sunnuntaina, heinäkuuta 29, 2007

Lohivartaat

Kesäloma alkaa olla lopuillaan, ja arkikokkailujen aika on taas alkamassa, mutta sitä ennen ehtii vielä muistella mukavimpia lomakokkauksia. Sain uusimmasta Maku-lehdestä idean tehdä teriyaki-lohta vartaissa. Vanha tuttu resepti käyttöön ja lohipalat marinoitumaan. Sen jälkeen siirryimme ruokatykötarpeiden ynnä kannettavan hiiligrillin kanssa saareen ja viritimme vartaat grillautumaan.

Emme hoksanneet ottaa mukaan grillipihtejä emmekä minkäänsorttista sivellintä kastikkeen sutimiseen, mutta pienellä säätämisellä pääsimme kuitenkin hyvinkin maukkaaseen lopputulokseen. Etenkin kun mukana oli myös maailman makoisimmista luomutomaateista tehtyä salaattia.

5 Comments:

At 31/7/07 10:39, Blogger Aurinkotuuli said...

Kappasta, minäkin tein juuri uskomattoman ykisnkertaisella marinadireseptillä uskamattoman hyviä kanavartaita. Hyviä olivat :)! Näitäkin pitäisi kokeilla, kunhan raaskisi ostaa lohta.. :).

 
At 31/7/07 10:39, Blogger Aurinkotuuli said...

Siis tarkoitin että hyviä olivat varmasti nämäkin, teidän tekemänne.

 
At 31/7/07 21:37, Blogger Rosmariini said...

Lohi on kyllä siinä(kin) mielessä mukava raaka-aine, että se imee marinadista niin hyvin makua itseensä.

Nuo tandoori-hunajamarinoidut kanavartaat vaikuttavat kyllä myös ihan mahdottoman makoisilta!

 
At 6/8/07 21:25, Anonymous Anonyymi said...

Herkullisen näköinen varras! Kauanko tuollaista suurinpiirtein grillataan, että se on kypsä?

 
At 7/8/07 00:10, Blogger Pippurimylly said...

Noin pieniksi pilkottua lohta ei tarvitse pitkään grillata. Kohtuullisen kuumassa grillissä muutama minuutti molemmin puolin. Hyvä lähtökohta on kääntää vartaat silloin, kun ne irtoavat grillin ritilältä suunnilleen ehjinä. Silloin alapuoli on ehtinyt paahtua sopivasti kiinni grillin hehkussa. Samalla tavoin sitten vartaat kokonaan pois ja lautaselle, kun ne irtoavat ilman merkittävää houkuttelua :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails