tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

Jännittävä kanasalaatti

Innostuin kokeilemaan tätä curry-seoksella maustettua kanasalaatin ohjetta melkein saman tien, kun Gloomy Sundayn sea oli sen kommenttilaatikkoomme naputellut. Herkullista siitä tulikin. Erinomaisen mukavaa vaihtelua perinteisiin (hieman ruokaisampiinkin) salaatteihin.

Tarkoitukseni oli laittaa salaattiin Kanadan-tuliaiseksi saamaani vaahteranlehti-pastaa, mutta päädyin sitten tyhjentelemään kattilaan parin kaapissa lojuneen pastapaketin pohjat. Eli lopputuloksessa on nyt simpukkapastaa (vai mikä tuon simpukankuoren muotoisen makaroonin tieteellinen nimi mahtaakaan olla?) ja penneä. Mutta tässäpä näitä salaatin ainesosia:
Sopiva määrä kivan muotoista pastaa, salaattia oman mielen mukaan, paprikaa (esim. kolmea eri väriä), kirsikkatomaatteja, mozzarella-palloja, suolakurkkua ja kanaa. Kastikkeeksi kermaviiliä (ja kevytmajoneesia), johon etsitään kaupasta valmis curryseos (esim. Santa Marian Creamy Curry Chicken). Oleellista on etsiä juuri tälläinen curryvalmisseos. Lopuksi kaikki sotketaan kunnolla keskenään.
Alla vielä kuva salaatista ennen kastikkeen lisäämistä - ihanan kesäistä ja värikästä syötävää!

13 Comments:

At 27/6/06 17:59, Blogger sea said...

Värikkyydestä minäkin pidin! :)

 
At 27/6/06 18:04, Blogger Rosmariini said...

Heipskukkuu, ja kiitokset kivasta ohjeesta! Maukasta tuli!

 
At 28/6/06 11:02, Anonymous Anonyymi said...

Sen simpukkapastan tieteellinen (heh) nimi on gnocchi.

Hienoja ruokia teette, ja ehdottomasti on aikomus niitä jossain vaiheessa kokeilla - näin uudehkona lukijana en ole vielä kokeilemaan ehtinyt.

 
At 28/6/06 11:45, Blogger Rosmariini said...

Aika tieteellisiltä nuo nimitykset kyllä tuntuvat, kaikessa moninaisuudessaan. :) Hämäännyin nimittäin ihan kokonaan, kun kävin kurkkaamassa Raholan syötäviin sanoihin listattuja pastamuotoja. Nuo kun kaikki opettelisi, niin huhhuh!

Niin, ja tervetuloa Pastanjauhantaan! Uudet lukijat (ja kommentoijat) piristävät aina.

 
At 28/6/06 13:38, Blogger Rosmariini said...

Hienoa! Jäin kieltämättä kaipaamaan kuvia, joten linkki on erittäin tervetullut.

Nyt sitten vaan opettelemaan. Pastanjauhajuus velvoittaa... :P

 
At 5/9/07 09:54, Anonymous Anonyymi said...

Olisikohan mahdollista saada ko.pastasalaatin tarkempaa ohjetta eli mittoineen kaikkineen?! :) Kun en löytänyt sitä hakemalla tuolta aikaisemmistakaan kirjoituksista ja omat taidot ei oikein riitä itse soveltamaan...

Iso kiitos :)

t. Mary

 
At 5/9/07 10:08, Blogger Rosmariini said...

Hmmm... En nyt muista tarkkaan, miten tuo kuvan versio on tehty, mutta jos nyt ryhtyisin tätä laatimaan, niin keittäisin ehkä puoli paketillista pastaa, repisin joukkoon yhden kaupasta ostettavan ruukkusalaatin ja kuutioisin joukkoon pari eriväristä paprikaa (en tosin ehkä molempia ihan kokonaan). Broileriksi voisi viipaloida pari grillattua rintaleikettä, ilman luita tietysti (riippuen siitä, kuinka paljon kanaa salaattinsa haluaa), sitten paketillinen kirsikkatomaatteja (tai ehkä vähän vähemmänkin riittäisi), paketillinen mozzarellapalloja ja 1-2 kuutioitua suolakurkkua (yksikin saattaisi riittää). Niin ja sitten purkillinen kermaviiliä, jonne huiskautetaan sekaan se valmis curryseos. Sitten vain sekoitellaan ainekset yhteen.

(Itse tykkään salaatissa tomaateista ja suolakurkuista, joten niitä saattaa mennä sekaan monien makuun vähän turhan reilusti.)

 
At 3/10/07 15:19, Anonymous Anonyymi said...

Mistä ihmeestä tuota curry mausteseosta saisi? Ja minkälainen pakkaus on kyseessä, pussi- vai tölkkitavaraa...? Kiitos jo etukäteen tiedosta. Ajattelin kokeilla tätä ihanan kuuloista salaattia.

 
At 3/10/07 16:18, Blogger Rosmariini said...

Pussitavaraa, jota pitäisi löytyä kaupasta jostain mausteosaston tienoilta. Ainakin Prismassa muistelen nähneeni.

 
At 17/2/08 12:16, Anonymous Anonyymi said...

Hyvältä kuulostaa. On tehtävä ensi viikonlopun bileisiin. Tosin curryseoksen tilalla taidan kokeilla jotain muuta kun ei emännyys oikein currysta välitä.

Hyvät sivut! Kiitoksia!

 
At 10/1/09 22:54, Blogger Unknown said...

Jos ei osaa itse maustaa niin tätäkään on turha kokeilla. Aivan kammottavan makuista. Tämä SM:n mausteseos on tarkoitettu vissiin johonkin aivan muuhun kuin salaatin sekaan ja vielä lopuksi iso YÖK.

 
At 13/4/10 21:46, Anonymous Anonyymi said...

Kokeiltu on tätä reseptiä. Tehtiin kerralla iso satsi ja hyvää oli, maukasta!

 
At 1/7/22 21:09, Anonymous Anonyymi said...

Olen tehnyt vuosia tätä aivan ihanaa salaattia mutta nyt creamy curry chicken mausteseosta ei löydy enää mistään joten onko ehdotuksia johonkin muuhun mausteseokseen 🤗

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails