tiistaina, syyskuuta 26, 2006

Tuulentuvan siskonmakkarakeitto

Tuulentupa-nimisessä ruokablogissa kokattiin vähän aikaa sitten hieman tavallisuudesta poikkeavaa siskonmakkarakeittoa. Minäkin innostuin ravitsemaan keitolla flunssaista pienperhettämme, ja hyvää tämä kyllä tekikin. Sekä mielelle että kipeälle kurkulle. Keitto lämmitti mukavasti, ja liemessä oli hyvin makua siitä huolimatta, että kaupasta mukaan lähteneet valkosipuliset juustot olivat molemmat vähärasvaisia kevytversioita, jotka olisivat olleet enemmän omiaan leivän päällä kuin keiton seassa:
Siskonmakkarakeitto intialaisella käänteellä

2 tl öljyä
2-3 tl currya (tai maun mukaan, mieluimmin reilusti)
7 dl vettä
1 kana-/kasvisliemikuutio
300 g porkkanaa
300 g lanttua
300 g siskonmakkaraa (/kanasuikaleita)
100 g maustamatonta tai valkosipulisulatejuustoa
100 g valkosipulituorejuustoa

Sekoita curry ja öljy kattilassa ja kuumenna, kunnes seos alkaa hiukan kuplia. Lisää vesi ja liemikuutio. Raasta lanttu ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Lisää kiehuvaan veteen raasteet, sulate- ja tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juustot ovat sulaneet liemen joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Purista raaka siskonmakkara kuoresta pienehköinä palleroina suoraan keiton joukkoon ja anna keiton kiehua vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes makkara on kypsynyt. Jos käytät kanasuikaleita lisää ne keittoon kypsiksi paistettuina. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kera.

6 Comments:

At 26/9/06 00:49, Blogger Eräs Saara said...

Kevytjuustoa...

En tiedä, rakastanko teitä enää.

 
At 26/9/06 01:02, Blogger Rosmariini said...

Puolustus esittää puheenvuoronaan, että sairaana on kurja käydä kaupassa eikä allekirjoittanut hoksannut paneutua juustopakettien rasvapitoisuuksiin tarpeeksi suurella mielenkiinnolla. :) Tuijotin pöljänä vain sitä valkosipulisuutta, vaikka etenkin sulatejuustoksi olisi kannattanut ostaa mieluummin vaikka vanhaa kunnon Koskenlaskijaa.

 
At 26/9/06 09:43, Anonymous Nimetön said...

Ou vau, uusi versio siskonmakkarasta. Pitääkin testata. Meillä kun siitä tehdään kastikettakin. ;-)

Paranemista!

 
At 26/9/06 10:39, Blogger Rosmariini said...

Siihen teidänkin soosiin tuli näköjään Koskenlaskijaa! :)

Meitsi on kovasti täällä jo paranemaan päin - mahtaneeko makkarakeitossa olla tervehtymisen salaisuus.

 
At 3/10/06 14:44, Blogger Aurinkotuuli said...

Hei! Mukavaa kuulla, että kokeilitte ja tykkäsitte. Tämä on kyllä mahdottoman hyvää ja juustot saavat tosiaan olla kevyempiäkin, maistuu silti. Toki rasvasempi versio antaa enemmän täyteläisyyttä. Ja tämä keitto muuten vaan paranee säilytyksessä!! P.S Kasvisten ja curryn määrät ovat ohjeellisia, niitä sopii muutella (ennemmin lisätä kuin vähentää) maun mukaan.

 
At 3/10/06 15:19, Blogger Rosmariini said...

Keitto kieltämättä parani säilytyksessä - tai ainakin se maistui vähintään yhtä hyvältä toisenakin päivänä, kun sitä lounaaksi lusikoin. :)

Minä olen alkanut suhtautua viime aikoina kevytjuustoihin vähän epäillen. Tai nuo levittyvät juustot toimivat kohtuullisesti kevytversioinakin, mutta kun ostin muutama kuukausi sitten valmiiksi viipaloitua Arlan kevytjuustoa (rasvaa muistaakseni reilusti alle 10 %), se oli, kuin olisi laittanut muovinpalan leivälleen. 17-prosenttiset vielä toimivat, ainakin jotenkuten.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails