maanantaina, toukokuuta 08, 2006

Haarukkakatsaus

Pastanjauhajien ruokapöydässä ei ole koskaan kiinnitetty pahemmin huomiota kattaukseen. Astioita on kertynyt vuosien mittaan pääasiassa lahjapaketeista, mistä syystä meiltä löytyy useampaakin astiasarjaa kahden lautasen verran. Kätevää siinä mielessä, että kahdestaanhan täällä kuitenkin enimmäkseen ruokaillaan.

Kävimme pari viikkoa sitten syömässä Jyväskylän tsekkiläisessä ravintolassa Praguessa, missä hurahdin saman tien pöytään katettuihin aterimiin. Ne tuntuivat myös käsissä harvinaisen hyvältä - kolmipiikkinen haarukka ja veitsi olivat hieman tavallista painavampia, jolloin niihin tuli kiinnitettyä huomiota ihan eri tavalla kuin ruokailuvälineisiin yleensä (tavallisesti huomioin lähinnä lautasen värin ja viinilasin käyttökelpoisuuden).

Oulussa kävin sitten nuuskimassa keittiötarvikekaupoissa ja päädyin siihen, että aterimien täytyi olla Iittalan Mangot. Onneksi sattuivat olemaan tarjouksessa - en olisi nimittäin millään voinut vastustaa kiusausta. Eli nyt olemme viime päivinä sitten haarukoineet sapuskoitamme moisilla vehkeillä.

Iittalan sivuilta löytyvien tietojen mukaan Nanny Still sai näihin ruokailuvälineisiin inspiraation nähtyään 1970-luvulla Intissa mangohedelmän. Tämä aterinsetti on jälleen kerran hyvänä osoituksena siitä, kuinka hienoja juttuja 1970-luvulla onkaan pantu alulle.

14 Comments:

At 8/5/06 17:18, Blogger sea said...

veikeet :)

 
At 8/5/06 17:36, Blogger Rosmariini said...

Eiköpä vaan. Tosin minulle ei noista tullut kyllä ekana mango mieleen, mutta mikäs siinä. :)

 
At 9/5/06 08:30, Blogger Mari L said...

Nuo on aivan ihanat, mutta liian tyyriit mun kukkarolle. Päädyimme Tuulia-sarjaan, jossa taas välineitten päät on kuin ohuet tikut verrattuna Mangoon.

 
At 9/5/06 09:51, Blogger Rosmariini said...

Jännältä näyttävät nuo Tuuliatkin. Veitsikin on kunnolla leikkaavan näköinen, mitä on alkanut viime aikoina arvostaa, kun meillä on tahtonut mennä entisten veitsien kanssa hieman kihnuttamiseksi.

On se vaan hassua, ettei vielä näin kolmekymppisenäkään oikein osaa astioita itselleen (siitä huolimatta, että syöminen on meille niin tärkeä juttu), kun melkein kaikki kipot ja kupit on saatu tähän mennessä tosiaan lahjaksi. Ja sama juttu näyttää olevan pyyhkeiden ja pussilakanoiden kanssa.

 
At 9/5/06 14:21, Anonymous Anonyymi said...

Tosi kivat noi Mangot, pitanee pistaa ostoslistalle! Itsellani on Suomessa Citterio 1998 sarjaa, sain siihen muuten juuri puoli tusinaa espresso-lusikoita lahjaksi, tosi sopoja. Dubain kotiin olen tyytynyt hankkimaan Ikeasta citterion nakoisia aterimia, muutenkin Ikea-astioita olen suosinut hyvin paljon silla jos taas lahden matkalaukkujen kanssa uuteen paikkaan niin ei ole mitaan ideaa maksaa Ikeioista hirveita rahtimaksuja vaan ostaa taas uudet! Muuten vanhempieni luona muuttolaatikoissa on Essencen laseja, valkoista Teemaa etc.

 
At 9/5/06 15:03, Blogger Rosmariini said...

Ai, tuo Citteriokin näyttäisi olevan Iittalan sarjaa. Minä olin niin tottunut yhdistämään Iittalan pelkkiin juomalaseihin, etten hoksannutkaan, että niillä on noin kivoja ruokailuvälineitäkin.

Teema on kippo-osastolta suosikkisarjani. Tosin meiltä taitaa löytyä sitä ainoastaan parin keltaisen kahvimukillisen verran.

 
At 10/5/06 08:22, Anonymous Anonyymi said...

Oi oi oi, Mangot! Olen himoinnut niitä jo monta vuotta ja nyt olen antanut itselleni luvan alkaa mahdollisesti kerätä niitä, opiskelijan tuloilla ei paukauteta koko sarjaa kerralla.

 
At 10/5/06 08:34, Blogger Rosmariini said...

Meidänkin oli aluksi tarkoitus ostaa vain yksi pari haarukoita ja veitsiä (+ ehkä lusikat), kun eihän sitä yleensä kuitenkaan enempää tarvitse. En ole kyllä koskaan ollut mistään astian-aterinjutusta yhtä tohkeissani kuin näistä. :)

 
At 11/5/06 21:20, Anonymous Anonyymi said...

Oiva välinevalinta!

Meillä itsellä on käytössä johannan mainitsemat Citterio 98 kiiltävinä. Ne on kyllä vaan ns. pyhäkäytössä. Arkikäytössä on perus-Savoniat. Muutenkin olen ihastunut lähes kaikkeen mitä Iittala vaan keksii myydä ;) Olen Iittalisti. Juuri tuli Stokkan lehti ja ajattelin, että josko sitä taas kartuttaisi Iittalan Collective Tools valikoimaa jollain veitsellä..

 
At 12/5/06 06:49, Blogger Rosmariini said...

Pitäisi kyllä itsekin malttaa käyttää noita mangoja vain vähän juhlavammissa tilanteissa - eivät arkipäiväistyisi niin nopeasti. :)

 
At 12/5/06 17:12, Anonymous Anonyymi said...

MAngot on täälläkin.
Ne ovat jokapäiväisessä käytössä, mutta mielestäni käyvät juhlavampiinkin tilaisuuksiin ihan hyvin.

 
At 12/5/06 17:48, Blogger Rosmariini said...

Joo, no itsekin just lusikoin jugurttia tuommoisella pikkumangolla, että se siitä juhlavuudesta. ;) (Sivuhuomautuksena voisi todeta, että testasin oikein mainioksi ostokseksi osoittautunutta Ingman Makupolku -jogua. Taisi olla ruusunmarja-vadelmaa.)

Aika monilla tutuilla on jotain mummoilta tai kummeilta perittyjä pöytähopeita sun muita juhlavampiin tilanteisiin, mutta meillä ei ole mitään semmoisia (sinänsä ihan hyvä - olisin varmasti tosi laiska huoltamaan niitä ja sitten tulisi omantunnontuskia).

 
At 13/5/06 21:22, Anonymous Anonyymi said...

One word for y'all forklifters: Artik.

:-)

--bronx

 
At 30/8/09 21:04, Anonymous Kaisuliina said...

Meillä taas ajatellaan juuri päinvastaisesti. :) Meillä on Fiskarsin Functional Form Matt aterimet sekä arki että juhlakäytössä. Nyt haluaisin ostaa erikseen juhla-aterimet. Ne aion ostaa Ikeasta sillä mitä järkeä on maksaa hulluja hintoja aterimista joita käytetään harvoin? Pitäähän arjessakin jotain luksusta olla! Meillä se sitten tulee vaikka aterimien ja astioiden kautta! Meillä kuitenkin syödään joka päivä. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails