lauantaina, syyskuuta 01, 2007

Näillä eväillä

Näillä eväillä olisi tarkoitus lähteä nujertamaan vieraaksemme saapunutta syysflunssaa. Saas nähdä, minkälaista murkinaa näistä vielä syntyykään.

Kaupoista on kyllä yllättävän vaikea löytää tuoreita, kotimaisia kasviksia. Naattipunajuuria voisi löytää kenties hyvällä tuurilla joltakin toripöydältä, mutta kauppojen vihannesosastoilta tuoretta punajuurta näyttää olevan turha etsiskellä. Samaten ällistelin tänään vihannestiskillä Keniasta tuotuja herneenpalkoja. Luulisi, että niitä tässä vaiheessa vuotta löytyisi jo aavistuksen verran lähempääkin.

Hernettä meillä on onneksi omassakin ruukkuviljelyksessä, mutta pitäisiköhän panna ensi vuonna punajuurtakin purkkiin kasvamaan. Kuvaan päässeet varrelliset valkosipulit ovat kotoisin Kauppahallin vihanneskojusta.

8 Comments:

At 1/9/07 23:26, Blogger Terhi said...

Nuita varrellisia valkosipuleja jäin niin sanotusti kuolamaan! Minäkin tahon noita....

 
At 2/9/07 11:53, Anonymous Nimetön said...

Punajuurien metsästys on kyllä oma taiteenlajinsa. Meidän lähikaupoista ei punajuuria löytynyt, mutta isommissa kaupoissa voi hyvinkin onnistaa. Varsinkin valmiissa kilon pusseissa näyttäisi löytyvän.. Siitä kilosta on meillä tehty jo pihvejä ja pestoa, ja vieläkin on pussinpohjalla muutama kappale jäljellä.

 
At 2/9/07 12:23, Blogger Tusla said...

Täytyy myöntää, että tunnen itseni hemmotelluksi. Itse kasvattamalla tuoreita punajuuria on tällä hetkellä enemmän kuin kotitarpeiksi. Mutta taitaa olla vähän pitkä matka alkaa lähetellä niitä Helsingistä Ouluun... :)

 
At 2/9/07 12:28, Blogger Rosmariini said...

Terhi: Jos en ihan väärin muista, niin nuo valkosipulit taisivat olla Kainuusta kotoisin. ;)

Henna: Punajuurenmetsästys taitaa olla tässä vaiheessa vuotta aika yleinen harrastus. Pitää hommata tuommoinen isompi pussi itsekin, niin pääsisi tekemään uunipunajuuria sun muita syysherkkuja.

Tusla: Pitäisi tehdä taktinen vierailu jonkun sellaisen tuttavan luokse, jolla on kasvimaa. :)

Jännä kyllä, miten alkukesästä on hyvinkin tarjolla varrellisia sipuleita ja porkkanoita, mutta näin loppukesästä tilanne on näkökään huomattavasti huonompi. Punajuuren naateistakin voisi kuitenkin laittaa ruokaa, ja olisihan naattipunajuurissa muutenkin tuoreempi meininki. (En ollutkaan muuten hoksannut, että Köyhät ritarit on jo palannut kesätauolta... Mitäköhän muita ruokaohjelmia tänä syksynä mahtaakaan tulla.)

 
At 2/9/07 13:24, Blogger Aurinkotuuli said...

Ihana, lämmin tunnelma tässä kuvassa. Ja kasvikset näyttävät herkullisilta! Nuo tekisi mieli upottaa johonkin muhevaan, ehkä tomaattipohjaiseen pataan, jota sitten nauttisi höyryävän kuumana sateen ropistessa ikkunalautaan. Kyllä värikäs ruoka piristää kummasti harmaata sadepäivää. Itsellänikin on punajuuret hankintalistalla, koska takaraivossani on hautunut jo kauan tietynlainen punajuuripihvien ohje ja siihen sopiva kermaviilikastike. Jotain pataa tai uunipunajuuriakin olisi mahtavaa kokeilla. Kesätauon jälkeen tuntuu että pää suorastaan pursuaa ideoita ja sormet syyhyävät päästä keittiön (tahi kesän jälkeen ennemmin keittokomeron...) puoleen hääräilemään.

 
At 2/9/07 13:29, Blogger Aurinkotuuli said...

Ja kirveli on muuten ainakin mainio punajuuren kaveri - kirvelin käyttöä kun oli tuolla aiemmassa postauksessa pohdiskeltu.

 
At 2/9/07 19:02, Blogger Rosmariini said...

Punajuuripihvit ja kermaviilikastike ovat kyllä ihan herkkua! Ohjetta odotellessa... :)

 
At 4/9/07 16:14, Anonymous Nimetön said...

Lähikauppojen muoviin pakattuihin valikoimiin kyllästyneenä olen ravannut koko kesän torilla. Sieltä on saanut porkkanat, punajuuret ym. kasvikset naatteineen kaikkineen, ja niitä olenkin suuret määrät kotiin kantanut. Mielelläni maksan lisähintaa siitä, että saan erittäin tuoreita ja hyvälaatuisia kasviksia syödäkseni. Ikävä tulee toria talven pimeydessä kauppojen valikoimia katsellessa!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails