torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Fetajuustoiset minimunakkaat

Katsastelin tuossa eräänä päivänä sopivia ruokaohjeita kesäisiin illanistujaisiin, ja Nami-Namin arkistoista osui silmiini tämmöinen minimunakkaiden resepti. Munakkaiden jäljet johtivat yllätyksekseni suomalaiseen Ruokamaailmaan, joten vältyin tällä kertaa reseptin suomentamiselta:
Pinaatti-fetamunakkaat (6 annosta)

5 munaa
0,75 dl maitoa
0,5 tl suolaa
(ripaus muskottipähkinää)
0,5 dl sulatettua pakastepinaattia
1 dl hienonnettua fetajuustoa

Riko kulhossa haarukalla munien rakenne rikki. Lisää maito sekä mausteet ja pinaatti. Kaada munamassa voideltuihin muffinivuokiin ja ripottele pinnalle fetajuustoa. Kypsennä uunissa 200 asteessa 12-14 minuuttia. Munakkaat kohoavat, mutta laskevat uunista nostettaessa. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
Tässä ollaan edetty jo siihen pisteeseen, että munakkaita voi alkaa asettelemaan pikku hiljaa uunin puolelle (fetaa riitti näköjään jonkin verran vuoan reunoillekin):

Kuten alemmasta kuvasta on huomattavissa, munakkaiden pohjat meinasivat hiukan kärähtää. Ajelin niitä uunissa nimittäin tuon maksimiajan (14 min.), eli hieman vähempikin olisi kenties riittänyt. Lisäksi voitelin vuokakoloja liian kitsaasti, minkä tuloksena oli repeillyt ulkoasu. Maku oli sentään (toivoakseni) kutakuinkin kohdallaan. Fetajuusto nyt vaan on niin hyvää.

9 Comments:

At 22/6/06 16:00, Anonymous Anonyymi said...

Oi, nuo ovat hyviä. Itse olen käyttänyt Arlan kolmeprosenttisia maustettuja fetakuutioita tai kymmenprosenttisia maustamattomia, ja todella hyviä on tullut molemmilla. Muutkin syöjät ovat tykänneet, ja munakkaat ovat tehneet kauppansa noutopöydässä (hieman epäesteettisestä ulkonäöstään huolimatta).

Liekö kyseessä kameran värienvääristely, mutta tekemistäni on molemmilla kerroilla tullut paljon vahvemman värisiä. Tummempaa keltaista ja enemmän vihreää.

Itselle ohje hyppäsi silmiin suoraan Ruokamaailman jostain pääsiäisaamun menuusta.

~Paula

 
At 22/6/06 16:14, Blogger Rosmariini said...

Totta tosiaan, hieman kalpeilta nuo kyllä näyttävät. Mietin itsekin, että käytin pinaattia vähän turhan säästeliäästi. Siitä olisi tullut munakkaisiin mukavaa lisävihreyttä, joten sitä seuraavalla kerralla enemmän.

 
At 22/6/06 20:45, Anonymous Anonyymi said...

"Fetajuusto nyt vaan on niin hyvää." - Mikä ihana ai-don ruokaihmisen kommentti :) *vaanii jääkaapissa odottavaa Aura-lohkoa*

 
At 22/6/06 21:10, Blogger Rosmariini said...

Näinhän se menee. :) Oikein maistuvaa juhannusta vaan sinnekin päin!

 
At 26/6/06 23:02, Blogger Pille said...

Glad to hear you liked them, Rosmariini! I've doubled the amount of spinach in the recipe - Ruokamaailma editors were a wee bit ungenerous with the green stuff indeed:)

 
At 26/6/06 23:18, Blogger Rosmariini said...

Tykkäsin kovasti. Seuraavalla kerralla vaan enemmän pinaattia ja enemmän rasvaa vuokiin, niin kehtaa tarjota vieraillekin. :) Kiitoksia vaan resepti-ideasta!

 
At 27/6/06 11:35, Blogger Pille said...

Rosmariini - you can use parchment paper muffin cases to line your muffin tins - this way they'll definitely look good enough for serving "publicly". Just remove the papers before serving them. Or - as you said - use more oil in the muffin tins.

 
At 27/6/06 12:10, Blogger Rosmariini said...

Hyvä idea! Sitten vuokakin on helpompi puhdistaa.

 
At 30/12/10 10:35, Anonymous Anonyymi said...

Etsiskelin uudeksivuodeksi helppoja ideoita. Ajattelin kokeilla tätä, mutta laitan mausteiksi fetan lisäksi aurinkokuivattua tomaattia ja ehkä ripauksen jalapenoa ja tai chiliä. Ainakin munakokkelissa toimii hyvin :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails