torstaina, joulukuuta 28, 2006

Jääkaapin tyhjentelyä

Jääkaapissamme majaili joulun jäämistönä mukava kimpale kylmäsavulohta. Upotin sen ovelasti tähän (yksivuotiaan!) Polkkapossun ohjeistamaan pastakastikkeeseen:
Kylmäsavulohipasta

tagliatelleä
1 dl valkoviiniä
½ kanaliemikuutio
1 laakerinlehti
2 dl kermaa
ripaus valkopippuria
aavistus fariinisokeria
voita
maizenaa
6 siivua kylmäsavulohta
parmesaania

Kaada kattilaan valkoviini, lisää kanaliemikuutio ja laakerinlehti. Keitä hetki kokoon. Lisää kerma, ripaus valkopippuria ja aavistus fariinisokeria. Poista laakeri. Keittele taas hetki ja lisää voi. Ota kiinni maizenalla ja lisää kylmäsavulohet. Anna hautua pari minuuttia ja kaada kastike pastan päälle. Tarkista maku ja lisää jotain jos tarvii. Ripottele parmesaania ympäriinsä ja rucolakin on sallittua.

8 Comments:

At 28/12/06 06:38, Anonymous Anonyymi said...

Herkullisen näköistä ja varmasti myös oli sitä! Tein jouluksi kirjolohenmäti-tuorejuustojäätelöä, joka oli maukasta myös. Ohje löytyy blogistani. Vaikka täällä taitaa sellainenkin jo olla kokeiltuna :)

 
At 28/12/06 10:18, Blogger Rosmariini said...

Tuo jäätelö onkin jännä idea. Mätiä tulee harrastettua ihan liian harvoin.

 
At 28/12/06 14:17, Anonymous Anonyymi said...

Tervehdys!Samoissa tyhjennyshommissa täälläkin! Joulun ehdoton ykkönen oli teidän silli-postauksessa kommentoineen Sohvin Lohicarpaccio. Siis aivan kertakaikkisen maukasta kylmäsavulohesta tehtynä! Mäti on onneksi sellainen herkku, että saan meidän porukassa aivan yksin nauttia koko ämpärillisen!Joulupukki muisti parilla keittokirjalla, joten kyllä tässä kelpaa muutama päivä kölliä!

 
At 28/12/06 16:43, Blogger Rosmariini said...

Lohicarpaccio oli kyllä kerrassaan herkullista. Olen muutenkin ihan tohkeissani kaikista ihanista kalavinkeistä, joita sen samaisen sillipostauksen kommenttipuolelle sateli. Niistä riittää ideoita pitkäksi aikaa.

Leppoisia ja rentouttavia välipäiviä!

 
At 28/12/06 17:00, Anonymous Anonyymi said...

Oho. Mihinkähän mun kommentti hukkui? No joka tapuksessa vihjaisin vaan akateemisen ei-vielä-alkaneesta kirja-alesta. Netin kautta voi jo varailla opuksia. Tuli vaan vastaan Jylhän kirja Raku Japanese Food, jonka ovh on n.50€, mutta nyt siitä myytiin pois hintaa 3,90€. Ja oli siellä muitakin helmiä. Kasa jäi kouraan.

 
At 28/12/06 18:29, Blogger Rosmariini said...

Kiitos vinkistä, pitääkin käydä selailemassa kirjoja. Kieltämättä varsin vakuuttavat alennukset. Paljonkohan itse mahdoin aikanani maksaa tuosta samaisesta Rakusta... (Ja pöhkö bloggeri, kun hukkaa päivänsankarin kommentin!)

 
At 29/12/09 16:36, Anonymous Salla said...

Kanaliemi kannattaa keittää itse, on tosi helppoa! Tein tällä ohjeella: http://www.keittotaito.com/kanaliemi.html . Kauppahallin myyjän neuvosta ostin kanansiipiä, joita vielä pätkin vähän pienemmäksi siinä toivossa, että mehukas luuydin pääsisi paremmin liemeen. Tuli erittäin hyvä keiton pohja tuosta itse tehdystä kanaliemestä.

 
At 29/12/09 19:14, Blogger Rosmariini said...

Loistoidea! Etenkin, kun meillä taitaa olla satsi kanansiipiä pakkasessa.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails