurkin, jossa oli kerrostettu ainekset rocky roadin valmistamiseen. :)

 
At 14/9/13 19:55, Anonymous Anonyymi said...

Moi!

Mistä kaupasta löysit valmista paputahnaa?

 
At 20/9/13 22:50, Blogger Rosmariini said...

Veikkaan, että Stockmannilta.

 

Lähetä kommentti

<< Home


pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails