torstaina, kesäkuuta 26, 2008

Lounassalaatti Vintillä

Ystäväni Ylimuuli Mukkelis kirjoitteli pari päivää sitten muisteluksia käynnistään matalassa majassamme sekä kotoisassa kaupungissamme Oulussa. Kirjoitus muistutti mieleeni blogipoppoolla Stockmannin Vintillä atrioidun lounaan, jossa minäkin pääsin ottamaan mittaa paikan salaattitarjonnasta. Yleensähän kuittaan lounaan myslipatukalla, banaanilla tai pähkinä-rusinaseoksella (tosin ensi viikolla jätän kuittailutkin kokonaan väliin, koska olen silloin kesälomalla!).

Nyt pääsin vallan valikoimaan aineksia salaattiini. Kyytiin lähti kuvasta päätellen kalkkunaa, herkkusieniä sekä mahdollisesti jollain tapaa marinoituja kasviksia. Tomaattilohkoja lastattiin muiden tuorekasvisten tapaan lautaselle automaattisesti, ja jyväosastoa sekä öljyä sai lisätä annoksensa päälle omatoimisesti.

Lounasaikaan soisi hyviä salaattipaikkoja löytyvän enemmältikin. Oulun perinteisin salaattibaari lienee Street Cafe, mutta muuten täältä ei taida löytyä mitään ketjupaikkoja kummempaa. Helsingin lounassalaattitarjonnasta löytyy taannoista juttua ainakin Liemessä-blogista.

9 Comments:

At 27/6/08 08:28, Anonymous Virpi said...

Oho, näyttääpä vallan herkulliselta! En ole koskaan käynyt aterioimassa Vintillä joten ehkäpä joskus olisi syytä kokeilla.

 
At 27/6/08 09:11, Blogger Rosmariini said...

Minäkään en ollut käynyt Vintillä vuosiin, mutta nyt tänä keväänä olen huomannut, että se on ihan kelpoisa paikka kahvilahenkiseenkin ihmisten tapaamiseen (pöytiin mahtuu todennäköisesti isompikin porukka ja kun paikka on tarpeeksi avara, pystyy rupattelemaan kaikessa rauhassa).

Ja mahtaakohan siellä olla terassikin jossain kohdassa... (Tosin jos tämmöiset ilmat jatkuvat, niin taitaa olla parempi pitää katto tiukasti pään päällä.)

 
At 27/6/08 16:01, Anonymous Virpi said...

Terassi ei tosiaan ajatuksena houkuta kun ulos katsoo. Saisi kyllä kesä jo tulla meillekin pohjoiseen. Nimimerkillä kesäloma alkoi tänään. Ehkäpä sitten pitää käydä jonakin kesäloman sadepäivänä lounaalla Vintissä kun kerran terassille ei pääse.

 
At 27/6/08 16:13, Blogger Rosmariini said...

Aamulla oli erityisen kiva, kun vielä joskus kymmenenkin aikaan oli ruhtinaalliset seitsemän astetta lämmintä! Lomailuvälineistöön kannattaa varata varmaan tällä menolla villasukat...

(Tosin sunnuntaista alkaen saattaisi sittenkin olla selkenevää säätä luvassa. Jospa se aurinko pikkuisen pilkahtaisi tännekin.)

 
At 27/6/08 21:27, Anonymous satujatar said...

Ei se kesä ole tänne eteläänkään päässyt kaikella voimallaan. Hyvin kannattaa töitä tehdä vielä muutama vko.

Euroopassa muuten kesäkuuta pidetään yleisesti ihan kevääseen kuuluvana. Me hullut suomalaiset vain kuvittelemme, että se on kesää. Minusta ainakin ihaninta olisi nauttia koko lomani vasta elokuussa, oi, ne ihanat elokuiset illat.

Eka kerta, kun kävin lounastelemassa Vintillä. Salaatti oli täyttävä! En edes osannut vinkua ruuantekoruokaa.

 
At 28/6/08 10:38, Blogger Rosmariini said...

Suomi viettää kesäänsä tosiaan koko ajan vähän liian varhaisessa vaiheessa. Elokuutahan kaikki eivät pidä enää kesäkuukautena ollenkaan (*kun juhannus on jo keskikesää ja kun Jaakko heittää kylmän kiven jo heinäkuun lopussa*). Jostain olen lukenut, että systeemi meni sekaisin siinä vaiheessa, kun juliaanisesta kalenterista siirryttiin gregoriaaniseen tms.

Salaatti oli kyllä etenkin näin lounaaseen tottumattomalle varsin ähkistävä kokemus.

 
At 30/6/08 11:28, Anonymous Anonyymi said...

Hei, Ouluun on tullut uusi salaattibaari Olivia Kirkkokadulle siihen ns. Kinokoppia vastapäätä. En ole vielä testannut mutta ihan kivalta näyttäisi ulospäin paikka ainakin. Terv.Saija,Oulu

 
At 30/6/08 11:45, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset tiedosta. En ole itse moista huomannut ollenkaan, mutta pitääpä koittaa hakeutua tässä heinäkuun mittaan Kirkkokadun kulmille. Paikan nimi kuulostaa ainakin aika lupaavalta.

 
At 1/7/08 13:34, Blogger Rosmariini said...

Olivia bongattu, tosin hyvin pikaisesti auton ikkunasta. :) Hyvältä vaikutti.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails