perjantaina, kesäkuuta 06, 2008

Hedelmäinen homejuustosalaatti

Meikäläinen on meillä vakaumuksellinen sinihomeen ystävä, kun taas Pippurimylly vannoo enemmänkin valkohomejuustojen nimiin (muunvärisiä homeita emme ole pahemmin harrastelleetkaan – puna- ja viherhomejuustoon olen mahtanut törmätä ainoastaan kaupan juustotiskillä muiden asiakkaiden juusto-ostoksia pälyillessäni).

Vähän aikaa sitten ostin itse kerrankin brietä ja käytin sitä jopa ruuanlaitossa. Hedelmäisen värikkään ja muutenkin kaikin tavoin vastustamattoman briejuustosalaatin ohje on peräisin Avaruusasema-blogista:
Hedelmäinen briejuustosalaatti

200 g briejuustoa
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa
1/2 salaattisipuli
1 keltainen paprika
2 lehtisellerin vartta
2 kypsää, mutta kiinteää päärynää
2 vihreää kiiviä
n. 200 g tummia kivettömiä rypäleitä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
50 g paahdettuja pinjansiemeniä
sitruunamelissan lehtiä koristeluun

Kastike:
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1/4 tl suolaa

Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla ja kuumalla pannulla, että ne saavat kullanruskean värin pintaansa. Aseta sivuun jäähtymään erilliseen astiaan. Huuhtele salaatinlehdet sekä rucola ja valuta kuiviksi. Revi salaatit sekaisin laakean vadin pohjalle salaattipediksi.

Poista paprikan kanta ja siemenet sekä huuhdo se. Paloittele se sopiviksi paloiksi ja lisää salaattipedille. Huuhdo selleri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, lisää salaatin sekaan. Leikkaa sipuli renkaiksi ja lisää salaattiin. Huuhdo päärynät ja rypäleet. Leikkaa päärynä neljään osaan, poista siemenkota ja kanta. Leikkaa sopiviksi paloiksi, sivele sitruunan mehulla ja lisää rypäleiden kanssa muiden aineksien joukkoon. Kuori ja paloittele kiivit ja asettele ne salaatin päälle. Paloittele brie kulmikkaiksi paloiksi ja levitä salaattivadille. Suikaloi basilikanlehdet. Levitä ne pinjansiemenien kera salaatin päälle.

Kaada öljy ja balsamiviinietikka kulhoon sekä rouhi pippuria ja suolaa sekaan. Kaada ainekset pulloon tms. ja sekoita hyvin. Pirskottele kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua. Koristele muutamalla sitruunamelissan lehdellä.

Tästä viikonlopusta tulee toivon mukaan tavallista vinkeämpi. Tiedossa on nimittäin kotitantereellamme tapahtuva kokkisota!

5 Comments:

At 6/6/08 21:19, Blogger Kaura said...

Nyt iski suoraan makuhermoon. Pakko saada vastaavaa, viimeistään huomenna! Lääh. Samoin palak paneeria pitää saada. Star & Moonlightissa täällä on ollut torella hyvää pinaattisoosia, mutta vähän evukkaammaksi tulisi itse tehtynä tuo. Tekisi vaikka allergiaystävällisen ja täysversion samasta pohjasta, ei pitäis olla hankalaakaan.

Onko muuten grillaukseen erikoistunutta ruokablogia tullut vastaan? Jos on hatusta kiskaistavissa vastaus, olisin mitä kiitollisin. Nimim. grilli hankittuna ja into päällä :-)

 
At 6/6/08 22:09, Blogger Ari Makela said...

Eräs tuttavani on lanseerannut termin "angorapuuro" (kai se oli puuro) eli kun ruoan antaa olla liian pitkään "kyllä mä sen kohta syön tilassa" -jääkaapissa rasiassa oleva entinen ruoka alkaa näyttämään angorakissalta.

Jalostuneet homeet kuten sini ja valko ovat kyllä upeita. Itse bongasin juuri kiinnostavan camembert-pohjaisen kastikkeen, josta varmastikin josku blogaan.

 
At 7/6/08 10:34, Blogger Roxanne said...

UU, näyttää ihanalta. Ja helpolta. Mutta mitä on salaattisipuli? Onko sama kuin salottisipuli...?

 
At 8/6/08 18:16, Blogger Yvonne said...

Olen nyt kokeillut jo kolme eri muunnosta tuosta katakrapukastike -pastalle. Ja laitoin oman versioni tän päivän sivulle. Toivottavasti siitä saa tolkkua, kun en ole paljoa onnistuneesti kokkaillut.

Mutta kiitos vielä kerran ja aion kokeilla jotakin muutakin, jos vaikka oppisin laittamaan ruokaa. Jeah.

 
At 8/6/08 22:21, Blogger Rosmariini said...

Kaura: Ihan niin kuin olisin joskus jossakin maailmalla törmännyt johonkin ulkomaankieliseen suosittuun grilliblogiin, mutta nyt en sen nimeä hoksaa kyllä ollenkaan. Jospa Suomeenkin alkaisi jossain vaiheessa putkahdella vähän erikoistuneempiakin ruokablogeja (esim. jonkinlainen ulkoilma/retkiruokablogi voisi olla aika hauska).

Mukavia pinaattisooseiluja sinne Tampereen suuntaan!

Ari: Sinullahan nuo jalohomeiset kastikkeet ovat olleet alusta asti hallussa, joten jatkostakin sopii odottaa hyvää. Itse näin eilen kalatiskissä aurajuustolla peiteltyä loimulohta!

Roxanne: Salaattisipuli-nimellä myydään ainakin omassa ruokakaupassani semmoista valkoista, aika lailla normisipulin kokoista sipulia, joka tosin saattaa olla salaattitarkoituksiin toisinaan aika tujakkaa. Kevätsipuli voisi olla tässä vaiheessa vuotta salaattitarkoituksiin kaikkein sopivin.

Yvioon: Pitääkin kirmata taas tutkailemaan blogiasi. Jos vaikka itsekin innostuisin tekemään jonkinlaista pastasoosia pitkästä aikaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails