sunnuntaina, joulukuuta 31, 2006

Juustoiset savupororullat

Toivottelen näiden pororullien myötä onnekasta uutta vuotta kaikille Pastanjauhannan lukijoille ja runsaasti rentouttavia hetkiä hyvän ruuan parissa! Rullista ei tullut kovin kauniita, kun porosiivut olivat vähän turhan repaleisia, mutta maku oli kuitenkin ihan kohtalaisesti kohdallaan:
Savuporojuustorulla

150 g kylmäsavuporoa paperinohuina viipaleina
200 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa
lisäksi:
pihlajanmarjahyytelöä

Repäise puolen metrin pala leivinpaperia pöydälle. Asettele sen päälle ohuen ohuiksi leikatut savuporoviipaleet vieri viereen neliön muotoon ja paina kiinni paperiin.
Nosta piparjuurijuusto nokareina poron päälle. Kasta veitsi kuumaan veteen ja tasoita juustoa hieman. Juusto levittäytyy lisää rullatessa.
Käännä latomuksen reunaa parin sentin verran kaksinkerroin paperin avulla. Käännä näin vähitellen koko ihanuus rullalle ja kierrä paperi tiiviisti sen ympärille. Pane rulla kylmään.
Ennen kuin leikkaat pororullan paloiksi, pane se pakastimeen puoleksi tunniksi. Hyvin jähmettynyttä, mutta ei silti jäätynyttä rullaa on helppo leikata terävällä veitsellä. Anna rullien lämmetä, ennen kuin tarjoilet ne. Pihlajanmarjahyytelö maistuu tämän suolaisen yllätyksen kanssa ihanalta.
Resepti on Mysi Lahtisen kirjasta Joulu. Sen historia, askareet ja herkut (2003). Vastaavanlaisia tuorejuustolla täytettyjä rullia voi tehdä myös kylmäsavulohesta tai graavilohesta.

10 Comments:

At 1/1/07 14:13, Blogger ainailona said...

Oikein Maukasta Uutta Vuotta jauhantataloon ja kiitos kaikista ihanista resepteistä ja vinkeistä, mitä täältä olemme ammentaneet! Toivottavasti puhtia riittää tällekin vuodelle;))

Ja arvaa vaan kellä on köntsä Wotkinin savuporoa kaapissa! Ajattelin tehdä tänään siitä keittoa, mutta saatanpa veivata muutama rullaatinkin. Kun on niin keväinen ilmakin täällä, +7, sumua ja vettä sataa.

 
At 1/1/07 16:41, Blogger Rosmariini said...

Savuporokeitto voisi maistua juuri nyt itsellekin, nam. Onnellista uutta vuotta Vaanilaan!

 
At 2/1/07 00:29, Anonymous Anonyymi said...

Terveiset Keski-Suomesta! Täytynee nyt vihdoin esittäytyä, kun olen tässä jo tovin aikaa "salaa" lueskellut blogianne:). Mahtavia kuvia ja ohjeita! Joka päivä pitää tsekata mitä herkkuja olette laittaneet. Tästä on avautunut ihan uusi maailma, kun olen ahkeraan kuluttanut myös noita teidän linkkejä. Kiitos Pastanjauhajat!:)

 
At 2/1/07 01:02, Blogger Rosmariini said...

Tervetuloa vaan tänne kommenttiloorankin puolelle! Toivottavasti kuulemme sinusta vastaisuudessakin, aina yhtä hauskaa tutustua uusiin lukijoihin!

 
At 2/1/07 12:07, Anonymous Anonyymi said...

Hyvää Uutta Vuotta!!
Savupororullia piti kokeilla jouluna,mutta ajatukseksi vaan jäi ;)

Tein tuossa joulun jälkeen savuporosta keittoa...tuo liha on kyllä ihan parasta,voittaa melkein kinkunkin...tai voiko niitä edes verrata??!!;)

 
At 2/1/07 13:12, Blogger Rosmariini said...

Hyvää uutta vuotta myös Vilijaanan poppoolle! Savuporokeittohan nyt on kovassa suosiossa. Jotenkin keitot maistuvat näin vuoden alkajaisiksi vielä tavallistakin paremmin.

 
At 4/1/07 12:45, Anonymous Anonyymi said...

Aah, maistan tämän herkun pelkkää kuvaa katsomalla. Piparjuuri ja savuporo tosiaan sopivat toisilleen, nams. Pitäisi ehkä kokeilla yhdistelmää patongin kera tai miksei jonkin vihreän kanssa sen täytteenäkin =).

 
At 4/1/07 21:41, Blogger Rosmariini said...

Piparjuuri on kyllä ollut viime viikkoina kovasti pop, kun joulun aikaan sitä syötiin lohen kanssa ja nyt vielä tämä. Namskis.

 
At 27/1/08 19:00, Anonymous Anonyymi said...

Heips'san :) Ihan sattumalta löysin Teidät ja olen lukenut teidän blogianne viimeisen puolivuotta, aina vain tulee uutta ja ihanaa ruokaa sivuillenne, joitain olen kokeillutkin, mutta enimmäkseen vain lukenut. Eläke-ikä lähenee, ja ruoan valmistus enenee ;)
Kiitos teille molemmille tästä ihanasta blogista.
Tv. "OulunTyttö" vuosimallia 1949 ;)

 
At 28/1/08 11:22, Blogger Rosmariini said...

Kiitoksia itsellesi mukavasta kommentista sekä kosolti kokkailuiloa ja -intoa tuleviin vuosiin! :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails