sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006

Kalaa sinappisessa kastikkeessa

Tässä vielä yksi unohtunut sapuska menneiltä viikoilta. Ahvenfileet dijon-kermakastikkeessa on herkullinen ruokalaji, jota sopii tarjota hieman juhlallisemmissakin tilanteissa. Omaan annokseemme ei löytynyt kaupan kalatiskistä ahvenfileitä, joten turvauduimme siikafileisiin. Ihan hyvin toimi niinkin. Ohjeita tähän ahvenreseptiin lienee netti pullollaan. Me otimme omamme Ruokalan reseptiarkistosta:
Dijonkermassa haudutetut ahvenfileet (4 annosta)

600 g ruodotonta ahvenfilettä
4 dl kuohukermaa
1 dl smetanaa
3 rkl karkeaa Dijon-sinappia
1 rkl voita
tilliä
mustapippuria
suolaa

Paista ahvenfileet nopeasti teflonpannulla rapeaksi (ei sisältä täysin kypsiksi). Kiehauta kasarissa kerma, smetana, sinappi ja tarkista maku. Lisää ahvenfileet joukkoon. Anna kiehahtaa hetki, lisää runsaasti tilliä pinnalle.
Tämä ruoka on mielestäni parhaimmillaan perunoiden kanssa, mutta toki sen seuraksi voi virittää muunkinlaisia lisäkkeitä.

Ensi viikolla pastanjauhanta-keittiössämme paistetaan pekonia sekä valmistaudutaan vappuun. Suuri pekoniviikko käynnistyy nimittäin vihdoin ja viimein, joten toivon mukaan luvassa on vallan huikeita pekonielämyksiä.

3 Comments:

At 11/11/10 21:40, Anonymous Tony Ponkala said...

Kiitos ohjeesta. Hyvin onnistui!

 
At 12/11/10 10:48, Blogger Rosmariini said...

Minä olin itse tällaisen ruokalajin jo unohtanut kokonaan. :) Pitäisi joskus vilkuilla näitä vanhojakin juttuja.

 
At 6/11/11 19:09, Anonymous Anonyymi said...

Tämä iski silmään ja mieleen tuli isän mademuhennosresepti, johon tulee sinappia. Sunnuntaina ei mistään kai saa tuoretta kalaa, joten ostin pakasteseifileitä. Lisäsin vielä vähän kuullotettua kevätsipulia reseptiin ja sinappina oli dijonmajoneesi. Koko perhe oli samaa mieltä: meinasi viedä kielen mennessään - niin oli mahtava maku! Vielä kun olisi ollut valkoviiniä seuraksi.. Kiit
os jälleen ihanasta ohjeesta!!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails