perjantaina, elokuuta 03, 2007

Salsa verde, vihreä kastike

En ole ehtinyt keskittyä ruokaan parin viime viikon aikana juuri ollenkaan, ja olen muutamina päivinä jopa ihan vaan syönyt elääkseni. Sepäs vasta vallankumouksellista. Samanlainen haipakka jatkuu vielä ainakin elokuun ajan, mutta jospa sitä syksymmällä taintuisi taas vähän rauhallisempaan olotilaan.

Yrtit kasvavat ruukkupuutarhassamme sen verran vauhdikkaasti, että niitä sisältäville resepteille alkaa olla tosissaan kysyntää. Tätä yrttisoosia meillä tehtiin joskus heinäkuun puolenvälin jälkeen, koska sen luvattiin pelittävän sekä lihan, kalan että uusien perunoiden kanssa. Ohje on uusimmasta ruoka&viini-lehdestä:
Salsa verde

3 valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
5 sardelli- tai anjovisfileetä
3 rkl kapriksia
1 rkl sinappia
2 rkl sitruunan mehua
ripaus mustapippura
n. 1 dl oliiviöljyä

Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, anjovisten, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
Valuta sitruunamehu joukkoon ja mausta mustapippurilla. Lisää oliiviöljyä, kunnes kastike on lusikoitavaa. Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa vielä kerran.

Keittiössämme olisi tällä erää tarvetta paitsi yrttiohjeille myös hyville kalaruokaresepteille. Elokuun ruokahaasteen järjestää Cloudberry Quark.

8 Comments:

At 3/8/07 11:22, Anonymous Anonyymi said...

Heips! Kiva juttu oli blogistanne tänään Forum-lehdessä! Joko olette kerenneet lukea? Nimim. Oululainen

 
At 3/8/07 12:34, Anonymous Anonyymi said...

Onneksi olkoon Forumin jutusta :) Mielettömät 60 000 vierailua kuussa; mykistävää kehitystä. Hyvää jauhantaa nyt ja jatkossa!

-jaana

 
At 3/8/07 17:23, Blogger Rosmariini said...

Joo, huomattiin! Kehitystä on kieltämättä tapahtunut melkoisesti ensimmäisiin kuukausiin verrattuna, kun ihan alussa täällä ei käynyt juuri kukaan. Nyt parin viime kuun aikana täällä on ollut vähän hiljaisempaa, mutta elokuun puolella on ollut ehkä taas havaittavissa hienoista vilkastumista. Ja ensi kuussa tulee jo kaksi blogivuotta täyteen!

 
At 3/8/07 20:46, Blogger Kaveri said...

Heippa hei. Onnittelut myöskin minulta! Olen huomannut teistä kirjoitetun lehtijuttuja viime aikoina enempikin, muistaakseni Hesarissakin oli tässä hiljattain joku ruokablogi-juttu, jossa Pastanjauhajat mainittiin. Jes. Tuo teidän salsa verde -ohje kuulostaa oikein kivalta. Näin kasvissyöjänä mietiskelin vain, että voisiko kastikkeen anjovista korvata millään? Joku juusto kenties?

 
At 4/8/07 12:01, Blogger Rosmariini said...

Hyvä kysymys tuo anjoviksen korvaaminen. Mietin nimittäin itsekin, että yrteistä voisi kehitellä jotain kepeämpääkin kastiketta, jossa valkosipuli & anjovis eivät liikaa jyräisi yrttien omia makuja alleen.

 
At 6/8/07 21:34, Anonymous Anonyymi said...

Ja Ilkassakin oli tänään juttua. Fotot tosin miun "blogista" :)

 
At 7/8/07 09:38, Blogger oliivia said...

salsa verde toimii kyllä melkein minkä vaan kastikkeena!
Ehkä anjoviksen voisi vaan jättää pois, ja laittaa vaikka vähän parmesania tilalle? siitä tulisi ainakin suolaisuutta?

Ilkassa (juttu löytyy Kropsua Eväänä -blogista; meilläpäin ollaan vähän Ilkan levikkialueen ulkopuolella ;)) oli tosiaan juttua ruokablogeista. Niin että milloinkas se teidän reseptikirja ilmestyy??

 
At 7/8/07 09:45, Blogger Rosmariini said...

Uuh, kuinka imarteleva juttu se olikin. :) Kommenttipuolen väellekin oli onneksi annettu aiheellista kiitosta.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails