tiistaina, toukokuuta 02, 2006

Kerta kiellon päälle

Pekoniviikon tulokset on nyt tuomaroitu, ja niinhän siinä sitten kävi, että vuoden 2006 pekonikuninkaaksi selviytyi aivan ansaitusti viikon toimelias puuhamies Sorsanpaistaja, joka näyttääkin jo palkinneen itsensä uudella asunnolla. Pastanjauhajat onnittelevat voittajaa sekä kiittävät kaikkia osallistujia kiintoisista resepteistä, joita pitää testailla siinä vaiheessa, kun tekee mieli ostaa taas pekonia. Meikäläinen voisi herkutella sangen mielellään vaikkapa Ketun keittiön Penne arrabbiatalla eli suomalaisittain Vihastuneilla penneillä - paseerattua tomaattia, pekonia, chiliä, basilikaa, penne-pastaa, nam.

Yhtä osallistujareseptiä ehätimme testaamaan jo lauantai-iltana. Meillä jäi nimittäin viikon kokkailuista tähteeksi arviolta sadan gramman painoinen pekoninyssäkkä, joten pitihän sekin sitten päästä valjastamaan hyötykäyttöön. Pekonin ja banaanin yhdistelmä on aivan lyömätön (aivan kuten pekoniviikon viettoon innolla osallistuneet soppikset jo totesivatkin), mistä syystä oli ihan pakko päästä kokeilemaan Maurelitan versiota jambalayasta.

Me käytimme Maurelitan jambalayaan edellä mainitun (suikaloidun) pekonin lisäksi kolme haarukkapaloiksi paloiteltua kananfileetä, pari hienonnettua sipulia, kolme viipaloitua banaania sekä rasiallisen viipaloituja herkkusieniä. Lisäksi tarvittiin ranskankermaa sekä harissaa. Viimeksi mainittu ei sisälly kotikeittiömme tuotevalikoimaan, mutta ei hätää. Kotitarpeisiin sopiva annos syntyi sekoittamalla pariin tomaattipyrepurkilliseen sopivasti tabascoa (perustomaattisäilykkeitähän meiltä löytyy aina).

Sipulit paisteltiin pannussa, minkä jälkeen ruskisteltiin kananpaloja ja niiden jälkeen lisättyjä pekonia sekä herkkusieniä. Jossain vaiheessa sekaan tumpattiin myös vajaa purkillinen ranskankermaa, tabascolla maustettu tomaattipyre sekä banaaniviipaleet. Hienoisen kypsyttelyn jälkeen päästiinkin jo maistelemaan niin jambalayaa kuin myös oheistuotteeksi valmistunutta riisiä.

En yhtään tiedä, tuliko tuosta sapuskasta ollenkaan semmoista kuin oli tarkoitus (sävelsimme ainesosien suhteita vapaapäivän huumassa hieman omasta päästämme), mutta olihan kyllä joka tapauksessa aivan mahdottoman hyvää! Asiantuntevampi selostus aiheesta löytyy täältä.

2 Comments:

At 2/5/06 23:18, Blogger Maurelita said...

Kiitos kokeiluista : luullakseni ko resepti onkin juuri tarkoitettu vapaaseen sovellukseen, semmoinen joku New Orleansin jääkaapintyhjennysjuttu ! Reseptejä ei ole yhtä oikeaa vaan niin monta kun on tekijääkin ; joskus huvittaa nähdä reseptejä jotka kulkevat samalla nimellä muttei yhteistä ole juuri kuin riisi, kana ja banaani...

Oli antoisa pekoniviikko, mullakin on vielä yksi juttu jemmassa kun en ehtinyt vappuhumussa jne laittaa. Ei makoisaa mahan täydeltä !

 
At 2/5/06 23:57, Blogger Rosmariini said...

Joo, sehän tuossa jambalayassa on ilmeisesti ideana, että heitellään pannuun vähän kaikkea, mitä sattuu käden ulottuvilla olemaan. Mutta kaiken kaikkiaan ihan loistavaa murkinaa, joten kiitokset vaan innoituksesta. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails