lauantaina, heinäkuuta 22, 2006

Keltainen kana

Pastanjauhannan edellisestä reseptipostauksesta taitaa olla ikuisuus, joten tässä vaihteeksi vähän sitäkin lajia. Kuvassa esiintyvä grillattu broileri marinoitui kokonaisen vuorokauden liemessä, johon appelsiini toi mukavasti makua ja sahrami hauskaa keltaista väriä. Taustalla pilkottavassa salaatissa oli rucolaa, tomaattia, paahdettuja pinjansiemeniä sekä muutama höylänveto parmesaania.
Sahrami-appelsiinikana

broileria (Weberin ohjeessa yksi kokonainen, meillä kolme rintafilettä)

marinadi:
1/4 kupillista extra virgin oliiviöljyä (cup = n. 2,5 dl)
1 rkl jauhettua valkopippuria
kahden appelsiinin raastettu kuori
2 tl hienonnettua valkosipulia
1 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 tl hienonnettua tuoretta timjamia
1/4 tl sahramia

2 Comments:

At 23/7/06 17:21, Anonymous Anonyymi said...

No, kannattaako moista kananlentoa kokeilla? Nyt loistavia mainospuheita kehiin.Senverran uusiokulinaristi olen, että mainitsemasi Weber on mulle aivan uusi tuttavuus.Makoisan näköinen kuva ainakin ;o)...ja heti tuli kaamea nälkä.Rantauduin teitin sivuillenne Lintu75:n tai Sekasopan Marien blogin kautta ja käyn nykyisin päivittäin kurrkimassa, mitä jännää Oulussa tänään loihditaan pöytään.
Terveisin Eppu

 
At 24/7/06 21:47, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset kommentista! Blogimme on ollut kesälomakiireiden vuoksi hieman tuuliajoilla, joten postaukset ovat jääneet viime päivinä hieman tyngiksi. :)

Weberin grilliruokakirja on yksi ehdottomista suosikeistani, ja kaikki reseptit, joita sieltä ollaan vuosien varrella kokkailtu, ovat osoittautuneet aivan loistaviksi. Tykkäsin myös tästä broilerista kovasti. Maku voi olla monien makuun liian mieto, mutta minulle sapuskan appelsiinimainen meininki oli juuri sopivan raikas ja kesäinen.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails