lauantaina, heinäkuuta 21, 2007

Mansikkasorbetti

Viime päivien vilpoisuudessa ei ole pahemmin ylimääräistä viilennystä tarvinnut, mutta sorbettia on silti kiva syödä. Sopii hyvin tällaiselle laktoosiongelmaisellekin. Omasta sorbetistani tuli vähän löysää, kun mansikoita oli ylenmäärin muihin käytettävissä oleviin raaka-aineisiin nähden. Kenties tuotosta olisi voinut jäähdyttää hetken aikaa ennen tarjoilua pakastimen puolella:
Mansikkasorbetti

1 l mansikoita
1,5 - 2 dl tomusokeria
1 sitruunan mehu
2 munanvalkuaista

Huuhtele ja perkaa mansikat. Viipaloi peratut mansikat laakealle vadille ja pane vati peitettynä pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

Jauha jäiset marjat hienoksi tehosekoittimessa. Lisää jäiseen marjasoseeseen tomusokeri, sitruunanmehu ja kovaksi vaahdotetut valkuaiset. Vatkaa seos nopeasti kuohkeaksi ja annostele tarjoiluastioihin. Koristele annokset ja tarjoa heti.

2 Comments:

At 26/7/07 14:14, Blogger auringonkukka said...

Heippa Rosmariini,
itsekin pahasta laktoosi-intoleranssista kärsivänä ostin muutama vuosi sitten jätskikoneen ja johan aukeni jätskitaivas...viimeksi tein tuoreista mustikoista mustikkajätskiä joka kelpasi hyvin isoille sekä vähän pienemmillekin syöjille!

 
At 26/7/07 15:17, Blogger Rosmariini said...

Jäätelökone on ollut meilläkin muutamaan otteeseen harkinnassa, kun jätskitaivas kieltämättä houkuttaisi itse kutakin. :) Onko se masiina kuinka vaikea huoltaa ja pitää puhtaana?

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails