perjantaina, huhtikuuta 28, 2006

Pekonia ja parsaa

Pekoniviikon vietto jatkuu. Tämä parsaresepti putkahti pastanjauhajien sähköiseen postilaatikkoon viime viikonloppuna. Eräs ystävämme halusi tukea reseptin avulla pekoniponnistelujamme, mistä kiitokset hänelle. Etenkin kun sapuska osoittautui vallan makoisaksi. Rapsakka pekoni ja hennon keveä parsa täydensivät mukavasti toisiaan, minkä lisäksi keitetyn kananmunan käyttö sekä pinjansiemenet toivat ruokaan ihan uudenlaista meininkiä.

Ruokaa varten tarvitaan nippu valkoisia parsoja, jotka kuoritaan (ja poistetaan tietenkin ne kovat kannat). Parsojen keittäminen kestää noin kymmenen minuuttia. Niiden kypsymistä odotellessa paistetaan pekoniviipaleita ihanan rapeiksi sekä sekoitetaan parsojen & pekonien kanssa tarjoiltava yrtti-vinaigrette, johon tarvitaan
nippu hienonnettua persiljaa
nippu hienonnettua ruohosipulia
2 keitettyä kananmunaa (kuutioituna)
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl rypsiöljyä (itse laitoin oliiviöljyä, kun sitä on koko ajan kätevästi käden ulottuvilla)
2 rkl balsamicoa
suolaa & pippuria

Sitten vaan ängetään nuo kaikki systeemit samalle lautaselle ja nautitaan. Parsaa syödään kai usein alkuruokana, mutta tämä annos oli (etenkin noin monen parsapötkylän kanssa) niin ruokaisa, ettei samalle aterialle muuta kaivannutkaan. Alkuperäinen resepti on ilmeisesti peräisin Katso-lehdestä.

6 Comments:

At 28/4/06 11:13, Anonymous Anonyymi said...

Näyttää luvattoman hyvältä. Tätä on ihan pakko kokeilla - kiitos :)

 
At 28/4/06 11:47, Blogger Rosmariini said...

Maku oli kyllä tosissaan hyvä. Parsat vaan olivat pikkuisen nuutuneita, vaikka ne valmistettiin heti ruokakaupasta kotiutumisen jälkeen. (Hankala kun kyseessä on semmoinen kasvi, joka pitäisi oikeasti viedä suoraan pellolta pataan.)

Kokonaisuus oli erittäin keväinen ja vappuisa, joten kannattaa ilman muuta kokeilla!

 
At 29/4/06 18:32, Blogger piu said...

Haa, pääsiäisenä plarasin toisenkin keittokirjan ja ruokalehden etsiessäni pekoniparsareseptiä. Kiitos tästä!
Minulla on anopin mökillä parsapenkki ja tänä keväänä pitäisi saada ensimäistä kertaa satoakin. Jännityksellä odotan miltä maistuu oikeasti tuore parsa.

 
At 29/4/06 20:03, Blogger Rosmariini said...

Auts, nyt iski kademieli. ;) Olisi tosissaan ihana päästä maistamaan oikeasti tuoretta parsaa noiden vihannestiskiparsojen vastapainoksi. Hankala vaan, kun puska alkaa muistaakseni tuottaa satoa ilmeisesti vasta kolmen vuoden päästä istutuksesta - ei malttaisi millään odottaa niin pitkään.

 
At 10/5/11 10:26, Anonymous Anonyymi said...

Löysin tämän maukkaan pekoniparsareseptin aivan sattumalta, eilen illalla tehtiin ja olipas hyvää. Kiitos!!!

 
At 20/5/11 19:29, Anonymous Anonyymi said...

jamijami. toimii.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails