lauantaina, toukokuuta 06, 2006

Vihreää parsaa ja parmesaania

Kolmen viime viikkoina kokeillun parsaruokalajin jälkeen tulin siihen johtopäätökseen, että vihreä parsa on ehkä sittenkin oma suosikkini. Se näyttää herkullisemmalta, minkä lisäksi sen työstäminen on huomattavasti vaivattomampaa. Vihreää parsaa ei tarvitse välttämättä edes kuoria, etenkin jos sattuu saamaan käsiinsä tarpeeksi tuoreita yksilöitä. Puiset kannat sentään katkotaan näistäkin, mutta sen jälkeen päästäänkin jo itse asiaan.

Tällä kertaa pastanjauhajien kotikeittiössä kokeiltiin Anne's Food -blogin inspiroimina paahdettua parsaa sitruunan kera. Tähän ruokalajiin tarvitaan:

puntti vihreää parsaa
loraus oliiviöljyä
hyppysellinen merisuolaa
puolikkaan sitruunan mehu
pieni kourallinen vastaraastettua parmesaania

Uuni kuumennetaan 200 asteeseen. Parsat sommitellaan uunivuokaan, jonka pitää olla tarpeeksi suuri, jotta parsat mahtuvat nätisti yhteen kerrokseen. Ylimääräistä tilaakaan ei toisaalta saisi liiemmin jäädä. Päälle roiskutellaan oliiviöljyä ja merisuolaa, minkä jälkeen parsoja paahdetaan uunissa suunnilleen vartin verran. Tasaisemman paahtojäljen takaamiseksi pannua voi jossain välissä hieman heilutella. Sitten vaan otetaan parsat pannusta lautaselle ja puristellaan sitruunasta niiden päälle mehua. Parmesaani ripotellaan vielä päällimmäiseksi, ja sitten vaan syömään.

Ruoka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan niin maistuva, että tätä kyllä kannattaa kokeilla muidenkin. Ohjekin on niin helppo, että tämän pitäisi onnistua hieman pienemmälläkin keittiökokemuksella. Itse tosin hieman mokailimme, mikä tuntuu aika hämmästyttävältä näin yksinkertaisessa ruokalajissa. Kyseessä lienevät olleet ne iänikuiset pariskunnan keskinäiset kommunikaatio-ongelmat. Meistä kumpikaan ei lukenut ohjetta kovin huolellisesti vaan luotimme siihen, että kyllä tämä homma on sillä toisella osapuolella ilman muuta hallussa. Seurauksena tästä oli liiallinen juuston määrä, mikä nyt ei sinänsä tietenkään maailmaa kaada. Minä raastoin ohjetta lukematta juustoa aikamoisen läjän, ja Pippurimylly niin ikään ohjetta lukematta lastasi koko määrän parsojen päälle. Eipä loppunut ainakaan kesken.

18 Comments:

At 6/5/06 12:32, Blogger Pille said...

Heippa Rosmariini - tosi ihania parsaa-reseptejä kaikialla! I'm off to Cambridge for the weekend, but next week I'll make some myself finally..

 
At 6/5/06 18:23, Blogger Rosmariini said...

Parsasta saa kyllä monenlaista hyvää syötävää. Voisi vielä kokeilla sitä grillattuna tässä joku kerta. Täällä pohjoisessakin on jo käytännössä kesä, joten mekin olemme saaneet grillauskauden kunnolla vauhtiin.

Hyvinhän se suomen kieli onnistuu kirjoitettunakin. ;)

 
At 7/5/06 19:26, Blogger Myy said...

Kuulosti tämäkin herkulliselta ja helpolta, täytyy kokeilla. Taannoinen täytetty broileri ja etenkin kastike olivat menestys, joten kiitos ohjeesta.
Tuli mieleen tätini kassler. Hän siivuaa valmiiksi paistetun (Ruotsissa ainakin saa ostaa valmista kaupasta) kasslerin uunipellille, vihreää parsaa niiden päälle ja erityisen hyvämakuinen kastike tulee vielä pintaan. Täytynee tarkemmin kysyä resepti. Hyvää on sekin.

 
At 7/5/06 19:36, Blogger Rosmariini said...

Se broilerin juustokastike oli kyllä kieltämättä aika makoista. Mutta kysy ihmeessä reseptiä tuohon kassleriin - hyvänmakuisten kastikkeiden reseptit kiinnostavat aina. :)

 
At 26/5/06 16:59, Blogger Pille said...

They were lovely indeed! Kiitos reseptistä, Rosmariini!! (http://nami-nami.blogspot.com/2006/05/going-green-roasted-asparagus-with.html)

 
At 27/5/06 13:34, Blogger Rosmariini said...

Hyvältä näyttää! Sinulla oli selvästi käytössäsi todella tuoretta parsaa. Ja parmesaaniakin just sopivasti. ;)

 
At 4/4/08 19:56, Blogger Jouni said...

Te ootten kyllä aika ihania. Kyökkääminen toimii ihan samoin kuin meillä. : )

 
At 4/4/08 20:15, Blogger Rosmariini said...

Parmesaaniparsaa pitääkin taas tänä keväänä tehdä (ja katsoa, kuinka tarkasti onnistutaan noudattamaan tällä kertaa ohjeistusta;).

 
At 10/5/10 19:01, Blogger E. Birdie said...

Tää mun vakio-parsaresepti tätä nykyä. Täällä Saksassa fiilistellään valkoparsaaa, joten sille pitää nyt löytää jostain yhtä hyvä tekotapa...

 
At 10/5/10 20:35, Blogger Rosmariini said...

Ilmoittele ihmeessä, jos vastaan tulee jokin sopiva luottoresepti!

 
At 15/5/10 16:25, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos ohjeesta! Sykähdytti, kun sattuivat olemaan vielä kevään ensimmäiset parsamme, tosi maukkaita ja rapsakoita, helppo tehdä. Kuiva cava hyvä kyytipoika. T. Mummu 60-v

 
At 16/5/10 19:42, Anonymous Anonyymi said...

Tämä oli hyvä ja vähän erilainen parsaresepti. Tehdään kyllä toistekin! Ruokailijat ihan kaapivat loppukastikkeen suihinsa.
Kiitos reseptista!

 
At 9/6/10 13:57, Anonymous Anonyymi said...

Hei! Tulin blogiin etsimään hyviä kasvispihviohjeita ja niitähän löytyi, kiitos! Silmiini osui sitten tämä hyvinkin tuttu parsaresepti menneiltä Italian vuosiltani. On ilahduttavaa, että täällä Suomessakin on nykyään niin hyvin nimenomaan vihreää parsaa saatavilla ja että monet suomalaiset ovat siihen ihastuneet. Kannattaa tosiaankin kokeilla samaa reseptiä niin, että parsat grillataan - todella hyvää.. Nuppujen palamista kannattaa tietysti varoa. Teemme niitä jälleen joka viikkoa kotona niin kauan kuin parsaa on tänä vuonna saatavilla.

 
At 6/5/12 19:37, Blogger SuviV said...

Kiitos ohjeesta! Testasimme tänään ja maukasta oli!

http://lifestyle81.blogspot.com/

 
At 7/5/12 22:36, Blogger Pippurimylly said...

Kiva kuulla, että maistui!

 
At 14/8/12 22:22, Anonymous Jenni said...

En ollut aiemmin kokeillut tehdä parsaa uunissa, joten tuli valmistettua viime viikolla lisukkeeksi: http://salamanteri.net/georgia/2012/08/persikkaosavaltio/

Hyvää oli, kiitos reseptistä!

 
At 4/5/14 21:49, Anonymous Anonyymi said...

Mahtavan hyvä resepti! Tästä tuli nyt suosikki! =) Kiitos!!

 
At 8/6/16 19:13, Blogger Outsa said...

Tästä ehdon suosikki myös minulla. Kuten jo todettiin@ kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan loistava. Sopii sellaisenaa minkä vain kanssa ja loput mitä jäi laitoin salaattiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails