lauantaina, lokakuuta 07, 2006

Janssoninkiusaus

Sarjassamme pastanjauhajien remonttiruokia, osa 3. Miten ihmeessä olin saattanut unohtaa, että kiusauksethan ne ovat remppakokin ruokaa parhaimmillaan? Vaikka uunissa haudutteluun nyt hetki tuhrautuukin, kokkailuhommat hoituvat muuten todella nopeasti. Pitäisi ehkä vaan joskus koittaa etsiskellä ideoita muunkinlaisiin kiusauksiin, kun meikäläinen on kautta vuosien kokannut ainoastaan näitä perinteisiä kinkku- ja janssoninkiusauksia.

Joka tapauksessa tein eilen vanhaa kunnon Janssonin kiusausta, joka maistui lattian laatoituksen lomassa oikein mainiolle. Kaupassakaan ei tarvinnut arpoa turhan pitkään - sen kun vain osti pakastealtaasta löytyvää peruna-sipulisekoitusta, purkillisen kermaa ja rasiallisen anjovisfileitä. Kotona sitten hurautin ainekset vuokaan (perunasekoitus ja anjovikset kerroksittain) ja tuikkasin kerman päälle. Sen jälkeen paistamista tunnin verran 225 asteessa, ja hyvää tuli. Jos joku haluaa tehdä janssoniaan hieman edistyneemmillä resepteillä (eli silputa perunat ja sipulit kiusaukseen itse), niin Ruokalan reseptiarkistosta näyttää löytyvän useammankinlaisia Jansson-ohjeita.

6 Comments:

At 8/10/06 18:18, Blogger Taco said...

Aah, kuinka kiusaukset olivatkaan päässeet unohtumaan! Johtunee kuumasta kesästä, eioo tehnyt mieli kuumia uuniruokia. - kiitos muistutuksesta.

Itse kokkailin viikonlopulla kiusausta punajuurista ja sinihomejuustosta. Ihan peruskiusausreseptillä: tuoreen punajuuren viipaleita kuullotetaan hieman pannulla yhdessä sipulin kanssa. Sitten sekaan mustapippuri, kerma ja sinihomejuusto. 175 asteessa reilu puoli tuntia. Helppoa ja hyvää syysruokaa.

 
At 8/10/06 19:55, Blogger Rosmariini said...

On muuten hassua, miten jotkut kivatkin sapuskat unohtuvat joskus pitkäksikin aikaa. Koen itsekin usein ruokablogeja selaillessani ahaa-elämyksiä, kun aikaisempina vuosina paljonkin kokkaillut sapuskat muistuvat muiden laittamina mieleen.

Niin, ja tuo punajuuren, sinihomejuuston ja kerman yhdistelmä on ihan pökerryttävän hyvää!

 
At 9/10/06 13:55, Anonymous Anonyymi said...

Suolasienistä, miksei kuivatuistakin, tulee kans aika hyvää kiusausta.

Toinen hurja yhdistelmä on paistetut tatit, juustoraaste ja jauhelihakastikkeen jämät; oli tähderuokana niin hyvä että pitää tehdä tahallaankin. Sekaan perunaa ja sipulia ja munamaitoa niinku muihinkin rääkkäyksiin.

 
At 9/10/06 15:06, Blogger Rosmariini said...

Kiitos vinkeistä. Kuulostavat tosissaan maittavilta sapuskoilta. Tähteeksi jääneelle jauhelihasoosille on toisinaan todella vaikea keksiä jatkokäyttöä, joten pitääpä muistaa tuo jauhelihakastike-tattikiusaus seuraavalla kerralla.

 
At 15/10/06 12:45, Anonymous Eppu said...

Ihanata, että joku muukin tykkää Janssonista. Meillä asuva kaksilahkeinen henkilö ei tajua ollenkaan svedusyntyisen ruokalajin makoisuutta. Ei, vaikka aikuiskoulutuksellisena toimenpiteenä olen yrittänyt häntä kyseiseen herkkuun kotouttaa. Ei vaan tykkää. Tää syö sitten aina vaan kaikki itte. Janssonit nimittäin. Syö itte ja nauttii.

 
At 15/10/06 13:00, Blogger Rosmariini said...

Anjovis taitaa jakaa mielipiteitä aika rankasti. Minullakin on pari tuttua, joiden mielestä janssoninkiusaus jo haiseekin kalaisuutensa vuoksi aivan kammottavalta. Omituista porukkaa, eivät ymmärrä hyvän päälle. :P

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails