torstaina, kesäkuuta 24, 2010

Juhannuslahja (oodi kylmälaukulle)

Saimme Bioferme Oy:ltä pari päivää sitten suorastaan yltäkylläisen lähetyksen heidän kotimaisia Yosa-kauratuotteitaan.

Eikä siinä vielä kaikki: Saimme pitää myös kylmälaukun sekä viisi kylmäkallea kokonaan itsellämme.

Olen asiasta sen takia niin kovin tohkeissani, että kuljettelen kesän aikana koko ajan ruokaa paikasta toiseen. Poistun useamman kerran viikossa kotoamme jonkinlaisella ruokalastilla varustettuna: piknikille, merelle, kavereiden luokse, mökkeilemään. Ja aina minulla on (tuttavieni suunnattomaksi huvitukseksi) setti kylmäkalleja mukanani. Olipa matka sitten kuinka lyhyt tahansa.

Joten nyt on hulppea lähteä juhannuksen viettoon, kun sain kömpelöhkön piknikreppumme ja styroksisen kylmälaukun kaveriksi huomattavasti kätevämminkin liikuteltavan kylmäkassin.

Nyt kun vielä keksisi, että mitä ruokia sinne kylmälaukkuun tänä juhannuksena oikein pakkaisi.

10 Comments:

At 24/6/10 10:57, Anonymous Timo said...

Paluupostina heille voisit lähettää blogiasi seuraavan henkilön kysymyksen: "Miksi kummassa he muuttivat pienten Yosa-purkkien pakkaustapaa?" (Laitoin heille tästä muinoin kysymyksen, mutta kukaan ei ole palannut asiaan. Yleensä heiltä sai hyvin vastauksia ja tuotereklamaatiot he ovat korvanneet hyvin ja nopeasti).

Aivan älytöntä että he pienensivät purkkien sisältöä ja paketoivat kaksi purkkia pahvilla yhteen.

Vastaus on todennäköisesti että kuluttajat vaativat uusia parempia pakkaustapoja jne jne… Mutta olemmeko me kuluttaja muka niin tyhmiä että haluamme maksaa kovempaa hintaa vähemmästä sisällöstä ja siitä erillisestä täysin turhasta pahvinpalasta?

Itse söin melkein joka päivä Yosaa, mutta uudella tavalla pakattuja pieniä purkkeja en suostu ostamaan. Itse asiassa haluaisin ennemminkin ostaa noita pienien purkkien makuja (edes joitain niistä, mieluiten luomuja) noissa isoissa 400g purkeissa.

 
At 24/6/10 11:01, Blogger Virpi said...

Kylmäkassit ja -kallet ovat kyllä kesäruokailujen pelastus! Viime viikonlopun polttareissa tosin tunsin oloni hieman kömpelöksi kun raahasin yhtä kylmäkassia, yhtä kovakantista kylmälaukkua ja yhtä pientä retkimallia mukanani... mutta olipahan fressiä salaattia, juustoa ja juomia :)

Meidän juhannuseväisiin kuuluu ainakin punaviinimarinoitua possua, vuohenjuustotäytteisiä kesäkurpitsoja ja halloumi-munakoisonyyttejä grillattuna. Katsotaan mitä muuta heräteostoksina kaupasta tarttuukaan mukaan!

Niin ja jälkkäriksi on jossain vaiheessa juhannusta saatava lettuja tuoreilla mansikoilla ja baileysilla maustetulla kermavaahdolla, nam.

Maukasta juhannusta teille myös!

 
At 24/6/10 11:16, Blogger Rosmariini said...

Timo: Hyvä kysymys! Mietin itsekin, että ovatko ne purkit aina olleet niin pikkuruisia. Ja pakkausmateriaalin runsaus häiritsi minuakin.

Kannatan suurempia purnukoita, koska makujen puolesta noita voisi ostaa kyllä useamminkin.

Sain lähetyksen mukana palautelomakkeen, joten pitää kirjata siihenkin nuo jutut (vaikka eiköpähän viesti mene perille tätäkin kautta).

Virpi: Onneksi tässä kaupungissa on joku muukin kylmäkassien kanniskelija! :)

Herkulliset juhannuseväät teillä. Minä mietiskelen jotain kivaa & kesäistä tomaattista lisukejuttua, mutta ei oikein tunnu välähtävän.

Oikein mukavaa juhannusta koko teidän poppoollenne (ja tietenkin kaikille muillekin)! Juhannussää vaikuttaa kerrankin harvinaisen lupaavalta.

 
At 24/6/10 11:53, Blogger Virpi said...

Juu, juhannussää vaikuttaa ihan positiiviselta (vaikka me menemmekin Rukalle, jonne lauantaille luvataan jo vähän viileämpää ja sateista)!

Ja huomasithan että meidän juhannusmenussa on kesäkurpitsaa, jonka äärelle tällä kertaa hakeuduin ihan oma-alotteisesti ja vapaaehtoisesti! ;)

 
At 24/6/10 12:04, Blogger Rosmariini said...

Kä-kä-kääk, no niinpähän onkin! Yrität sitten vissiin epätoivoisesti upottaa kesäkurpitsan voimakkaan ominaismaun vuohenjuuston kätköihin. ;)

Kuusamossa viihtyy onneksi hyvin, satoi tai paistoi! <3 (meikäläisen kotiseuturakkaus saattaa nostaa nyt vähän päätään)

 
At 24/6/10 14:14, Blogger Terhi Halsvaha said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
At 28/6/10 20:41, Anonymous Agatha said...

Minusta siinä ei ole mitään huvittavaa jos kuskaa kesällä ruokia kylmäkallejen kanssa, päinvastoin se on pelkästään fiksua.

 
At 28/6/10 21:21, Blogger Rosmariini said...

Kylmäketjun katkeamattomuus on kannatettava asia! :)

 
At 28/6/10 21:40, Blogger Meri, Helsinki said...

Minäkin sain tämän uskomattoman paketin! Paitsi että Yosaa ollaan jo kokeiltu tuossa ja tässä, myös kylmälaukku on reissannut (Yosat muassaan ja kalat!) jo pari kertaa mökille ja kotiin.

Tykkään purkkien kartonkikuorien kierrätettävyydestä ja tuotteiden gluteenittomuudesta. Jotain ohjeita yritän postatakin... :-)

 
At 28/6/10 22:18, Blogger Rosmariini said...

Me ollaan sitten kylmälaukku(ja kalle)samikset. :)

Ällistyttävän monta muovipurnukkaa tuo kassi veti juhannuksena sisälleen. Mistä tulikin mieleeni, että juhannussapuskoista pitäisi tehdä postausta pikapuoliin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails