tiistaina, elokuuta 08, 2006

Kana-nuudelikeitto

Pia-niminen lukijamme lähetti meille uudenlaisen reseptin thaimaalaiseen kanakeittoon. Miten nämä voivatkin aina maistua meikäläiselle niin hyvin? Jos joutuisin valitsemaan yhden ruokalajin mukaani autiolle saarelle tai avaruuslennolle, thai-henkinen kanakeitto voisi olla pasta bolognesen ohella aika kova sana. Tähän keittoon tuli vielä lisämielenkiintoa iduista sekä riisinuudeleista. Ja tuore inkivääri on mausteena tietenkin ihan ehdoton.

Sapuskan valmistuksesta en osaa kyllä sanoa yhtään mitään, koska osallistuin itse vain syömäpuoleen. Kokkaaminen sattui siivouspäivään, ja tiedustelin Pippurimyllyltä, haluaako hän mieluummin siivota vai laittaa ruokaa. Valinta kohdistui sapuskatouhuihin, kuten arvata saattaa. (Itse en jaksa juurikaan kinata kotihommista, mutta tuolla kysymyskeinolla saan delegoitua osan ikävistä hommista ovelasti toisaalle, tyyliin "Haluatko pestä mieluummin lattiakaivon vai viedä roskat?". Tosin kokkaamista ei lasketa meillä ikäviin kotitöihin.)

Ohjetta seurailemalla pääsee kuulemma hyvään lopputulokseen:
Thaimaalainen kananuudelikeitto

400 g kanan filesuikaleita
1 - 2 porkkanaa ohuina suikaleina
ainakin kourallinen mung-pavun ituja
100 g riisinuudeleita
ruukullinen korianteria silpuksi revittynä
2 valkosipulin kynttä
noin 4 cm pätkä inkivääriä
1 - 2 chilipalkoa (koon ja maun mukaan) ohuiksi suikaleiksi
(poikkisuuntaan) (muista poistaa siemenet!)
1 kasvisliemikuutio
(loraus thai-kalalientä, jos on)
(ehkä PIENI tippa soijaa)

Paista kanasuikaleet pannulla. Ei ruskiteta vaan jätetään valkoiseksi. Kuullota porkkanasuikaleet ja chilit pienessä määrässä öljyä. Yhdistä kattilaan kanat, porkkanat ja chili ja lisää noin litra kuumaa vettä. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Heitä mukaan pieneksi raastettu inkivääri ja valkosipuli. Lisää kuumaa vettä, mikäli teos ei vaikuta keitolta. Lisää korianterisilppu. Hauduttele ja maistele lientä. Lisää valkosipulia/inkivääriä, jos ei ole tarpeeksi makua.
Lisää lopuksi joukkoon idut ja riisinuudelit, jotka kypsyvät muutamassa minuutissa. Syö puikoilla sattumat ja ryystä lusikalla liemi.
Itse en ole Thaimaassa koskaan käynyt, mutta reseptin lähettäjä on, ja maku vastaa kuulemma aika hyvin paikallisten keittojen makuja. Reseptiä seurasi myös mallikuva, joka oli niin mainio, että otin sen omin lupineni tänne bloginkin puolelle. Kiitoksia ohjeesta vielä kerran!

4 Comments:

At 8/8/06 20:31, Anonymous Anonyymi said...

Hienoa, että maistui! :)

 
At 8/8/06 21:37, Blogger Rosmariini said...

Herkullista oli, tykkäsimme molemmat kovasti.

En postaushetkellä saanut blogiasi jostain syystä aukeamaan, mistä syystä en linkittänyt sinne. Askartelen linkin myöhemmin, kun nyt sinne näyttää taas ongelmitta pääsevän.

 
At 8/8/06 22:42, Blogger Rosmariini said...

Linkki lisätty. :)

 
At 31/1/09 20:33, Anonymous Anonyymi said...

Suurkiitos tästä, pienistä ruokakomerollisista puutteista huolimatta keitto oli aivan järjettömän makoisaa. Taisinpa saada uuden lempiruoan :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails