sunnuntaina, toukokuuta 07, 2006

Kesäpäivän kuvia

Me emme pahemmin piittaa koristekukkasista, joten mitä ikinä pihallemme istutammekaan, se päätyy yleensä sitten jossain vaiheessa myös ruokapöytään. Eli toisin sanoen olemme viimeisen päälle hyötykasvihenkistä porukkaa. Suurin osa kasveistamme kasvaa ruukuissa, mutta muun muassa nämä olemme istuttaneet pihallemme itse:

Karviainen on Pippurimyllyn suosikkimarja. Lehdet ovat ilmestyneet pieneen pusikkoomme varsin lyhyessä ajassa.

Minä puolestani odotan innolla tuoreita vadelmia. Tässä siihen lehtisilmu.

Alla oleva maamuna on käsittääkseni kasvuaan aloitteleva raparperi, jota voisi opetella käyttämään ruuanlaitossa paljon monipuolisemminkin. Yleensä sitä käytetään Suomessa kai lähinnä kiisseliin ja piirakkaan, mutta keittokirjoja tutkailtuani olen ollut havaitsevinani, että raparperi sopii hyvin yhteen vaikkapa possun kera.

Jos jotakuta kiinnostaa katsella enemmänkin kuvia Oulusta (ja ketäpä ei), kannattaa muistaa tuoreet oululaiset kuvablogit Oulu Daily Photo sekä Ajankuvia Oulusta.

4 Comments:

At 7/5/06 21:43, Blogger -t said...

Kaksi sanaa. Raparperi! Chutney! Sopii (lähes) kaikkeen :-) Ohje jostain 90-luvun Hesarista:

500 g raparperia
2 kelta/punasipulia
6 dl (n. 500 g) sokeria
1 ½ tl valkopippuria
1 tl mustapippuria
1 tl kanelia
2 rkl etikkaa
3/4 dl vettä

Rapsut paloiksi + kuoret pois, jos tarvetta. Sipulit hienoksi. Kattilaan.

Lisää sokeri, muut mausteet, etikka ja vesi. Keitä hissuksiin n. 45 minuuttia (kunnes sakenee). Purkita. Älä anna pois, loppuu aina kesken!

 
At 7/5/06 21:57, Blogger Rosmariini said...

Vautsi, kuulostaapa hyvältä. Kiitos! Chutneyt ovat aina niin kivoja ruokapöydän piristäjiä. Pitää värkätä tuota jahka nuo raparperit saavat pukattua vähän vartta itseensä.

 
At 14/5/06 15:01, Blogger roju said...

Raparperisiika (hauki tai lohikon käy)

Putsatun siian mahaan pilkottua raparperia, voinokareita, suolaa ja mustapippuria. Kala folioon ja grilliin tai uuniin. Kypsennysaika riippuu tietty kalan koosta. Lisukkeena keitinpottuja. Salaatti kannattaa tarjota erikseen vaikka eturuokana.

Raparperi mehevöittää kalan ja happoisuus häviää rehusta täysin. Isän bravuuriresepti, jolla tuli hurmattua oma elämänkumppani aikoinaan. Ja varma kesähitti, helppo ja halpa mökki- tms. alkeellisten olojen ruoka.

 
At 14/5/06 16:34, Blogger Rosmariini said...

Tuo resepti tuli kyllä kuin tilauksesta: Olen tässä viime päivinä mietiskellyt, että miten raparperia ja kalaa voisi kenties yhdistellä (nimenomaan grillissä). En muista törmänneeni aiemmin missään vastaavaan ohjeeseen, joten suurkiitokset!

Voisikohan noiden raparperien kasvamista vauhdittaa jotenkin... :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails